3 hetaste träningstrenderna just nu Image

3 hetaste träningstrenderna just nu

Nattklubbsinpirerade gymklasser, gratis löparklubbar i regi av klädbutiker och mindfulness med hjälp av ljud. Så her ser årets 3 hetaste träningstrender ut!

#1 Inifrån och ut

Et velmående indre har fået en mere selvklar del af en hälsosam kropp. Ju mer stressade vi är, desto viktigare blir det också att blicka inåt och få ett inre lugn genom sin träning. Yoga som træningsform, meditation og mindfulness er eksempler på holistisk helse, som bare vokser i popularitet. Johan Åkesson, trendanalytiker på Sprillo, nævner lydbadning som den seneste mindfulness-trenden.

- Sound bathing er lydvågor, som skal få dig til at vila tankarna, en slags lydterapi. Du kan gøre det gennem en app eller så åker du til en shaman i Kalifornien som spiller på oljefat mens du ligger og vilar. Det er mindfulness i en lydkontekst, forklarer han.

johan2

Trendanalytiker Johan Åkesson tror, at holistisk træning kommer til at fortsætte med at stige i popularitet. Foto: Björn Terring

#2 Flexibelt eller gratis

Træning, der ikke kræver et dyrt medlemskap på en gymkedja, bliver alt mere populärt. Et eksempel er Fitnesscollection og Bruce, hvor du betaler en månadsafgift og får adgang til 65 forskellige fitnesscentre og -studier.

Helt gratis træning er også på vej op i og med at mange varumärken og sportsbutiker tilbyder deres kunder træning i butiken eller gennem forskellige events. Nike og Adidas har löparklubbar runtom i världen och ordnar då och då större event kopplat till deras flaggskeppsbutiker. Johan Åkesson beskriver det som at vi går fra "retail therapy" (shopping som nöje) til "retail exercise".

- Lululemon her i Stockholm tilbyder til eksempel gratis yogaklasser. I North Faces butik i London findes det til og med klædeskab. Du kan bytte om der og tre gange i veckan tar före detta marinsoldater med kunder ut på en urban träningsrunda, berättar han.

#3 Oplevelsesbaseret pas

Oplevelsesbaseret træning er virkelig på opgang. På trendiga gym i London och New York har det börjat dyka upp nattklubbsinspirerade pass där tränarna kallas för "entertrainers", i stället för tränare.

- Det er folk, som tidligere har været dj:s og nu holder i superhäftiga pass på gymmet. Så køber du en biljett per pass i stället för ett månadspass.

Den upplevelsebetonade trenden bottnar i att träning och hälsa har blivit coolt. Om 1990-talet hade popmusik och 2000-talet mode, är träning och hälsa dagens trendiga kultur nummer ett.

- At arbejde i en Lululemon-butik er som at arbejde i Pet Sounds skivbutik på 90-tallet, siger Johan Åkesson og sammenligner dagens træningsevents med 90-tallets musikfestivaler eller 00-tallets modevisninger.

Også svenske gymkedjor satser mere på træning som oplevelse. På Sats nya klass Build'n burn tränar du intervaller till dj-mixad musik i en specialdesignad träningsmiljö. Nordic Wellness tilbyder "mermaiding" på en af deras klubbar i Jönköping, hvor du kan flyve rundt under vandytan som en sjöjungfru i färgglada fiskfenor.

mermaidingPå ett pass mermaiding får du simma och gå igenom trick med utbildade instruktörer, samtidigt som du blir filmad med undervattenskamera, så att du får med dig ett minne hem från din dag som mermaid eller merman.

mermaidingMermaiding er mest anpassat för simning under ytan så kroppen får jobba både med coren och att fördela syret bättre. Samtidig er det en stressende aktivitet, fordi du under overfladen ikke hører noget mere end dine egne bobler, som du andas ut.

LÄS MER: Kumba for Eivy er vores mest spændende samarbejde