Löpartightsen som är bäst i test 2020 Image

Løsningsforslag som er bedst i test 2020

Vores mænd er her og låser os ude i løbet. Vores testpanel har sprunget i løpartights fra Asics, 2XU, Adidas og Nike!

Tights med høj midja, meget kompression eller specifikt Asics løpartights til damer? Uanset om du har særlige præferencer eller bare leder efter tights, som er bedst i test, så kommer du til at finde din nye favorit til løptræningen her.

REDO TIL AT SHOPPE? Ta en genväg till vårt enorma utbud av tights!

Dam - adidas How We Do Tight.jpg

Test af: How We Do Tight, Adidas

Finns i färgerna: svart, grå, lila, med flera.

Det bedste med tightsen: At de ventilerar på ett superbra sätt.

Sammanfattning: How We Do Tight er en klassiker i spåret. De findes i hele 14 forskellige farver, og testpanelet konstaterer direkte, at den, der ses på billedet, virkelig matcher perfekt til løparskon Ultraboost 20, som lanserades samtidigt. De er förstås snygga till andra löparskor också

- Jeg liker den her färgen, men hittar också fler färger som jag tycker om när jag spanar in tightsen på hemsidan, berättar en testare.

Utöver det ventilerar de riktigt bra tack vare meshdetaljer vid bland annat knävecken. Materialet er Adidas eget materiale Climalite, og leder effektivt bort svetten under alt fra langdistanser til köttiga intervallpass.

- Jeg skulle sige, at de er normalhöga i midjan. Plus også for at det findes en dragsko, så at du kan tilpasse passformen.

Sist men inte minst är tightsen väldigt tunna och gör sig fantastiskt bra på våren och sommaren. For löpning på vintern bör du däremot kanske välja ett annat par.

Dam - ASICS Tokyo Train Tight.jpg

Test af: Tokyo Train Tights, Asics

Findes i farverne: rød og grå.

Det bedste med tightsen: Lækkert materiale, flot design, sidder ikke for hårdt i midjan.

Sammanfattning: Passformen i de her løpartightsen er næsten intill klockren. Materialet er sådan, at det smitter åt runt vader och lår, utan att bli för tight. Desværre mangler de dragsko i midjan, men det gør ikke särskilt mycket, förutsatt att du hittar rätt storlek.

- Jeg har virkelig ladet efter et par tights som holder sig oppe uden at jeg behøver dra åt i midjan, og det er præcis hvad de her gør, fortæller en testare.

Designmæssigt er Asics löpartights også en fullträff. Tokyo Train Tights har hentet inspiration fra OS 2020. Sagda OS kommer på grund af Coronaviruset til at stå i, men det er ingen anledning til ikke at klikke hjem de her tightsen!

- Designet ligger meget rigtigt i tiden, synes jeg. De er sporty og smækre, uden at blive for crazy.

I øvrigt er de på grænsen til lidt store i størrelse, men du som er over medellängd kommer ändå finna att de blir croppade vid bensluten. Stort plus för den höga midjan, som är både skön och smickrar dina former.

Dam - Nike Air 7-8 Hr Tight.jpg

Test af: Air 7/8 Hr Tights, Nike

Findes i farverne: rosa og sort.

Det bedste med tightsen: Komforten, som først kommer sig af materialet!

Sammanfattning: Ett par väldigt sköna löpartights i ett rejält och påkostat material, som håller behaglig temperatur genom hela löprundan. De er derimod lidt længere end hvad benlængden 7/8 anger.

- 7/8-delslængden er næsten helvedes lang på mig, der er 175 centimeter, så du, der er omkring 165, kommer til at få et par helvedes lange tights. Nike overlag har længere benlængder end eksempelvis Reebok og Adidas, hvilket er værd at nævne, siger en testare.

De sidder meget bekvämt på kroppen, har hög stretch och flexibilitet, vilket gör att du kan ta ut löpsteget utan problem. Den høje midjan med dobbelt stof føles behagelig og holdes oppe.

Tightsen er også noget stort i størrelsen. Vores testpersoner, som ligger mellem S og M, havde let kunnet have S i den her model. Tightsen får også pluspoäng för fickan i svanken, där en mobiltelefon kan rymmas, skyddad från svett.

Dam - 2XU Mid-Rise Compression.jpg

Test af: Mid-Rise Compression Tights, 2XU

Findes i farverne: sort, sort/grå, sort/meleret, sort.

Det bedste med tightsen: Den graderade kompressionen som håller musklerna på plats, samt att de finns i tall-storlekar.

Sammanfattning: Det her er testet i särklass mest avancerade tights. 2XU använder sig av det som kallas för medicinskt graderad kompression, vilket innebär att tightsen fördelar ett tryck över dina muskler, vilket ökar blodtillförseln och syresätter dina muskler.

- Det er en mulighed for at få en lidt længere benlængde. For mig, der er over 170, kan mange strømpebukser ellers blive korte, fortæller en lycklig testare.

Til størrelsen er de normale, og sidder meget stramt, som alle kompressionstights gør. Bliv ikke afskrækket over den stramme pasform, det er et tegn på, at kompressionen fungerer. Når du får fat i dine tights, er de superbekvemme og behagelige at have på.

- Materialet i tightsen føles i sig selv meget svalt, næsten lidt nedkylande. Jeg oplever heller ikke, at de kändes særligt fuktiga när jag tränat i dem, vilket såklart också är ett stort plus.

Designet er et sidste plus, som testpanelet vil løfte frem. 2XU har behållit det stilrena X:et på sidan av låret år efter år och tur är väl det, för testpanelen älskar det. Bare så her skal en slipsten dras når det gælder design som er præcis lagom!

Dam - Nike 7-8 Swoosh Run Tight.jpg

Test af: 7/8 Swoosh Run Tight, Nike

Findes i farverne: sort

Det bedste med tightsen: Materialet, som er meget smukt som helst.

Sammanfattning: Ved en første anblick tycker testpanelen att de här tightsen inte riktigt känns som löpartights. De saknar bland annat dragkedja vid ankeln, samt dragsko i midjan. Men skenet bedrar!

- De känns mer som träningstights, men går utmärkt att springa i. Tyget är verkligen fantastiskt!

Materialet er en af de store fordele med de her tightsen. Den sorte farve er mørk, tøjet føles stramt, og det er ikke helt gennemskinneligt. At de er så skæve og desuden rigtig pæne gør, at du vil have dem, selv når du ikke springer, synes testpanelet.

- De er mitt förstahandsval på promenader och när jag vill ha en avslappnad sportswear-stil med en stor hoodie till.

I svanken sidder en dold ficka, som er praktisk for at lægge nycklar i, men tyvärr saknas dragkedja. I øvrigt har testpanelet svært ved at finde noget negativt. Er du ude efter maksimal komfort og et par tights, du kan have både ved løb og anden træning samt til hverdag, er det her et jättebra alternativ.

Dam - BLACC Vera Tights.jpg

Test af: Vera Tights, Blacc

Findes i farverne: sort, blå.

Det bedste med tightsen: Den høje, bekväma midjan!

Sammanfattning: Ett par snygga tights av det lite längre slaget. Du som er over medellängd kommer direkt att älska att de är aningen tilltagna vad gäller benlängd. I övrigt är midjebandet brett och består av dubbla tyg, vilket gör att allt hålls på plats som det ska. Midjan er desuden høj, hvilket altid uppskattas.

- Jeg blev positivt overrasket, da jeg sad på mig selv, fordi de sad lige så pænt som på billederne. Detaljerna framhäver verkligen kroppen på ett snyggt sätt.

De tre bedste egenskaber med de her tightsen er helt klart midjehöjden, detaljerna i designen och att de inte glider ner när du springer.

- Det som er noget dårligere er sømmene som omringar meshpartiet i knävecken är helt stumma, vilket drar ner betyget för bekvämlighet något.

Sömmarna glöms däremot bort ju längre in på rundan du kommer. Derefter er tightsen Vera fra Blacc rakt igennem et rigtig lykkeligt køb, som desuden er ekstremt prisvärt!

Dam - adidas Run It Tight.jpg

Test af: Run It Tight, Adidas

Findes i farverne: sort.

Det bedste med tightsen: Benlängden, då de här tightsen är lite croppade och passar på vår och sommar.

Sammanfattning: En par snygga och stilrena tights med detaljer i form af Adidas ikoniska tre ränder. I midjan findes en dragsko, som for mange er et måste på löpartights.

- Jag hittade efter ett tag en lurig liten ficka vid midjan, som rymmer gymkortet eller nycklarna. Den syns inte alls om du inte vet att den finns där, vilket är snyggt, säger en testare.

Midjan på de her tightsen är relativt låg. Er du en af mange, der elsker høje midjor, skal du måske satsa på en annan modell. Spelar midjans höjd mindre roll är de däremot utmärkta.

- Längs sidorna finns meshpaneler som bidrar till att de hålls svala och behagliga. Det bliver heller ingen svettfläckar på det här materialet, konstaterar en i testpanelen.

Hvis strømpebukserne havde en højere midte, havde de måske fået et fuldt point af alle i testpanelet. Trods den lave midte er de derimod ikke dårlige, men får finfine karakterer for alt fra design til følelse og komfort!

Dam - Wyte Anja.jpg

Test af: Anja, Wyte

Finner i farverne: sort, blå, blå/rosa

Det bedste med tightsen: Reflexdetaljerna, som gör att du lyser upp på sommarkvällarnas sena rundor!

Sammanfattning: Vid bensluten finns dragkedjor som gör tightsen väldigt enkel att dra på och av. Anja er derimod lidt luriga i storlek och sitter lite löst kring midja och lår. Hvis du vælger mellem to storlekar, kan du med fordel vælge den mindre.

- Snygga reflexdetaljer i form av små prickar längs vaderna, som är bra när det är mörkt ute, konstaterar en testare.

En anden ting, der udmærker tightsen fra Wyte er, at de er lidt tykke til materialet set. De passer derfor bedre under høsten og vores än for sommarlöpning.

- Jeg tog med mig de her tightsen til gymmet også, og tyckte de funkade utmärkt för styrkepass.

Sist men inte minst får tightsen en fet pluspoäng för fickan i svanken, som är större än vad många fickor på tights är, men trots det syns inte överdrivet mycket. Praktiskt!

SHOPPA HÄR: Löpartights för intervaller, långdistanser och allt där emellan

LÆS MER: Så ofte skal du skifte tilbehør