7 hälsosamma godsaker som piffar upp din smoothie Image

7 hälsosamma godsaker som piffar upp din smoothie

Ved det her laget vet du sikkert at chiafrön er ett bra sätt att lägga till fibrer i din smoothie, att en sked kokosolja ger den en len smak eller att banan är ett gott och naturligt sötningsmedel. Behøver du lidt nyt smoothie-inspo? Varsågod, her er syv ingredienser, som pifter din favorit-energiboost op!

Hampafrön

Udover at de indeholder fuldværdigt protein, er de også en god kilde til omega-3-fedt. Drys dem over din smoothie!

Kombucha

Fermenteret (altså bare) te, som er rig på probiotika og bra for din matsmältning. Ersätt lite av mjölken eller vattnet i din smoothie med kombucha och din mage kommer tacka dig.

Maskrosblad

Testa maskrosblad i stället för grönkål eller spenat för att få en smoothie fylld med A-vitamin och K-vitamin. De grønne nyttigheterna, som även är rika på fibrer, kan du plocka gratis i naturen. Se bare til at du plockar dem på en plats där du vet att inte hundar rastas.

Physalis

Tilsæt nogle af de små, gula sydamerikanske bjørne og lad dem booste din smoothie med C-, D- og B12-vitamin.

Rødbeta smoothie

Nogle skivor rödbeta i din dryck ger den inte bara en fin, rosa färg utan även ett tillskott av kalcium, magnesium, järn, folsyra och C-vitamin.

Teff

Teff er et sukkerlag med små korn, som har en næringsrig smag. Blanda ner en matsked av det glutenfria kornet för en mer fiberrik smoothie.

Grønt te

Ersätt häften av vätskan med kallt, grönt te för att fylla på med antioxidanter. (Te du!)