7 saker du ska veta innan du börjar med crossfit Image

7 ting, du skal vide, før du begynder med crossfit

Crossfithajpen viser ingen tegn på at mattas av. De svettiga passen, kompisandan och resultaten får utövarna att gå tillbaka till boxen för nya endorfinkickar. Er du sikker på at blive en af de bedste? Her er syv ting, du bør vide, før du tester.

crossfit
Er du nyfiken på crossfit, så gå på et prova-på-pass, de er ofte gratis.

1. Alla kan träna crossfit, men det passar inte alla

Tror du ikke, at det er så hårdt at træne? Er powerwalks den eneste konditionstræning, du træner med? Så er crossfit måske ikke den ultimative træningsform for dig. Her træner du ekstremt hårdt, men får også resultat derefter. Gå på en prøvetræning (de er ofte gratis) og se om du får mersmak på blodsmak.

2. Du får lære dig et nyt sprog

Crossfitutövare svänger sig ledigt med ord som för den oinsatta kan vara svåra att förstå. Når du begynder at træne crossfit, bliver du snart bekendt med boxen (gymmet), wod (dagens træning), amrap (så mange reps/omgange som muligt) og navn på en masse personer, som du ikke kender. I crossfit er nemlig mange af wod:arna döpta efter personnamn som Helen, Cindy, Fran och Mary. Vad de innebär kommer du att se på tavlan i boxen där dagens wod står uppskriven.

3. Find en kasse, der er rigtig til dig

Lav research, før du vælger boks. Læs på crossfitforum, provträna i olika boxar och hör dig för innan du bestämmer var du ska bli medlem. Du kommer til at træne meget i boxen, så det er vigtigt, at du trives, når du er der.

4. Varning for skader

En enkät från 2013 som utfördes av US national library of medicine national institutes of health visade att 73,5 procent av de 132 svarande hade skadat sig under crossfit-träning. Når du bliver træt, kan teknikken blive lidende, noget som øger risikoen for skader. Det er let at dras med i gruppens tempo men lytte altid på din krop. Ta alltid pauser om du behöver och sänk tempot när du känner att du inte hinner utföra övningarna på ett korrekt och säkert sätt så undviker du att bli en siffra i skadestatistiken.

5. De fleste crossfitudøvere er kvinder

Mænd er ikke i majoritet inden for crossfit, faktum er, at over 60 procent af udøverne er kvinder. Åtminstone i USA, enligt en undersökning av The American council on exercise.

6. Du kommer til at få nye venner

En af de ting, der kendetegner crossfit, er den sociale og hyggelige forening. Det er ikke usædvanligt at kunne sætte navn på de fleste, der træner i samme boks som dig. Også som nyt medlem kommer du til at blive hejad på, og heja på, dine træningskompisar og bytte tekniktips.

7. Crossfit kan grave hul i plånbogen

Hvis du sammenligner priserne med et almindeligt fitnesscenter, er crossfit ret dyrt. Men til skillnad från ett gym där du tränar på egen hand är crossfitklasser alltid ledda av en utbildad coach. Da klasserna är ganska små innebär det att coachen kan ge individuell feedback till alla i gruppen under ett pass. Det er som at træne med en personlig træner, hurtigt billigere sammenlignet med hvad en PT-tid på et fitnesscenter koster.