Adidas nya fotbollssko Copa 19 är här! Image

Adidas' nye fodboldssko Copa 19 er her!

Hele fodboldverdenen holder andan, når nye Copa 19 fra Adidas gør entré. Her er alt, hvad du behøver at vide om fodboldkoncepter, der har fået deres første makeover på 36 år.

Glöm allt du tidigare förknippat med Adidas fotbollssko Copa. I dag lanseras en sprillans ny variant, Copa 19, som utmanar alla dina tidigare föreställningar om den klassiska fotbollsskon.


Copa har i stort set haft samme design og funktioner, siden den første model blev lanceret i 1982. At den nu har gjort om får ses som næsten stadig revolutionerende. Copa 19 har fået sig et rejält uppsving från tidigare versioner och är i princip en helt ny sko.

- Selvklart har vi valgt at tage med de ekstremt ikoniske elementer fra de tidligere versioner, som designen. Men resten er i stort set helt nyt. Det sømløse lædret på ovandelen, som giver et hundrede procent vandtæt materiale, er bare en af forbedringerne på Copa 19, fortæller Adidas produkteksperter under et Copa-event i Milano og fortsætter:

- Vi har virkelig velat ta ut svängarna i den här versionen av Copa. Uanset om folk kommer til at elske den eller have den, så vil vi skabe en reaktion. Den nye skon riktar sig mer till de yngre spelarna som kanske upplever känslan i en Copa för första gången, i stället för att den äldre generationen ska känna igen sig i modellen.

Adidas Copa 19Copa 19.1 FG er en helt omgjord fodboldssko til den kreative midtfältaren. Rekommenderat pris 1 995 kronor.

I to år har designteamet på Adidas blandt andet studeret, hvordan nerverna under fötterna reagerar beroende på underlag. Det har resulteret i en underdel, der er stabil i mellempartiet, fleksibel ved tåpartiet og blød under hælen. Tanken er, at skon skal være så bekväm som möjligt utan att rubba vare sig bollkontakten eller passformen.

Copa 19 er skabt til den typiska mittfältaren som ofta förflyttar sig i olika riktningar. At dobbarna placerats i cirklar och halvcirklar är inte en slump, tanken är att de ska göra det så enkelt som möjligt för spelarna att snurra runt och förflytta sig på planen.

De, der allerede har testet, fortæller, at det er en klar forbedring fra tidligere modeller, og at Copa, som tidligere hørte til markedets basemodeller, nu kan konkurrere med de andre fodboldssko-familjer fra Adidas.

- For första gången släpps även Copa 19 för inomhusbruk och som en hel serie, i stället för bara en enstaka sko, vilket vi tycker är riktigt roligt! avslutar de italienska produktexperterna.

Adidas Copa 19Til venstre: Så her så den første Copa-skon ud, da den lanserades 1982. Til højre: Nye Copa 19.

LÄS MER: Paulo Dybala: "Så kommer det til at gå for Juventus i Champions League"

LÄS MER: Spana i Adidas' nye pastelfarvede fodboldskor