Alexandra Pizzonis bästa komma igång-tips Image

Alexandra Pizzonis bedste start-tips

Alexandra Pizzonis sunde indstilling har gjort hende til en populær PT og blogger. Her får du mere at vide om hendes træningsfilosofi, og hvordan du bedst kickstarter motivationen i efteråret!

Nogle gange er det næsten umuligt at finde en sund træningskonto på Instagram. Men nu kan du stoppe leta. Alexandra Pizzoni, 33 år, er PT og gruppetræningsinstruktør og en sund træningsprofil som på kort tid er blevet meget populær på sociale medier.

Hvad træner du helst lige nu?

- Just nu træner jeg inför Berlin marathon i slutet på september. Det betyder, at det er meget fokus på løb, men jeg supplerer med kampsport og styrketræning, siger Alexandra Pizzoni.

Oj, hvor mange millioner i ugen bliver det?

- Det bliver altså meget! To forskellige intervalpas; et med lange intervaller og et med korte intervaller, og så springer jeg et langdistanspas.

Men det må være svært at træne til et maraton?

- Ja, men jeg kommer aldrig til at blive nogen supersnabb löpare. Jeg er hurtig på korte distancer og har aldrig været nogen langdistansare overhuvudtaget. Jeg er ikke bygget på den måde og af den grund føler jeg ikke, at jeg behøver plukke væk styrketræningen, for jeg behøver ikke fokusere så ekstremt. Jeg har ikke nogenstans og kender mig ofte pigg og fräsch. Det går aldrig særligt hurtigt, men jeg har ofte en god oplevelse. Så det er luksusigt!

Hvordan ser en typisk træningsvecka ud for dig?

- Nu er det meget specifikt, men en klassisk træningsuge bruger jeg styrketræna fire pass og derefter kører jeg noget slags kondition en eller to dage. Da synes jeg, at kampsport er roligt, brukar köra night fight med kompisar och tvinga dit dem på tider då jag inte har den själv. Eller så springer jeg. Det gør mig året rundt.

Alexandra Kamperhaug Sportamore magazineFörutom daglig inspiration via Instagramkontot @alexandrapizzoni kan du följa Alexandra på hennes blogg där hon skriver klokt om hälsa, träning och en hel del annat. Foto: Alexandra.elle.se.

Hvordan kom det sig, at du begyndte at blogge?

- Jeg følte, at det var en god måde at få min filosofi og mit budskab ud på. Jag har bara bloggat i två år, men måste säga att när jag väl började blogga så insåg jag att jag borde ha gjort det för länge sedan. Jeg har altid elsket at skrive og taget mange billeder, så det var et smidigt sted at få samlet de to verdener. Det har virkelig fanget mit hjerte.

Kan fortæller du om dit koncept Sustainable shapes?

- Det handler om, at jeg vil arbejde med sundhed på en langsigtet og bæredygtig måde. Jeg tackar alltid nej till kunder som pratar om dieter, förbud eller kostupplägg. Jeg ved, at jeg ikke er alene i verden om at arbejde med långsiktighet och ett sunt sätt att tänka kring hälsa och träning, men för mig har det varit så viktigt att göra ett koncept av det. Det har gjort, at jeg har fået en kundekreds, som er meget varm og sund i sin indstilling, og det synes jeg er meget herligt.

Så det er en slags filosofi?

- Bæredygtige former skal genomsyre alt, hvad jeg gør, uanset om det er noget, jeg taler om i bloggen, lægger op på Instagram eller gennemfører under mine camps. Selv om det er et sexveckors upplägg på mina camps vill jag inte att man säger "boot camp". Jeg vil gerne have, at man kalder det en camp for boot camp, der er forbundet med korte, hårde resultater, og det vil jeg ikke have.

Hvorfor blev netop det her med bæredygtighed så vigtigt for dig?

- Jeg har altid kendt så og har instrueret gruppetræning i typ 15 år, så jeg har holdt på i den her verden väldigt länge och alltid varit medveten om att inte hetsa med träningen. At det skal være roligt og være noget, der får en til at må bra. For mig bliver det meningsfuldt at fokusere på, hvad man spiser, siger og fortsætter:

- Sedan har jag fått träna mina tankar och hunnit göra det en del under åren. Det er så let, og jeg har været der selv, at antingen tränar man skitbra och då äter man jättebra. Eller så træner man ingenting og spiser skitdåligt. Jeg synes, at man skal forsøge at opbygge en balance i sig selv. Jeg er en person, der elsker mad, så når jeg træner, skal jeg kunne spise et godt måltid på fredagen og drikke et glas vin til det. Og jeg tror, at det tankesæt altid har genomsyret mig.

Alex Kamperhaug_matSå herlig matinspiration kan du få, hvis du følger Alexandra Pizzonis på Instagram!

Hvad findes der altid i dit køleskab og skafferi?

- Æg, mørk chokolade og grejer til en smoothie.

Hvad er dine tre bedste pepplåtar lige nu at træne til?

- My chic bad med Ludacris, Jireel Catalea (Spirello remix) og Mahmut Orhan Feel (Radio edit).

Okej, dine bedste tips til at komme i gang med træningen efter sommeren!

- Mit bedste tips gennem tiderna og som jeg altid gør er at køre to dage i ugen, ikke mere og ikke mindre. Fremför allt inte mer. Ofta får man den her lilla endorfinkicken og tycker att det är superhärligt, gör det i en vecka och sedan dör det ut. Bättre att bara träna två dagar i veckan under åtta veckor. Hvis man har formået at holde det i otte uger, kan man lægge en dag til. Men det er ikke værre end at komme i gang med fem dage i ugen, så bliver det tre og så lader man det være for at man bliver så besviken på sig selv. Det er bedre at sætte realistiske mål.

LÄS MER: Alexandra Pizzonis træningshemligheter

LÄSMER: 5 yogaposer som utmanar din styrka och rörlighet

LÄS MER: Fannie Redman: "Alle kan blive en bra fighter"