Allt du behöver till ditt hemmagym Image

Alt du behøver til din hemmagym

Hvis du har svært ved at komme i gang med at træne, kan et hjemmegymnastik være løsningen, der får træningen til at blive bedre. Her er den komplette guide til alt, hvad du har brug for, uanset om du er stor eller lille.

At træne hjemme har mængder af fordele. Du behøver ikke gå uden for dørene, du kan træne, når du vil, og du sparer tid. Og som en herlig bonus kan du passe på at kigge på din favoritserie, mens du til eksempel cykler eller gør situps.

- I dag er træningstrenden kortere, intensivare pass som til eksempel cirkeltræning og det findes en mängd små träningsredskap som passar till detta som inte behöver ta så mycket plats hemma, säger Mikael Lotsengård, produktchef inom träningsredskap för hemmaträning på Casall.

Hvordan skal jeg tænke, når jeg bygger op mit hemmagym?

- Tænk på utrymmet, var du ska vara. Har du et rom som du tänkt ha gymmet i får du se över hur stor det är. Men jeg synes, at hemmagym også kan findes i vardagsrummet, som något mindre som du kan ta fram och sedan plocka undan.

Hvis jeg har en lille overflade og et lille budget til mit træningscenter, hvad skal jeg så satse på?

- En matta, en foamroller eller en pressurboll, et gummibånd, en pilatesboll og et hopprep. De tager ingen plats och med dem kan du göra en mängd olika övningar.

Hvis jeg har et stort rum til overs og et stort budget, så?

- Hvis jeg har drømmehæmning, skal jeg have en roddemaskine, hvor du kan køre både intensive pas og træne bålmuskulaturen. Eftersom vi bor i et land, hvor det er koldt og mørkt i en stor del af året, skulle jeg også købe et løbebånd. Jeg skulle også købe en træningsmåtte, fordi den er en central del i mange hjemmeøvelser. Foamrollern og pressurbollen er gode til at varme op de muskelgrupper, du skal fokusere på under passet. Desuden skulle jeg kompleta med gummiband, en kettlebell, ett hantelset, en gymboll och en skivstång. Til skivestangen kan du købe en squatrack og vægtplattor.

hemmagym
Ett löpband hemma gör att du alltid kan springa, oavsett vilket väder det är.

Er det forskel på dyr og billig udstyr?

- Ja, virkelig. Den største forskel er, hvilket materiale de er fremstillet af. Det er ikke billigt at producere et korrekt produkt med ret materiale, som er miljøvenligt. Velkända märken har funnits längre på marknaden och har därför fler ögon på sig och kontrollleras oftaare. Det betyder, at sikkerheden garanteret er højere, og at du får et produkt, som er bedre og fremstillet på en sikker måde.