Årets bästa golfskor 2017 Image

Årets bedste golfsko 2017

2017 års hotteste skor på golfbanan er sneakersliknande golfskor. Bekväma, snygga och riktigt bra att spela golf i. Här är modellerna du inte får missa.

Ett säkert vårtecken är att du som golfar börjar längta efter grönt gräs och årets första runda. Men måske er du sikker på, hvad du skal have på fødderne, når du går på green i år? En stor trend er, at mange mærker har gjort rigtigt bekväma golfskomodeller som går mod sneaker-hållet.

Hvad er den hotteste trend på golfskor i år?

- Sneakertrenden har været ekstremt stærk i Sverige i de seneste år, og hvorfor skulle man ikke ønske at have pæne, behagelige og praktiske golfsko, som også kan bruges uden for banen? De er også perfekte under semestern, da du vil gå direkte fra banan til restaurant eller bar, siger Carl Sandberg på Nike golf.

Er golfskor som ser ud som sneakers virkelig bra at spille golf i?

- Absolut, de er förstås inte enbart snygga. Alle sneakersinspirerede golfskor, I har på Sportamore, er udstyret til at klare udfordringerne, som du står overfor ude på golfbanen og har vandtæthedsgaranti. Men som med alle spikfria golfskor så presterar de bättre i torra förhållanden.

Fungerer de også for spillere, der er på højt niveau?

- Ja, alle vores største navne spiller professionelle kampe i vores sneakerinspirerede golfskor, og de skulle aldrig under konkurrence tage risikoen for at spille i modeller, som de ikke kender sig bekväma eller trygga i.

Hvilke modeller på golfskor er trendy fra på Nike i år?

- I år tager vi yderligere et skridt og lanserar en bred palett av modeller och färger. Det sidste er helt klart Air Zoom 90 IT. Den sneakerkunniga känner direkt igen siluetten och färgställningen i denna golfsko, direkt tagen från Nikes kanske mest framgångsrika franchise någonsin, Air Max 90. På dammesiden finder vi også Nike Blazer Golf - et direkte take down fra den ikoniske basketkon Nike Blazer fra 1972.

Findes der nogle kendte golfspillere, der spiller i de her modeller?

- Rory McIlroy, Jason Day og Alexander Norén har alle spillet professionelle konkurrencer i Air Zoom 90 IT. Rorys yndlingssko råkar også bare være Air Max 90, så det var ikke svært at overtala han at spille i Air Zoom 90 IT, tvärtom. På damsidan ses ofte Michelle Wie spille i Blazern.

golfskor
Snygga Air Zoom 90 IT finns både i vitt och svart.

Hvis jeg ikke vil have et par "sneaker-golfskor", hvad anbefaler du så til modellen?

- For den mere traditionelle golfspiller har vi givetvis forskellige alternativer, men som altid andas Nike golfskor sportighet och modernitet. Årets värstingmodell är Lunar Control Vapor som har en helt ny och revolutionerande yttersula med vad vi kallar Articulated Integrated Traction, AIT. Det er virkelig en banebrydende og nytænkende ydersål. Vil du have en noget billigere sko, men som stadig er en utrolig bra at spille i, anbefaler jeg Lunar Command 2.

Hvordan har du udviklet dine teknologier på golfbanen i år?

- Som altid fokuserer Nike på at ligge i en ramme, når det kommer til innovation, materialevalg og nye teknologier. Nyligen nämnda AIT-sulan på Lunar Control Vapor är det tydligaste exemplet på det. Sulkonstruktionen henter inspiration fra larvefødder på en bandvogn, hvor sulan kontinuerligt arbejder mod græs gennem hele svingen og vægtoverforingen, til forskel fra traditionelle golfspikar. Udformningen på AIT-sulans tänder er også konstrueret på en måde, der gør at mindre græs og jord fastnar, hvilket også giver bedre grepp, siger han og fortsætter:

- Eftersom det ikke er nogle traditionelle spikar, så bliver totalvikten mindre på skon. Det giver også mere plads til vores Lunarlon-skum, som giver overlägsen komfort. I øvrigt er Lunar Control Vapor uden Flywire for stabilitetens skyld. Hvis du springer i løbesko fra Nike, kan du igen mærke både Lunarlon-dæmpning og Flywire, hvilket altså betyder, at snørrebåndene falder ned i sulan, så hele foden kramper, når du snørrer.

Er der nogen risiko for, at AIT-sulan gør det grønnere?

- Det behøver du ikke oroa dig for. Skorna är godkända och sulkontruktionen gör att trycket fördelas mer jämnt över gräset till skillnad från traditionella spikar. Märkena kan upplevas något större, men de läker ihop snabbare tack vare det fördelade trycket.

lunar control vapor

Huvuddesignern Carl Madore säger följande om nya värstinggolfskon Lunar Control Vapor "Det, vi forsøger at gøre med Articulated Integrated Traction, er virkelig at skabe en ydersål, der bevæger sig gennem hele golfsvinget. Spillerne vil kunne mærke forskellen. I stedet for at forsøge at forbedre traditionelle designs, lægger vi fremtiden for dine fødder."

LÄS MER: Golfskorna som er bedst i test 2016