Test: Baddräkter för tävling och träningssim Image

Test: Baddräkter for tävling och träningssim

Vil du tage din simtræning til næste niveau? Så er det tid til at investere i et funktionelt baddräkt. Her er proffsets bedste tips. Læs vores test af 2020 års bedste modeller.

Når du simulerer, træner du kroppen på en effektiv, men skonsam måde - og en rigtig god baddragt gør det hele smidigere. Det vigtigste, når du køber en baddragt, som er tænkt til simhallen og öppet vatten snarare än strandhäng är passformen.

- Du vil i allerhøjeste grad undgå luftbobler både ved bysten og baktill i svanken, eftersom det fungerer som et modstand, når du simmar. En baddräkt ska sitta så pass tight att du inte tänker på att du har något på dig, säger simcoachen Anna-Karin Lundin, grundare av simträningstjänsten Simcoachen.

Shoppa direkte: Baddräkter

Det skal men andre ord ikke findes utrymme for at vare sig skav eller hårt sittande axelband, som tar fokus från simningen. Der spiller også skærningen på baddräkten ind, også om det til stor del er en individuel fråga.

- Det er ikke godt med en baddräkt, som er for dyb skuren ved bysten, eftersom det let gør at baddräkten slipper i vand, hvilket gør at du simmar långsammare. Tag med dig regeln om, at baddräkten skal sidde som et andet skind.

Når du rammer en baddragt, som har alle de egenskaber, du vil have, er det også vigtigt, at den passer lige til dig. Det er vigtigt, at du synes om dit baddräkt, for om den ikke sidder bekvemt og snyggt, så kommer du ikke til at bruge den. Hvis du derimod finder en model, som du har forældet dig i, skal du undgå at tvätta plagget i den mån det går, for længere hållbarhet.

- Det rækker gott och väl att skölja ur den med sötvatten, du behöver inte köra den i maskinen varje gång. Baddräkten förstörs dock inte av att du bär den på semestern och solar och badar i den, alla baddräkter i testet tål det. Men du kan være lidt forsigtig, så du ikke får solkræfter på den.

Vores erfarna testpanel har provat de bästa baddräkterna 2020. Simma lugnt!

TEST AF SÆSONENS BADDRÄKTER TIL SIMNING

Nike Fast Back One Piece.jpgModel: Fast Back One Piece, Nike

Passar dig som: tävlingssimmar eller simmar långt.

Findes også i: blått och svart.

Testpanelet siger: Det her er en baddräkt for dig som vil have en model med høj kvalitet som går at simma langt i. Passformen er toppen og lagom tight. Ifølge flere i testpanelet er den true to size. En af de bedste ting med baddräkten synes testpanelet er den glada, røde farve.

- Den får dig til at føle, at du er med i Baywatch! siger en testare.

Baddräkten har to større tyg vilket gör att den inte är det minsta genomskinlig. Den holder sig på plads og følger kroppens former på en naturlig måde.

- Det er intet negativt ved den her baddräkten. Älskar den verkligen!

adidas Fit Suit 3S.jpgModel: Fit Suit 3S, Adidas

Passar dig som: både vill simma i pool och sjö.

Findes også i: grått, marinblått og klarblått.

Testpanelet siger: Den her baddräkten från Adidas passar dig som både vill ta en simtur i sjön men som också vill ha en baddräkt att simma många längder i poolen med. Den er noget stor i størrelsen, så vælg den mindre om du velar mellem to storlekar. Tyget er ganska tunt, och har du större byst kan du eventuellt uppleva att du hade velat ha bättre support.

- Den her baddräkten torkar supersnabbt. Og jeg elsker det klassiske design med de tre ränder, siger testpanelet.

Urringningen går højt op i halsen, hvilket forhindrer luftbobler i at lade sig ind, når du simulerer, at det kan føre til unødvendig modstand. Så passformen er et stort plus!


Wyte Belle Swimsuit.jpgModel: Belle Badedragt, Wyte

Passar dig som: vill ha en prisvärd baddräkt som sticker ut och passar många tillfällen.

Finns även i: svart och rött.

Testpanelet siger: Den første testpanel, der er opmærksom på, er det flotte marmorinspirerede mønster på baddräkten. Tyget tørrer lidt langsammare än på de andra modellerna, vilket kan förklaras av det dubbla tyget. Modellen er snyggt skuren och passar många olika kroppsformer, passformen är alltså top notch.

- Den her får dig til at føle dig selvsikker, eftersom du bliver så pæn i den, siger en testare.

Testpanelet er beregnet til, at badedragt passerer til flere lejligheder, både på stranden, i pool og til og med for vandsport. Passformen anses normal og dækker præcis lagom for at funka vid motionssim. Baddräkten sidder bra på kroppen och följer alla rörelser du tar på ett obemärkt sätt!

Nike Crossback One PiecePower Sculpt.jpgModel: Crossback One Piece Power Sculpt, Nike

Passar dig som: vill ha extra stöd av din baddräkt, och som vill ha en modell som följer varje rörelse i din simträning.

Testpanelet siger: Den her baddräkten fra Nike er utrolig följsam, sitter som en smäck och ger dig lite extra support. Baddräkten har kupor for bysten og materialet har højere kompression end andre modeller og holder på så måde alt på plads. Baddräkten er også meget dækkende. Testpersoner, der ellers har problemer med at få plads med en fyldig byst i en baddragt, tumler op til den her model.

- Baddräkten är normal i storlek, men om du vet med dig att du har en stor byst kan du fundera på att gå upp en storlek, säger en testare.

Materialet tørrer hurtigt og føles meget högkvalitativt.

- Den her baddräkten är verkligen gjord för simning. Det er ingen strandhängs-baddräkt i min mening eftersom den har sådan høj kompression som smiter åt. säger en testare.

BLACC Medley Swimsuit.jpgModel: Medley badedragt, Blacc

Passar dig som: vill ha en baddräkt för stranden eller poolen.

Finns även i: svart.

Testpanelet siger: Det her er en baddräkt for dig som vill ha en snygg, enkel modell. Pasformen er god, men testpanelet mener også, at den passer til de fleste kropsformer uden problemer. Den er dock något stor i storleken, så ligger du mellan två kan du med fördel gå ned ett snäpp. Passformen täcket rumpan bra, utan att skära in på onödiga ställen, och har bekväma axelband.

- En professionel simmare vill kanske ha något tightare, men om du simmar för skojs skull är det här ett jättebra val, säger en testare.

Tyget er noget glittrigt, hvilket giver baddräkten det der lilla ekstra. Desuden er den sjukt prisvärd!

SHOPPA NU: Baddräkter

LÄS MER: Lær dig at shoppe smart med Sportamores materialeguide