Tunna dunjackor som är bäst i test Image

Tunna dunjackor som er bedst i test

Når temperaturen passerer nulstrecket, er det dags at damme af den tunna dunjackan. Eller hvorfor ikke investere i en ny model. Her er vores favoritter til damer og herrer!

Til hende:

Test af: Adidas Varilite Hood JacketADIDAS DAM.jpg

Märke: Adidas
Model: Varilite Hood Jacket
Rekommenderat pris: 1 195 kronor
Findes i farverne: sort, blå og turkos
Materiale: anddun

+ Feminin pasform med generøse ærmelængder gør, at også du som er meget lang kan nyde den her jackan.

+ Modellen sidder rigtigt, rigtigt bra på kroppen. Jackan er både blød og behagelig - præcis det, du ønsker hos en tunn dunjacka.

+ Cool, sportig look med en fluffig dunstoppning. Du som elsker 90-talslooken kan matche din WCT-overall med den her jackan for at booste trenden!

- Også om designen hyllas går ikke den glansiga finishen hem hos alla testare. De ældre kvinder synes, at modellen er for ungdommelig.

Sammanfattning: En cool jacka, som sidder rigtig godt på kroppen. Den er en af de varmeste jackorna i testen. Modellen gør sig bedst, når den er et par plusgrader udendørs. Udover at jackan sidder rigtig bra har den en mysig luva og er ekstremt let. Perfekt til sportsammanhæng og udehäng med kompisarna!

Test af: Svea Lissabon-jakke SE-SVEA DAM.jpg

Märke: Svea
Model: Lissabon Jacket
Rekommenderat pris: 2 495 kronor

Finnes i färgerna: svart och rosa
Materiale: anddun

+ Præcis som modellen fra Adidas er det her en varmende jakke, der gør sig bedst under tidlig vår, når det er et par plusgrader udendørs.

+ Lissabon Jacket har to, smarte detaljer, som testpanelet vil fremhæve lidt ekstra. Dels en mudd ved nacken som försluter jackan och värmer skönt, dels en dragsko längst ned på jackan som ger dig en anpassningspar passform.

+ Komforten er på toppen. Insidan av jackan är len som sammet och vadderingen är perfekt fluffig och mjuk.

- Det er en meget kort model, som sætter sig over hovedet, når du trækker den langt ned. Det er nødvendigvis ikke noget negativt, hvis det er en sådan model, du søger, men dele af testpanelet foretrækker et par centimeter til for optimal komfort.

Sammanfattning: Stadsbrudens version af en tunn dunjacka. Lissabon Jacket har et fint og stilrent look, en fluffig dunstopning og påminner om en bomberjacka i passformen. Det er ikke din første værdi for længere promenader, uden at den her gør dig bedre til og fra skolen eller jobbet. En fin jacka som värmer skönt när det är ett par plusgrader utomhus, matcha gärna med snygga solglasögon.

Test af: 2117 of Sweden Vallen Jacket2117 DAM.jpg

Mærke: 2117 of Sweden
Model: Vallen Jacket
Rekommenderad pris: 1 495 kronor
Finnes i färgerna: orange och svart
Materiale: anddun

+ En pakkebar jacka. Den er både meget tunn og ekstremt let, du kan til og med få plads med jackan i en af fikorna. En perfekt model at tage med sig på rejsen!

+ Vallen Jacket er et givet mellemlager. Den varmer lidt, men kommer ikke op i samme niveau som Peak Performance model. Derfor gør sig jackan bedst i kombination med et underställ och en skaljacka.

+ Modellen sitter otippat bra. Armhulerne er tilstrækkeligt lange til de længste testpersoner, og pasformen er både bekvem og smickrande, uanset kropsform.

- Färgen är mer neonlysande i verkligheten än vad som syns på bild, vilket får många att förknippa jackan med en reflexväst. At du ser i mørket er et stort plus, og den lysende kulør gør sig meget bedre på kroppen end på billedet. Men det er bare farven og den noget skrynklige side, som trækker ned i helhedsbetonet.

Sammanfattning: Præcis som modellen fra Kari Traa er det her et perfekt mellemlager. Jackan er tunn och lätt, sitter bra på kroppen och kan kombineras med flera lager utan att kännas otymplig. Luvan er dog lidt overflødig, fordi du helst undgår den detaljen på bare et mellemlager.

Test af: Kari Traa Tove Midlayer FZKARI TRAA DAM.jpg

Märke: Kari Traa
Model: Tove Midlayer FZ
Rekommenderat pris: 1 495 kronor
Finnes i färgerna: svart, blå och lila
Materiale: anddun

+ Feminin och genomtänkt passform med mer plats för byst och höft. De förlängda ärmarna med tumhål ökar komforten ytterligare.

+ Panelerna i fleece på sidorna av jackan ser till att plagget andas på ett sätt som andra modeller i testet inte gör. Se derfor til at pakke ned Tove Midlayer på vandringen eftersom den gør sig rigtig bra i kombination med underställ och skaljacka.

+ Extremt skön jacka som följer alla dina rörelser. Modellen er let og blød.

- Testpanelet har svært ved at finde noget negativt med jackan. Nogle tests ønsker et lidt mere gennemtænkt design, der klistrer ud og gør jackan mere anvendelig som yderlager.

Sammanfattning: Kari Traa har gjort det igen, levererat en topprodukt! Utan luva och med en hög andningsförmåga är det här en jacka du kan få upp värmen i utan att känna dig instängd. Det ultimata mellemlagret som sidder stramt og bra på kroppen uden at kännas otympligt.

Til ham:

Test af: Adidas Varilite HættejakkeADIDAS HERR.jpg

Märke: Adidas
Model: Varilite Hood Jacket
Rekommenderat pris: 1 195 kronor
Findes i farverne: sort, blå og rød
Materiale: anddun

+ Väldigt, väldigt skön modell som känns lätt och mjuk mot kroppen utan något som skaver. Jackan gør sig bedst rundt 5-10 plusgrader og står emot blåsiga vårdagar med bravur.

+ Den glansfulde finish føles sporty og gør den her model til en klokke på fodboldstøvlen eller til en fritidsstøvle.

+ Passformen är åt det figursydda hållet och sitter som en smäck på dig med bredare axlar och smalare midja.

- Mange testpersoner synes, at luvan er lite väl liten för att sitta bekvämt på huvudet. Det i sin tur gør, at den tappar sin funktion.

Sammanfattning: Varilite Hood Jacken er det ultimative valg til udendørsaktiviteter og sportsudøvelse. Den fluffiga dunjackan har et rent look med glansig finish som gør at du sticker ut på stan. Den varmer perfekt, når det er fem plusgrader og sidder både skönt og bekvämt på kroppen.

Test af: Peak Performance Helium Hood JacketPEAK HERR.jpg

Märke: Peak Performance
Model: Helium Hood Jacket
Rekommenderat pris: 2 395 kronor
Findes i farverne: turkos, blå, sort og grøn
Materiale: anddun

+ En slank pasform, der sidder perfekt på dig med en lille midja og ikke vil have for meget plads mellem jacka og krop.

+ Med 90 procent anddun og 10 procent fjädrar värmer Helium Hood Jacket skönt när temperaturen ligger runt nollsträcket.

+ Låt oss vara ärliga, den här jackan är väldigt snygg och köps till stor del för att vinna stilpoäng. Det er en ikonisk jacka, der passer lige så godt i sportsammanhæng som på vej til lørdagsmiddagen.

- Modellen er for tyk og otymplig til at kunne have som mellemlager under vandringen. Det her er en ytterjacka og bör användas som det.

Sammanfattning: En klockren jacka som er en af de varmeste modellerna i testet. Förutom den justerbara luvan hyllas andningsförmågan och att jackan till viss del skyddar mot både väta och vind. Er du ude efter en model, du ikke kommer til at trætte på, er det her ret jacka for dig!

Test af: Wyte JonathanWYTE HERR.jpg

Märke: Wyte
Model: Jonathan
Rekommenderat pris: 899 kronor
Finnes i färgerna: blå, svart och grå
Materiale: anddun

+ Lättviktsjacka som knappt känns av på kroppen. Vadderingen i anddun ger en fluffig känsla och värmer precis lagom när det är tio plusgrader utomhus.

+ Et rent look, der passer i princippet alle, et sikkert kort i jackgarderoben.

+ Rymlig pasform med plads til både arme og mage, samtidig med at modellen holder sig inden for den normale storleksskalan.

- Jackan havde derimod fået højere betyg om det funnits en resår längst ned som håller jackan tight mot kroppen. Har du ikke en rak kroppsform kommer jackan bli något vid nedtill.

Sammanfattning: Testets budgetvariant Jonathan har en rymlig passform utan mudd nedtill, därför riktar sig jackan främst till dig med en bredare kroppsform som kan fylla ut jackan. Luvan er noget lille og det ydre materiale er for skørt til vassa grenar. Til gengæld er modellen ekstremt smuk, fungerer i alle lag og har en fin, fluffig finish.

Test af: Haglöfs Essens Mimic HoodHAGLÖFS HERR.jpg

Varemærke: Haglöfs
Model: Essens Mimic Hood
Rekommenderat pris: 2 195 kronor
Findes i farverne: grøn/blå og blå
Materiale: genvundet polyester

+ En tunn och lätt syntetjacka som har en överraskande bra värmande förmåga. Friluftslivet bliver aldrig så bra som når den her modellen får följa med.

+ Smarta detaljer i form af en justerbar luva og stretchpartier under armene giver en skräddarsydd pasform som følger dine rörelser.

+ At jackan er fremstillet i et genvundet syntetmateriale føles ekstra flot!

- Detaljerna och designen visar tydligt att den här modellen hör hemma på vandringen och begränsar därför användandet av modellen. Intet du tager på dig for en dag på stan.

Sammanfattning: Syntetstoppningen QuadFusion Mimic har samme varme egenskaber som dun, og det viser Haglöfs med Essens Mimic Hood. Det er en af de varmeste jackorna i testen, som gør sig rigtig bra sammen med et underställ och mellanlager när det är nollgradigt. En vinnare i skogen som du kan ha i många, många år.

SHOPPA HÄR: Tunna dunjackor

LÄS MER: Vi tester Wytes populäraste jackor

LÆS MER: Her er den nye måstetrøje fra Peak Performance