Bästa flytvästen för barn och vuxna Image

Bedste flytestjerner til børn og voksne

Hvilken flyvevægt er bedst i test? Hvad står betegnelsen 100N for? Vår stora flytvästguide hjälper dig att hitta rätt flythjälp till både vuxna och barn.

En flytväst har ett jobb, att hålla dig flytande i vatten om olyckan har inträffat. Men for at du skal få maksimal hjælp i vandet kræver det, at du har ret model og størrelse på din flytväst. Vi har taget hjælp af eksperterne på Helly Hansen, så du med tryghed kan klikke dig hjem til den flyt- eller redningsvest, netop du behøver.

Hvilken flyvestøv skal jeg købe?

- Det findes i huvudsak två olika typer; räddningsvästar och flytvästar. En räddningsväst, som har 100N eller mere i flytkraft, passar de som inte kan simma eller själv lägga sig tillrätta i vattnet, så som barn och vuxna som inte är simkunniga. Det er også et godt alternativ, hvis du vil være med til at løse problemet, og hvis du vil kunne ligge længe i vandet, før vandet kommer, siger Oyvind Vedvik, produktekspert på Helly Hansen og fortsætter:

- En flytväst har ofta mindre än 100N i flytkraft, vanligtvis 50N. Den her model passer voksne som er simkunniga och kan ta sig upp från vattnet snabbt, antingen själv eller genom att någon är i närheten och kan dra upp dig.

Kan jeg bruger samme flyvevejr til at sejle som til vandskoter og kajak?

- De personer, der sejler i skærgården, kører vandskoter og padler kajak er ofte simkunnig og mener, at de er tæt på at redde om olyckan skulle inträffa. For de passar en flytväst med upp till 50N i flythjälp. Kust- og havsseglare, og visse personer som kører vandskoter, vælger i stedet en redningsvest på mindst 100N eftersom risikoen for at de hamnar i vattnet under en längre tid innan räddningstjänsten på på plats är större, säger Oyvind Vedvik och fortsätter:

- De fleste kajakpaddlare föredrar en mindre väst och väljer en 50N oavsett, men träna då på olika räddningstekniker som eskimårullningen.

Flytväst bäst i testHar du testet flytvästar fra Helly Hansen? De har alt fra budgetvenlige, enkle veste til mere avancerede varianter, der passer til vandsporter i højt tempo.

Hvilke andre detaljer skal jeg kigge efter?

- Der findes mange forskellige flyvestjerner i 50N-klassen, som har lidt forskelligt design afhængigt af, hvad du skal gøre. Jolleseglare og kajakpaddlare vælger gärna en väst med kortare passform, Rider Vest är ett populärt exempel. For højere hastigheder har vi Rider Stealth som er udformet sammen med OS-seglare. Den model er god til alle vandsportsgrene som vandski og vindsurfing.

Flyvevægten, der er bedst i test

Hvilken flyvevægt til børn er bedst i test?

- Helly Hansen räddningsvästar för barn, Baby Safe, Kid Safe og Junior Safe har flere gange været udsedda som bedst i test.

Hvorfor er de så bra?

- Kid Safe blev lanceret for første gang i 2003, da mange barnestjerner ændrede sig - både til udseende og hvordan de blev testet. Idén bakom Kid Safe var att anpassa västen efter ett barns proportioner. Barn har större huvud i förhållande till kroppen, jämfört med en vuxen person, och därför designades den här flytvästen med en stor krage som kan hålla barnet i en trygg position.

Forra året opgraderede Helly Hansen Kid Safe-serien til en plusversion efter over 100 testforsøg af forskellige konstruktioner i designet.

- Flytvästarna har en helt ny krage som ger ännu mer kraft att snabbt försätta barnet i en trygg position. Vi har også designet en praktisk ficka på framsidan samt satt spännet längre ned så att barnen kan ligga på en brygga och fiska krabbor.

Test flytväst barnKid Safe fra Helly Hansen er en flytbar skærm til børn, som er bedst i test. Den findes i tre versioner afhængigt af, om du leder efter en flydevest til bebis (5-15 kg), barn (10-25 kg) eller junior (20-30 kg).

Hvilken er den mest populære flydevægt til voksne?

- Sport II er en let og bekvem flyvevægt, en rigtig klassiker. Den er enkel at justera og kommer i flertalet farver. Det er også en prisværdig model, som mange foretrækker, hvis de ikke skal udøve en avanceret vandsport.

Hvornår skal jeg bruge den?

- Sport II er meget smart, når du bare skal ud med båden og have en fin dag, eller hvis du skal ud og fiske. Hvis du skal være mere sporty og paddla kajak eller jollesegla kan en sporty variant, som en flytväst ur Rider-serien, være mere aktuel.

Så skal din flytväst sidde på kroppen

Hvordan skal en flytväst sidde på kroppen?

- For det første skal du vælge ret størrelse og gå efter vægtrekommendationer. Den skal sidde bekvemt og bra på kroppen når du justerar den. Dra åt remmarna så pass att du inte får upp flytvästen ovanför huvudet. Du kan være nogen at dra i axlarna på flytvästen för att se om den sitter tillräckligt tight. Samme sak gäller angående passformen på räddningsvästar för barn och juniorer.

Hvor længe holder en flytväst?

- En flytväst har inget bäst före-datum, men det är viktigt att titta efter slitage. Præcis som al sikkerhedsutrustning er det bra att byta ut den efter 10 år om den fram tills dess inte har slitits ut. Materialet i västen kommer, som andra material, att brytas ned av UV-strålning salt och svett, säger Oyvind Vedvik och fortsätter:

- Om den hamnar längst ned i förrådet under andra tunga saker kan den klämmas och bli platt. Så kan flytkraften försvinna. Af samme grund skal du ikke bruge din vest som situnderlag.

Så vælger du ret størrelse og flytkraft på din flytvest

Alla flytvästar delas in i olika Newton-klasser där antalet Newton dividerarras med tyngdkraften för att få fram bärförmågan. Så her kan du avläsa beteckningen.

  • 50 N - Ses normalt i seglarvästar och har en bärförmåga på ca 5 kg. Det rækker godt og vel til at holde en voksen person flydende. Flytvästen vänder däremot inte personen till ryggläge. Passar segling och vattensport.
  • 100 N - De her flytvästarna har ofta en stor krage för vändningsförmåga och passar både simkunniga och icke simkunniga personer.
  • 150 N - Uppblåsbara räddningsvästar med vändningsförmåga som passar simkunniga och icke simkunniga personer. Et teknisk produkt, hvor du må gøre dig fortrolig med udløsningsmetoden. De her fremstilles oftest kun i en størrelse og anbefales derfor til personer, der vejer mindst 40 kilo.

SHOPPA HÄR: Vores samlede udbud af flytvästar

LÄS MER: Derfor skal du have en seglarjacka i stedet for en almindelig regnjacka