Bäst i test: Kompressionsstrumpor Image

Bäst i test: Kompressionsstrømper

Kompressionsstrumper forebygger svullna og trötta fötter när du tränar, springer eller är på resande fot. Her er modellerne, som testpanelerne bedst kan lide.

Kompressionspumper kan bruges ved mange forskellige aktiviteter - løb, vandring og træning blandt andet - men også når du sidder stille længe, så som på jobbet, i bilen eller når du skal ud og flyve. Vores testpanel har fået järnet i de her 8 modellerna. Læs hvad de syntes!

Test: Bekele Compression Running Sock Men, Norfolk

norfolk bekele compression

Storlekar: Herr

Aktivitet: Löpning, cykel, promenad och stillasittande.

Sammanfattning: Et par meget pålitliga kompressionsstrumpor som sitter perfekt runt foten. Inga obekväma sömmar skaver eller stör. De er normale i størrelse, hvilket betyder, at har du normal størrelse 41, skal du lægge dig i spænd 39-42 og så videre.

- De er perfekte i længden for mig som er medellang, fortæller en testare.

Enda nackdelen med strumporna er at de har en tendens til at kännas ganska svettiga. De findes også i en sort model. Tilläggas bör också att priset är svårt att konkurrera med!

Test: Flight kompressionsstrømper, 2XU

2xu flight compression sock

Storlekar: Dam och herr

Aktivitet: Främst stillasittande, men även lågintensiva aktiviteter som golf, vandring och långdistans på cykel.

Sammanfattning: De her kompressionsstrømper fra 2XU er specifikt designet til stillasittande i flyplan, men går givetvis at bruge også på kontoret, i bilen eller nogen annanstans, hvor du bliver sitande en stund. Flight Compression Sock reducerer risikoen for svage fødder og stela muskler på en effektiv måde.

- Jeg liker den rena designen med en gul liten flygplansikon gör dom stilsäkra och jag hade inte skämts över att ha dem under en långflygning i shorts och sandaler, säger en nöjd testare.

Det eneste testpanelet mangler, er nogen form for silikonebånd, som holder dem oppe. Længden er lagom og går op til der smalbenet overgår til knä, præcis som det skal være. Kompressionen er ganske lille, da de først og fremmest er designet til lågintensive aktiviteter. De testede blandt andet under en golfrunda, og fik bare lovord efter det.

Test: Kompressioner Superior Air, Gococo

Kompression superior

Storlekar: Dam och herr

Aktivitet: Högintensiva aktiviteter som löpning, cykelintervaller eller träning.

Sammanfattning: Det her er kompressionsstrumporna som du ska välja om du vill ha riktigt hög kompression. Testpanelet havde til en start svært ved at få de her strumporna på sig, trods at de er normale i størrelse. Känner du dig orolig eller ligger i övre delen av storleksspannet kan du testa att gå upp en storlek, men då finns alltid en risk för att kompressionen blir sämre.

- Trods at de sidder sjukt tight tänkte jeg inte på att jag hade på mig dem, vilket får ses som ett bra betyg. De smälte liksom ihop med mig.

Materialet i de her kompressionsstrumporna är ganska tjockt, vilket innebär att de till viss del blir lite svettiga inuti skon. Sist men inte minst vill testpanelen dela ut poäng för materialvalet:

- De føles virkelig som kvalitetsstrumper!

Test: VECTR Light Cushion Sock, 2XU

2xu kompressionsstrumpa

Storlekar: Dam och herr

Aktivitet: All aktivitet, så väl gym som löpning som vandring.

Sammanfattning: De her kompressionsstrumporna från 2XU är speciellt utformade för att minska friktion och därmed skoskav. De er med andre ord perfekte til højintensiv træning, hvor du bliver rigtig svettig, men også til vandring eller andre lejligheder, hvor du kan blive blød og fugtig om fødderne.

- Første intrycket er hvordan mjuka och sköna de känns. Også efter nogle vaske føles de stadig lige mjuka, bra kvalitet!

De her strumporna ser först lite korta ut, men tack var ett väldigt flexibelt material töjer de sig och sitter strax under knät, precis som det ska vara. Kring foten är materialet slätt för minskad friktion mot skon. Ved vaden sidder de virkelig slankt med lagom kompression, uden risiko for at glida ned.

- De kändes även rimligt enkla att få av, andra kompressionsstrumpor känns nästan som man vill ta till saxen för att komma ur!

Test: Kompression, Gococo

gococo compression

Storlekar: Dam och herr

Aktivitet: Löpning, cykling och all övrig konditionsträning.

Sammanfattning: De her strumporna från Gococo finns i en hel rad olika färger, i ett spektrum från stilrent svart till färglatt. De er fremstillet med graderet kompression i et meget tunt materiale, hvilket betyder, at de tørrer fort og ventilerer bra.

- De er forstærkede i hovedet samt dele af sulan og er derfor bekvemmelighedsmässigt skønne i skon. De er desuden vadderade på ett sätt som gör att foten slutar glida runt på sulan, och stabiliseraras istället, säger en av våra testare.

I övrigt provade testarna den här strumpan till flertalet olika aktiviteter och tyckte att de fungerade till det mesta, men att de med fördel används till just högintensiv träning, på grund av ventilationsförmågan och fukttransporten.

Test: QD Kompressionsstrømper, Rehband

rehband strumpor

Storlekar: Dam och herr

Aktivitet: Al træning, fra lav til høj intensitet.

Sammanfattning: Det bedste ved de her styrker er, at de er ekstra stabile omkring fotleden, takket være den graderede kompression. Det er særligt skønt for dig, som måske vrickar fötterna lätt och vill känna dig lite tryggare vid löpning eller funktionell träning.

- Första känslan när jag tog på dem var "wow, riktigt sköna" och den känslan höll i sig. Hade även på stumporna ett tag efter passet, för att snabba på återhämtningen, berättar en testare.

Det her er strumporna du som kvinna ska satsa på om du är över medellängd. De sidder perfekt, når du er i en mandlig størrelse, men de var lidt for lange for de kortere kvinder. Kompressionsmæssigt sidder de her strumporna stramt, men ikke så pass stramt, at du ikke kan have dem under en længere tid. Enda nackdelen med strumporna er, at de blev lidt noppriga efter første anvendelse. Det er noget testarna däremot kunde ha överseende med, med tanke på hur sköna de var vid både crosstraining-pass och löpning.

Test: Kompressionsstrømpe, Craft

craft kompression

Storlekar: Dam och herr

Aktivitet: Löpning, cykel, träning

Sammanfattning: Crafts kompressionsstrumpor är bra instegsmodeller för dig som inte testat kompressionsplagg förut. De giver en let, men skön kompression som reducerar muskelvibrationer, utan att åstadkomma blodstopp. Ved øverste kant sidder et bånd af lycra, som holder strumporna på plats.

- Jeg synes, at strumpan sad fint gennem hele løppasset og skavde ingenstans. Längden på strumporna är perfekt om du är medellång.

Designet er af det enklere slaget, men strumpan findes at få i fire forskellige farver. Ud over det er fugttransporten den store del. Det skal meget til, før du bliver svettig i de her! De får desuden plus for de ergonomisk stickare ribborna i materialet, som ger en näst intill passform.

SHOPPA HÄR: Alle vores kompressionsstrømper

LÄS MER: Derfor skal du springe i kompressionsstøvler