Elitlöparen testar: Här är bästa löparskorna från Adidas Image

Eliteløberen tester: Her er de bedste løbesko fra Adidas

Boost-dämpning som är skonsam för knä och höft, lättviktsskor för de snabba tempopassen eller snygga varianter som extraknäcker som sneakers? Eliteløberen Charlotte Arvered har testet Adidas' nye løbesko!

Charlotte Arvered er eliteløber, vores nye ambassadør og har sprunget i Adidas løbesko i flere år. Vi bad hende tage reda på vilka av Adidas löparskor för dam som är bäst i test - här är hennes svar!

Alle løbesko i testen findes også i herremodeller, som har samme specifikationer. Det, der kan gøre en dam- og herresko til en pasform. Her finder du alle Adidas løbesko til herrer.

Boostar løb

Ultraboost korr

Test af: Ultraboost 20

Findes i farverne:

Vægt: 268 g

Hvordan føles skon på foden?
- Den her skon sitter som en smäck från första gången du tar på den. Adidas Ultraboost har været en personlig favorit, siden den første model kom ud, og for hvert nyt släpp synes jeg bare, at den bliver både bedre og pænere, siger Charlotte Arvered.

Hvad synes du om ovandelen?
- Det stickade materiale på ovansidan av skon omsluter fötterna på ett skönt sätt och ger en strumpliknande komfort samtidigt som det stabiliserar. Materialet har også en ventilerende effekt. Ulempen ved den stickade ovandelen er, at den ikke er specielt modstandsdygtig over for vind og vejr. Hvis det er helt koldt ude, kan det være skønt at have et par forskellige strumper, og hvis det regner meget, vælger jeg helst ikke at skorpe med en stickad ovandel.

Hvilke flere fordele er det med skon?
- Hälkappan er blød og fleksibel, hvilket muliggør naturlige bevægelser og giver intet ubehageligt tryk på hälsenan. Skon har stöd för fotvalvet. For mig som har et neutralt løbesteg, men med et relativt højt fotovalg sidder den rigtig bra og skönt.

Hvad er dæmpningen?
- Boost-materialet giver virkelig god energiåtergivning, hvilket giver en fjedrende og elastisk følelse, hver gang foden sætter sig i marken. Det gør også, at man kan springe et langt pas, uden at underben eller fødder bliver stumma.

Hvordan er greppet?
- Yttersula med gummit Continental gör greppet oslagbart och dessutom finns ingen risk att det fastnar stenar eller grus i sulan.

Hvad synes du om design?
- Designmæssigt synes jeg virkelig, at Adidas har lyckats med nya Ultraboost 20 - den perfekta skon att ha på ett långpass som avslutas med en brunch på stan.

Hvem passer Ultraboost 20 til?
- Skon passar både mindre och mer erfarna löpare. Det findes intet krav på framfotslöpning.
Ultraboost 20 gør sig bedst på hårdt underlag så som asfalt, men jeg plejer også at springe med den på grusveje og prepparerede terrängspår.

Hvilke distancer anbefaler du, at man springer i den her skon?
- For mig er Ultraboost 20 en afstandssko, som jeg gerne tager på mig både for kortere afstandspas rundt 6 kilometer, men også på langpass op mod 30-35 kilometer. Det er ingen sko jeg springer intervaller i eftersom jeg synes at den er lidt for klumpig for det, også om det er en väldigt lätt sko för att vara så pass dämpad. Ultraboost 20 er skomodellen, som jeg springer mine allerfleste løbesko i bare for at den funkar på forskellige underlag og distanser. Tack vare Boost-materialet och dämpningen så klarar jag av att springa många mil i den utan att känna mig sliten.

Responsiv dämpning möter en snabb look

Ultraboost pb korr

Test af: Ultraboost PB

Findes i farverne:

Vægt: 255 g

Hvad synes du om Ultraboost PB?

- Ultraboost PB er ligesom Ultraboost 20 på mange måder. Præcis som Ultraboost 20 har den en responsiv mellansula i Boost, yttersula i gummit Continental som ger riktigt bra grepp och samma innersula med stöd för fotvalvet. Præcis som Ultraboost 20 har den også et hurtigt og pænt look, siger Charlotte Arvered og fortsætter:

- Den store forskel mellem Ultraboost PB og Ultraboost 20 er ovandelen, som er i forskellige materialer. Ultraboost PB har et meshmateriale, som giver en anden pasform. Det opleves som lettere og tunnere, stærkere og styvare som beholder formen, samt at det giver bedre ventilation og dermed er bedre tilpasset til varmere klima. På grund af at ovandelen ikke er lige så fleksibel som på Ultraboost 20 bliver pasformen noget smalare.

Hvilke flere forskelle er der fra Ultraboost 20?

- Hälkappan er mere minimalistisk end Ultraboost 20 og dermed ikke lige så blød og vadderad, men den er trods det meget bekväm. Skosnørena er noget tunnare och styvare än Ultraboost 20 och plösen består av ett tunt neopren-material.

Hvilken afstand skulle du anbefale?

- Samme distancer og underlag som til Ultraboost 20.

Hvordan skulle du sammenfatta Ultraboost PB?

- Ultraboost PB er en optimal sko til lidt hurtigere pas og til pas, når det er varmt ude, fordi de andas bra. Skon har ikke samme komfort og fleksibilitet som Ultraboost 20.

Er Ultraboost PB hurtigere end Ultraboost 20?

- Nej, personligt ville jeg ikke sige det, fordi vigtigheden bare er marginalt lettere. Men det er en anderledes pasform på løparsko, som føles lidt tightare og hurtigere på foden, også om den faktisk ikke er det. Hvilken sko du gillar bäst av Ultraboost PB och Ultraboost 20 är mer en smaksak. Personligen är jag en större fan av Ultraboost 20 då jag gillar det lite mjukare materialet när jag ska springa distanspass. En stor fordel ved Ultraboost PB er, at meshmaterialet står betydeligt bedre end det klistrede primeknit-materiale.

Letvægtssko til tempopas

Adidas SL20Test af: SL20

Findes i farverne:

Vægt: 230 g

Hvad synes du om SL20?

- SL20 passer til kortere distancer og intervaller, men de kan også bruges ved konkurrence. Skon är anpassad för löpare med ett neutralt löpsteg och i och med den relativt tunna sulan skulle jag vilja påstå att den passar bäst för de som landar på mellanfoten eller framfoten.

Hvordan føles det at være på foden?

- SL20 er meget komfortabel, ikke som de andre Ultraboost PB og Ultraboost 20, men sammenlignet med mange andre letvægtskor virker den blød, dæmpende og mere "förlåtande". Trods sin lette vægt opleves den som mindre belastende for kroppen at springa i. Därmed behöver man inte vara någon elitlöpare för att ha den här skon.

Hvad synes du om dæmpningen?

- Mellansulan har ikke Adidas klassiske Boost-dæmpning uden består til 100 procent af Lightstrike, som er betydeligt lettere og hurtigere end Boost. Det betyder, at materialet er så let, at man har kunnet fylde det med meget materiale, der giver dæmpning, uden at det bliver tyngre. Støddæmpning er let nok til eksplosiv hastighed og ansvarlig nok til ikke at trætte ud underben og fødder.

Hvem passer SL20 til?

- SL20 er perfekt til nybegyndere, motionister og elitmotionister, der vil have en hurtigere "sko nummer 2". Ovandelen i mesh giver fremragende ventilation og støtter fødderne.

Hvad synes du om designet?

- Designet er supersnyggt med de tre ränder, som har hentet inspiration fra japansk kalligrafi.

Hvad er greppet?

- Greppet er virkelig flot, og der er ingen risiko for, at det fastnar stenar eller grus under sulan. Skon gör sig bäst på asfalt men funkar även bra på grusvägar eller preparerad terräng. Det er absolut en sko, som jeg ville kunne springe med på Lidingöloppet eller andre terränglopp med lignende underlag.

Findes der nogen nackdel med skon?

- Nej, det gør det faktisk ikke. Jeg synes, at den er fantastisk. Men når jeg skal springe rigtig hurtigt, skulle jeg alligevel foretrække Adizero Adios foran SL20, fordi den har Boost-dæmpning, samt at den er noget lettere end SL20. Komfortmæssigt slår SL20 derimod den lettere Adizero Adios.

Hvad er de største fordele ved skon?
- Passformen, skoen sidder præcis så stramt og bra på foden, som man ønsker, når man vil prøve på, samt vikten som er meget let. Den er også meget prisværdig!

Snygg sko for de erfarna löparna

Adidas focus breathTest af: Adidas Focus Breath

Findes i farverne:

Vægt: 265 g

Hvad synes du om Focus Breath?

- Focus Breath er meget skøn på foden, fra start, men jeg oplever, at jeg bliver meget træt i underbenene og vaderna, når jeg springer distancerundor over 10 kilometer i dem.

Hvordan føles skon på foden?

- Skon er smukt opbygget med støtte til fotovalvet og for mig, der har et neutralt trin med relativt højt fotovalv, passer den perfekt. Hälkappan er tunn, vadderad og ger ett skönt stöd samtidigt som den ventilerar bra. Pløsen er tunn og har en vadderad forstærkning som giver ekstra komfort og gør at skosnörena ikke trycker for hårt mot ovandelen av foten.

Hvad synes du om design?

- Designmässigt är den minimalistisk, stilren, diskret och nätt.

Hvordan er dæmpningen hos Focus Breath?

- Støddæmpningen består hverken af Adidas' klassiske Boost-materiale eller Lightstrike, men har i stedet en fleksibel Bounce (som visse af Adidas' træningssko har).

Hvornår skal jeg springe i den her skon?

- Jeg ville sige, at Focus Breath er optimal til lidt blødt underlag som grus eller forberedt terræng. Personligen tycker jag att den är lite för styv och hård för asfalt.

Hvilke distancer passer den bedst til?

- Kortare distanspass på max 10 kilometer.

Og afslutningsvis, hvem passer den?

- Det her er en model for løbere, der klarer en løparsko med lidt mindre dämpning, eftersom den kræver en hel del af løparen. En hurtig intervallsko for den erfarna!

SHOPPA HÄR: Løbetøj fra Adidas

LÄS MER: Köpguide: Find de rigtige løbesko