Bäst i test! Nya löparskor för kvinnor 2019 Image

Bäst i test! Nye løbesko til kvinder 2019

Ud med det gamle og ind med det nye! Löparsäsongen 2019 drar äntligen igång på riktigt och det är hög tid att kitta dig med nya favoriter på fötterna.

Du har vel ikke misset , at vi har gjort et nyt løparskotest, maxat med årets bedste modeller? HÄR hittar du det!

Vores kvindelige testpanel har sprunget i vårvinterns nye løparskor fra vores største mærker. Scroll ned for at finde dine nye favoritter!

Löparskor test dam

Test af: Reebok, Floatride Run FastW_Reebok_Floatride_Run_Fast_SE.png

Märke: Reebok

Finnes i färgerna: gul, turkos och rosa.

Rekommenderat pris: 1 395 kronor

Utmärkande egenskaper: Lätt, snabb och ventilerad.

Passar dig som: Har neutralt löpsteg och behöver ett par löparskor för snabba intervaller.

Passform: Perfekt i størrelse og bredde, og passer de fleste uden for de med meget smala fødder.

Komfort: Skorna är enormt lätt tack vare lättviktsskummet som ger jättebra energiåtergivning. Det er næsten sådan, at du tror, at kartongen er tom. Modellen har et tykkere og højere fald end mange andre racerbiler, men føles ikke klumpet.

Testpanelet siger:

Skal du springe hurtigt? Så er det her en sko for dig. Sköna Floatride Run Fast er den allersnabbaste løbesko på markedet lige nu! Den er lettere end en mängdträningssko, men något mer stöttande än en tävlingssko och påminner om Nike Vaporfly. Skon har en mjuk mellansula och känns följsam och flexibel, men när du springer så får du ändå bra stöd. Det mærkes ikke, når du promenerer, men når du prøver på i löpsteget, kender du, hvordan skon hjælper dig med støtten (og hvordan yttersulan greppar allt från asfalt till konstgräs). Ovandelen i mesh ventilerar bra. Det er svært at finde nackdelar med den här skon, men hälkappan kan uppfattas som något för tunn och ett annat minus är att de inte är så slitstarka i längden. Vi elsker hvordan välbyggda skorna är, bra gjort Reebok! Tag de her skind, de der magiska dagarna då du har massor av energi i benen och vill ge järnet. Ud og slå ny rekord!

Test af: Saucony, Triumph Iso 5W_Saucony_Triumph_Iso_5_SE.png

Märke: Saucony

Findes i farverne: grå og grå/turkos.

Rekommenderad pris: 1 795 kronor

Utmärkande egenskaper: Stabil, ventilerende og hållbar dämpning.

Passar dig som: Vill ha en något stabilare långdistanssko där du undviker en svampig sula.

Passform: Modellen er normal i størrelse og pasform.

Komfort: Sitter bra på foten, har praktiska ventilationshål i ovandelen och är väldigt stabil att springa i. Foten får ett väldigt bra stöd, speciellt om du vanligtvis har en lätt överpronation.

Testpanelet siger:

Saucony er et af to mærker, der arbejder med EVA-materiale i mellansulan, hvilket betyder at sulan ikke påvirkes af vare sig varme eller kyla. Triumph Iso 5 er altså en løbesko, som du med fordel kan have både når den er kold og varm udendørs uden at sulan bliver svampig eller hård. Yderligere en fordel ved dampen er, at den ikke tager sin form, når du springer, uden at holde sig i bra skick kilometer efter kilometer. Dæmpningen er hurtigere end eksempelvis Adidas og Nikes modeller og passer derfor bedre til løbere, der gerne trækker ned på studset og helst springer i skor med lavere drop. Eftersom modellen opleves som smått klumpet på foden, passer den bedst til længere distanser, hvor dæmpning og stabilitet får lov at komme til sin ret. Säg hej då till trötta fötter när Sauconys löparsko gör jobbet åt dig!

Test af: New Balance, VongoW_NB_Vongo_SE.png

Märke: New Balance

Finner i farven: turkos/grå.

Rekommenderat pris: 1 595 kronor

Utmärkande egenskaper: Stabil, dämpad och bekväm.

Passar dig som: Vill ha en stabil sko som ändå är mjuk.

Passform: Passar bäst på dig med normal till något bredare fot.

Komfort: Det her er en lige så smuk som stabil løparsko, trods at Vongo er robust er känslan mjuk. Sulan er rejält dämpad och korrigerar också för överpronation. Löparskorna är supersköna vid en helt vanlig mellanlång runda, men är för klumpiga för snabba pass, intervaller och skarpa svängar.

Testpanelet siger:

Den her skon är för vardagslöparen som vill ha en sko som hjälper dig att studsa fram under löprundan. Det er også en god værdi for dig, der har en lidt tungere krop eller som er skadet og vil være glad for knogler og højder, fordi du ikke har en hård og opbygget sko. En sak att notera är att även de löparna i testpanelen som i vanliga fall springer i en mer neutral sko uppskattade den här modellen, tack vare den sköna dämpningen. Med Vongo på fødderne føler du dig både komfortabel og tryg!

Test af: Asics, Gel-Nimbus 21Asics gel nimbus 21

Märke: Asics

Finnes i färgerna: svart/röd, svart, svart/vit, ljusgrå, mörkgrå, blå och rosa.

Rekommenderat pris: 1 900 kronor

Utmärkande egenskaper: Lätta, följsamma och snabba.

Passar dig som: Är en van löpare som springer längre distanser.

Passform: Til forskel fra Asics andre løbesko rækker det med, at du går op i en halv størrelse i den her model for perfekt pasform. Den sidder bedst på noget brede fødder.

Komfort: Du kender dig hurtigt hjemme i modellen, uanset hvilken sko du tidligere sprungit i. Den sidder ekstremt bra på foten og retter sig främst till de vana löparna med ett neutralt löpsteg.

Testpanelet siger:

Er du redo för en utmaning? Forsök trötta ut de här skorna. De er nemlig framtagna i syfte att hålla dina fötter pigga mil efter mil. En riktig långdistanssko som har alla komponenter du önskar. Dämpningen är åt det fastare hållet utan att upplevas som för hård, och ger dig den energi i frånskjutet du behöver för att ta dig framåt. Da dæmpningen er modsatsen til svampig kommer du som er van at springa i mjuka och flexibla skor at märka en stor skillnad. Gel-Nimbus 21 er ikke lige så fleksibel og blød som eksempelvis Adidas UltraBoost, hvilket derimod resulterer i en stabil sko, som uppskattas for længere distanser. Når vristen begynder at trætna hjælper stabiliteten i skon dig at holde foten upprätt och undvika snedsteg. Du kommer også til at mærke, at du har bedre løbesteg, desto mere får du ud af skoenes fordele. En ret dyr sko men som helt klart er värd varenda krona, enligt majoriteten av testarna.

Test af: Nike, Epic React Flyknit 2W_Nike_Epic_React_Flyknit_2_SE.png

Märke: Nike

Findes i farverne: sort, sort/rosa, beige, vit og rosa.

Rekommenderat pris: 1 595 kronor

Utmärkande egenskaper: Let, fleksibelt og pænt design.

Passar dig som: Ofta springer i stadsmiljö.

Passform: Modellen er i det smaleste lag og retter sig derfor mod små fødder. Til forskel fra Nikes og andre løbesko er den her normal i størrelsen. Du behøver ikke gå op i en størrelse for perfekt pasform.

Komfort: Komforten står i fokus, ventilationen ligger på toppen og modellen følger føddernes bevægelse. Med den blødeste dæmpning Nike har får du en studsig følelse, når du springer på asfalt.

Testpanelet siger:

Er du ude efter en komfortdrøm? Vil du have en sko, der er blød og studsig? Så er nye Epic React Flyknit 2 ret model for dig. Den nye løbesko har små forbedringer fra den originale sko, som en stabil hælkappe og anderledes snørring, der øger komforten yderligere. Præcis som Adidas UltraBoost er den her skon en drøm for fötterna. Testpanelen höjer dock ett varningsfinger för den hårdare hälkappan som kan behöva gås in. Det, der trækker ned betyget, er stabiliteten. Eftersom modellen er så let og fleksibel, er den ikke lige så stabil og bør derfor ikke bruges på ojämna underlag. I övrigt en allround-sko som funkar för både kortare och längre distanser på hårda, plana underlag som asfalt och elljusspår. At den også er en frøjd for øgat findes det ingen i testpanelen som klagar på.

Test af: Adidas, UltraBoost 19W_Adidas_UltraBoost_19_SE.png

Märke: Adidas

Finnes i färgerna: beige, lila och svart/vit.

Rekommenderat pris: 1 795 kronor

Utmärkande egenskaper: Mjuk, tight och väldigt bekväm.

Passar dig som: Har ett neutralt löpsteg och springer rundor på fem kilometer och mer. Ingen intervallsko.

Passform: Ovandelen i Primeknit 360 formar sig efter foden og kan upplevas som väldigt tight innan du gått in skon.

Komfort: Den her skon passer perfekt til löparen som vill ge sina fötter det absolut mjukaste, utan att det på något sätt försämrar löprundan. En blød model, der sidder som en smæk på foden.

Testpanelet siger:

Den sprillans nya löparskon UltraBoost 19 har en tightare passform än föregångaren, som tillsammans med en något fastare dämpning stabiliserar foten när du springer. Du kan se den nye skon som en blanding af UltraBoost 18 og SolarBoost, eftersom modellen er lige så blød og bekväm som UltraBoost 18 men känns mer som en klassisk löparsko likt SolarBoost. Har du sprunget i UltraBoost 18 tidligere, ved du, at dæmpningen er så blød, at hælen synker ned en smule i sulan. Selv om UltraBoost 19 føles lige så blød på foden, mærker du hurtigt, at du ikke sjunker lige langt ned i sulan uden snarere studsar fremad, når du springer. Energiåtergivningen är grym. En riktig dröm för fötterna!

Test af: X165 Engineered, Craft

Craft löparskoMärke: Craft

Finnes i färgerna: vit/grön, blå/lila och orange.

Rekommenderat pris: 1 195 kronor.

Utmärkande egenskaper: Stabil, snygg och bra passform.

Passar dig som: Motionären som ha en tight, stabil sko för normallånga distanser.

Passform: Satsa helt klart på den storlek du brukar ha på sneakers för att de här löparskorna ska sitta perfekt. Også om skon til det ydre ser ud til at være normalbred er den noget smalare inuti. Passar därför bäst till dig med lite smalare fötter.

Komfort: Komforten er god til at sidde og slappe af på en måde, der øger støtten. Derimod spænder den åt kring framfoten för dig som har problem med halux valgus, samt ovanfoten på dig med högt fotvalv. Du med en smalare, rak fot får en grym komfortupplevelse.

Testpanelet siger:

En bra löparsko som ger en stabil känsla och en lagom mjuk dämpning för både löpning och promenader. Du får ingen svampet fornemmelse af dæmpningen, fordi den er på det hurtige hold, samtidig med at dæmpningen giver dig et sving i fraskjutet. Når du bliver træt, hjælper du dig selv med at holde anklen oppe. Du kan med fordel springe på både asfalt og i elljusspår i den her model. Det er ingen terrängsko, selv om det ydre føles hyfsat slitstarkt. Supersnygg sko i et klassisk design med detaljer i limegrønt. Det er måske ikke den mest praktiske farve at springe i, men skon er supersnygg at kigge på. Det, der trækker ned betyget, er ventilationen. Det her er det varmeste skon i testen, perfekt til löpning under tidig vår. En trygg nybörjarsko som passar motionärer som handen i handsken!

Test af: Under Armour, Micro G PursuitW_UA_Micro_G_Pursuit_SE.png

Märke: Under Armour

Findes i farven: sort

Rekommenderat pris: 749 kronor

Utmärkande egenskaper: Ventilerende, smal og et stilrent design.

Passar dig som: Vill ha en sko som funkar för löpning, träning och sneaker.

Passform: Den her løparskon er normal i størrelsen og har en smal pasform...

Komfort: Komforten kommer lidt på efterkälken eftersom skon er åt det hårdare hållet. Samtidig øges stabiliteten for ikke at trampe snett når du springer väldigt snabbt.

Testpanelet siger:

Under Armour har tidligere lanceret skon Slingflex Rise som er en kombination af to världar, nämligen en löparsko och träningssko i ett. Den her model er ikke lang, selv om den først og fremmest er klasset som en løparsko. Micro G Pursuit har en hurtigere dæmpning og lavere drop end Slingflex, hvilket gør den endnu smidigere til hurtige intervaller og sidledsforflytninger. Det bedste ved modellen er, at den er ekstremt ventilerende, og der er ingen svære fødder, der er så lange. Den faste dæmpning er ikke tilstrækkeligt responsiv, ifølge testpanelet, for at holde længere afstande over 10 kilometer. Du, som derimod vil have en sko, som du både kan springa kortere sträckor i, ta med dig til gymmet og ha som sneaker på stan har du kommit helt rätt. Perfekt sko at plukke med på rejsen, når du har begrænset med plads!

Test af: Puma, Hybrid Runner RocketW_Puma_Hybrid_Runner_Rocket_SE.png

Märke: Puma

Finnes i färgerna: svart/turkos och grå/rosa.

Rekommenderat pris: 1 295 kronor

Utmärkande egenskaper: Omslutande, mjuka och spejsade.

Passar dig som: Har ett neutralt löpsteg och gillar en futuristisk look.

Passform: True to size vad gäller löparskor, så du borde gå upp en halv storlek mot vad du har i vanliga skor (om du brukar ha 38 i vanliga skor, kan du välja 38,5 i dessa). Passar dig med normalbreda till något smalare fötter. Var noga så att du knyter dem lagom hårt, dra inte åt som en galning, de sitter på plats ändå.

Komfort: Mjuk och dämpad sko som upplevs smått klumpig på foten. Den ventilerende ovandelen får höga betyg!

Testpanelet siger:

Nya Puma Hybrid Rocket Runner har friske farver og ser næsten ud som en sneaker, meget tack vare den tredelade sulan. Ovandelen er gjord i ett mjukt, stickat tyg och det sluter om foten som en strumpa och ger väldigt bra ventilation. Du kan derfor bruge den her skon ända in på sommaren utan att bli för varm om fötterna. Sulan føles stor, flad og tyk, hvilket giver bra dämpning och energiåtergivning när du springer. Derimod bliver den for klumpig til at springa kort och snabbt i. Skon gör sig bättre för medellånga sträckor, runt 5-8 kilometer, och passar dig som vill ha lite mer tyngd i steget. Her er den löpteknik och känsla som går före eventuell tidtagning av din runda!

Test af: Bondi 6, Hoka One OneW_Hoka_Bondi_6_SE.png

Mærke: Hoka One One

Findes i farverne: grå, turkos og mørkgrå.

Rekommenderat pris: 1 895 kronor

Utmärkande egenskaper: Dämpade, breda och förvånansvärt lätta.

Passar dig som: Letar efter en mjuk och studsig sko som är extra skonsam för knäna.

Passform: Liten i storlek med en bred passform. Gå op i mindst en halv størrelse for perfekt pasform.

Komfort: God komfort giver god komfort i den her model fra Hoka One One! Du vil elske at springe i de her skind, så enkelt er det!

Testpanelet siger:

Er du beredt på at blive overrasket? Nästan inga av de spontana tankar som uppstår när du ser Bondi 6förstagången stämmer. Skon ser tung och klumpig ut, men väl på foten märker du snabbt att de 246 grammen gör skon till en av de lättaste i testet. Den tjocka mellansulan, med Hoke One Ones bästa dämpning, lockar fram drömmen om att springa på två studsmattor som får dig att flyga fram. Så er det ikke rigtigt i virkeligheden. Det er en velkendt sko fra tå til hæl, som giver dig en herlig løbsoplevelse, men skon kommer ikke til at få dig til at flyga fram på et overnaturligt sätt. Designet er et tredje punkt, som er værd at tage op. Testpanelen tycker att looken talar för att löparskon gör sig bäst i stadsmiljö där 90-talsplatån gör sig bäst. Återigen blev de positivt overraskade när de insåg att Bondi 6 är förvånansvärd bra i terräng. Så, slopa alla förväntningar och njut av en skön, stabil och dämpad sko som kommer bli din nya favorit. Ekstra plus for den tykke dæmpning som er grym for tyngre löpare og skonsam for knän.

SHOPPA HÄR: Alle vores løbesko til kvinder

LÄS MER: 10 skäl till att älska Saucony Kinvara