Bäst i test: Padelracket 2019 Image

Bäst i test: Padel tennis 2019

Er du på jagt efter en ny padelracket? Så har du fået ret. Vores sikre testpanel har testet vores 6 bedste modeller på padelbanan. Hvad passer dig bedst?

LÄS MER: Bäst i test: Padelracket 2020

Padel bliver roligere med ret racket! Hvis du er en inbiten padelspelare, som allerede har koll på hvilken form og yta på träffytan du önskar, kan du scrolla ned til testet på en gång. Känner du för en uppfräschning om skillnaden mellan en blank yta och sandpapper får du först en snabbgenomgång.

Hvilken form på padelracket skal jeg vælge?

Formen på ketsjeren kan deles op i tre kategorier; diamant, rund og dropp. Radar du upp alla modeller bredvid varandra ser du lätt vilken form respektive racket har.

Generelt har en ketcher i diamantformat et lidt højere balancepunkt end de andre modeller, og bliver derfor mere indrammet. Det resulterer i, at modellen giver finare fart og mindre kontrol, og sætter større krav på dig som spiller. Derfor retter de diamantformede modeller sig mod de mere avancerede spillere, som klarer at håndtere dem.

Racket med en rund form har balancepunkt midt i träffytan eller närmare handtaget. Det giver dig som spiller mere kontrol, men mindre fart. De runde modeller er en given værdi for motionærer og nybörjare.

Selvklart er det også en hybridversion af diamant og rund, nemlig droppformat racket. Det er en platform på toppen sammenlignet med en diamantformet ketsjer. Det er en god model for normalspillere, hvis du har spillet et tag med en lille ketsjer, og det er en ny model for næste trin.

Hvilken overflade skal jeg vælge?

Ytan kommer også den i forskellige former, som blank, sandpapper og räfflad. En blank overflade er kort og god, og en slatten overflade giver mere kontrol og mindre fart. Giv et tip til nybegyndere og bevægelseshæmmede.

De to vigtigste materialer er sandpapir, som er selvforklarende, og räfflad, som har små urgröpta hål og kan jämföras med ett rivjärn. Begge modellerne giver mere fart i spillet, men mindre kontrol og retter sig derfor primært mod dig som er erfaren spiller.

Hvor meget koster en padelracket?

Vikten på en padelracket ligger generelt mellem 355 og 395 gram. Som du kommer til at mærke i testen, er visse modeller ikke en præcis vægt. Anledningen er, at der er en vis forskel mellem produkterne inden for samme model.

TEST AF PADELRACKET

head

Mærke: Head

Model: G 360 Alpha Pro

Rekommenderat pris: 2 495 kronor

Ramprofil: 38 mm

Vægt: 375 gram

For hvem? Den offensiva spelaren som vill ha power, power och power.

Testpanelet siger:

+ Farten det genererar, du får extrem effekt främst i volleyn och smashen.

- Tyngden, som gør reaktionen långsammare och som ger något minskad kontroll.

Kommentar: Et tungt og slagkraftigt racket for en person som vill smasha mycket. Genererar mycket fart och känsla! Tyvärr är det lite tungt, vilket kan slita på armbåge och handled. Hvis du er på jagt efter en offensivt rettet ketcher, har du ramt rigtigt!

bullpadel

Märke: Bullpadel tennis

Model: Vertex 2 19 Hsc

Rekommenderat pris: 3 295 kronor

Ramprofil: 30 mm

Vægt: 365 - 380 gram

For hvem? For dig som spiller en del, har spillet en del sedan tidigare samt gillar den offensiva spelstilen.

Testpanelet siger:

+ Sandpappersytan ger en fin "bite" på bollen, perfekt för volleyn och bandejan.

- Det er en dyr ketcher, som ikke passer hvem som helst.

Kommentar: Ett väldigt bra racket för dig som kan hantera det. Du får en fin bollträff som känns väldigt bra både i smash och bandeja, men även i defensiven och runt glaset. Bra balans i racket och det ligger fint i handen tack vare Hesacore-greppet. Känslan i racket er det allerbedste, som kombinererras fint med fart i valda lägen.

WIlson

Märke: Wilson

Model: Blade Tour Padel

Rekommenderat pris: 2 695 kronor.

Ramprofil: 38 mm

Vægt: 365 gram

For hvem? Den offensiva spelaren som även vill spela droppar och stoppbollar vid nät.

Testpanelet siger:

+ Du får fin fart på bollen utan att tappa för mycket kontroll.

-Känslan av tacket är tätt tung, så det kanske inte är rätt modell för den som söker ett lätt racket.

Kommentar: Her får du riktigt bra fart! Det gør at mange i testpanelen trivs bra med racket. Trods at racket er topptungt er det ganska lättspelat, vilket är bra. Riktigt skön yta som ger dig bra grepp i bollen. Snyggt design sætter prikken over i'et.

babolat

Märke: Babolat

Model: Defiance Carbon 2019 Ny

Rekommenderat pris: 2 595 kronor

Ramprofil: 38 mm

Vægt: 365 gram

For hvem? Perfekt til dig, der har et defensivt spil og gerne placerer bolden.

Testpanelet siger:

+ Otrolig følelse i defensiva slag som slice och lobb, samt vass framme på nät med snabba rörelser.

- Ger inte tillräckligt med fart i smashen för den offensiva spelaren.

Kommentar: En racket både for dig som er motionär og for dig som er avancerad spelare. Hvis du har mere følelse i slagen, er det her en god værdi for dig. Den fine balance i racket giver dig fuld kontrol i defensiven, samtidig med at du bliver meget eksplosiv og hurtig omkring nettet tack vare den låga vikten.

prince

Märke: Prince

Model: Phantom SQ

Rekommenderat pris: 2 495 kronor

Ramprofil: 38 mm

Vægt: 367-375 gram

For hvem? En allroundspiller, der vil have en ketsjer, som ikke er til sværspil.

Testpanelet siger:

+ Stor sweetspot og fin balance i ketcher som helhed - passar alla!
- Har lidt dårligt bid i bolden, du kan opleve at din slice ikke rigtigt får fäste.

Kommentar:

Du kender næsten direkte at racket er ganska lättspelat, vare sig du er en offensiv spelare, eller en mer defensiv. De fleste kan håndtere den her racket, fordi den ikke er så svær at spille, den kan absolut passere motionæren, som vil lægge lidt penge på et bra rack. Bra tryck i smashen och en stilren design är också fina fördelar!

LÄS MER: Sommerens bedste padelracket til herrer