Bäst i test: Padelskor för herr 2020 Image

Bäst i test: Padelskor til herrer 2020

Dags at tage dit padelspel til næste niveau! Her er de bedste padelskiver til ham.

Nu er sommeren her, og tennisspillet flytter udendørs for mange. Hvis du spiller på grus, er "almindelige" tenniskor (som man plejer at sige er til hardcourt eller allcourt) ikke optimale at bruge. Grustennisskor har en anden sula, som er bedre tilpasset til underlaget og for at kende igen dem kan du holde utkik efter ordet "Clay" i produktnamnet. Det signalerer, at det er en sko til grustennis - men også til padel.

Redo til at shoppe? Her finder du hele vores udbud af padelskor

Når du skal vælge sko, er det vigtigt at gå ud fra, hvor meget du kommer til at spille. Hvis du spiller meget, er det værd at kigge på de lidt dyrere varianter, som holder betydeligt længere. En anden ting, som kan være godt at have i baghovedet, er at vælge en sko, som er lidt mere opbygget, før alt i sundhedspartiet, om du er lidt tyngre. Er du lidt lettere, behøver du ikke nødvendigvis samme støtte og kan vælge en lidt lettere og smidigere sko, som opfattes hurtigere.

For at du skal kunne sætte den der perfekte returen, nå alla långa bollar och snabbt röra dig i sidled krävs att dina skor håller måttet. Det betyder, at de skal have maksimal grepp og grym stabilitet, fortæller Anton Spångberg, padelexpert på Sportamore.

Hvad kendetegner padelskor?

- At de er tilpasset til underlaget samt stabiliteten i dem. Det er en opsjö af modeller och märken, varav vissa modeller tummar på stabiliteten för att bli smidigare, och vice versa. Hvor greppet er, varierer også lidt, eftersom alle spillere ikke foretrækker samme greb. Nogle vil kunne glide på underlaget, mens andre vil få greb direkte.

Hvad er forskellen mellem padelskor og tenniskor?

- Også her taler vi om stabilitet og grepp. Underlaget adskiller sig en hel del mellem tennis og padel. De fleste padelskor er mindre förstärka än tennisskor, då du i padel jobbar mer vertikalt, alltså upp och ner mot nätet. I tennis spiller du ofte mere langs med baslinjen. Padelskor er også overlag er lettere og smidigare.

Hvordan skal padelskor sidde?

- Præcis som med de fleste skor er smaken som baken. Nogle vil have dem stramme, andre vil ikke have det. Du skal derimod ikke glide rundt inuti skorna, de er vigtige.

Test af: Rush Pro 2.5 2019 CC, Wilson

Wilson - Rush Pro 2.5 2019 CC.jpg

Findes i färgen: Röd.

Sammanfattning: Perfekt sko til hurtige sidledsförflyttningar!

Testpanelet tycker:

Er du ude efter et par smidiga padelskor som sidder bra på foten och är enormt stabila i sidled, då har du kommit helt rätt. Wilsons model har en grymt fæstet på kunstgräs vilket ger en trygghet för spelaren.

- Det her er en sko, som du hurtigt kan komme ind i, fordi den er så stabil i siden. Du kan forlade dig helt på at skon gör det den ska och på så sätt förflytta dig obehindrat och med maxfart, säger en testare.

Passformen er normalbred til noget smal og anses sidde bra på foten. Men så klædelig, at den ikke kan ses i testpanelet i begyndelsen, især ikke i lilletån.

- Jeg synes, at materialet danner sig efter 3-4 gennemløb, så skorna klæber bare til under de første gange, du bruger dem.

Afslutningsvis giver testpanelet høje karakterer for design og brugervenlighed. Mange skulle rekommendera de här till sina vänner eftersom de har ett så pass grymt grepp på underlaget, sitter bra och ger perfekt stöd oavsett riktning du springer i.

Test af: Court Air Zoom Vapor X, Nike

Nike - Court Air Zoom Vapor X.jpg

Finns i färgerna: Vit och grön.

Sammanfattning: Snygg och bekväm sko för den vana spelaren.

Testpanelet synes:

En robust sko, som fungerer til både padel og tennis. Den er grym ved start og stop og passer perfekt på kunstgräs!

Præcis som på Nikes løbesko passer de dig med smala til middelbreda fødder. Hvis du har meget brede sko, er det her den rigtige sko til dig. Innersulan är platt, vilket vissa av testarna tycker är tråkigt då de gärna hade sett en upphöjnad för extra stöd.

- Det føles lidt som at foten lutar inåt mot insidan när jag springer, kanske för att man inte ska trampa snett. Men hvis du har en overpronation i dig selv, er det godt, hvis du lægger i en iläggssula som rätar upp foten, säger en testare och en annan fyller i:

- Derimod så har skon en "innerstrumpa" som ser til at modeller sidder ordentligt på foten! Den er ikke lige så stabil i siden, som visse andre padelskor, jeg har testet, men det komplimentererras af en grym dæmpning og komfort.

Det her er en sko til dig, som er stadig på foden i dig selv og vil have en behagelig og især supersnygg sko.

- Det kan være de flotteste padelskorna jeg nogensinde har set!

Test af: Gel-Bela 7, Asics

Asics - Gel-Bela 7.jpg

Finnes i färgerna: Blå/gul

Sammanfattning: Snabba, smidiga padelskor med grymt fäste.

Testpanelet tycker:

Hvis du vil lyse op padelbanen, skal du vælge den her model. Den blå farve og de blå detaljer vurderes hos såvel ældre som yngre padelspelare i vores testpanel.

- Fæstet er grymt! Jeg ved virkelig, at jeg vil tage ben- og fotorør uden at være bange for, at skorna skal slippe ud af underlaget. De her padelskinner fra Asics er virkelig smidiga at spille i, siger en testare.

Præcis som Asics løbesko er de her noget små i størrelsen, anbefaler testpanelet dig at gå op i en størrelse for optimal pasform.

- De har en skøn og lagom skobredd, hvilket gør, at du undgår vridninger ved fotleden. Jeg kan let tage mig i forskellige riktningar snabbt.

Skorna riktar sig till både snabba och smidiga spelare tack vare att fästet är klockrent och passformen tight.

- Skorna sitter mjukt och bekvämt på foten från första stund. De er lidt for brede og har en inderside med en opbygning, der støtter foden. Skønt!

Test af: Air Zoom Vapor Cage 4, Nike

Nike - Air Zoom Vapor Cage 4 Clay.jpg

Findes i farverne: Vit/mönstrad, rosa/grå og svart/mönstrad

Sammanfattning: Cool design giver en tæt pasform og høj stabilitet.

Testpanelet synes:

Nike Vapor Cage 4 er en stabil tennissko, som er skabt til baslinjespelet i tennis, hvilket gør den perfekt også til padelspelare. Du kan køre start og stop helt bagud i den her model.

- Jeg har spillet på både Mondo-gräs og äldre gräs, og de gør sig helt klart bedst på de slitna underlaget när du verkligen behöver ett grymt grepp, säger en testare.

Passformen er stram og giver en høj støtte til foden. Mange i testpenelen mener, at de er "nära banan" og hele tiden har kontrol over deres fødder, hvilket bidrager til en spænst i de hurtige forflyttningarna over banan.

- Det er en stram silke, som bliver endnu mere formad efter din fot i og med strumpan som sidder i skon. Jeg kan lide det, og du vil virkelig føle, at du bliver et med skon. Den er relativt lille, men absolut ikke for lille. Både strumpan og skon sidder jättebra!

Det er ikke den smidigste padelskon på markedet, fordi den er mere stabil end fleksibel. Derfor retter de sig mod en hurtig spiller, da det, ifølge testarna, kræver en stabil sko for at være hurtig. Ekstra plus for det cool design!

Test af: Stycon Clay, Adidas

adidas - Stycon Clay.jpg

Finner i farverna: Svart

Sammanfattning: Stabila skor för dig som är lite ostadig.

Testpanel tycker:

Den her innovative padelskon fra Adidas får må¨nga tt höja på ögonbrynen på padelbanan. Den er primært designet og opbygget af skon som sticker ut bland andra skor. Inga snören och ett högt skaft är inget du ser varje dag på padelspelares fötter.

- Eftersom skorna saknar snörning finns det inga lösa delar på skon, vilket bidrar till att de känns tighta och smidiga på foten, säger en testare.

Passformen er stram, specielt runt hälpartiet. Lidt længere omkring billedet er den mere generøs og aningen bredere. Indvendigt er den relativt flad og neutral.

- Når det kommer til at få foden til ikke at glide rundt, behøver man ikke gøre noget. Det, man derimod kan behøve, er lidt hjælp til at få af skorna.

Sulan er en meget tung plade, hvilket gør, at stabiliteten er høj både i sideleddet og vertikalt rushar.

- De platta och stabila egenskaperna på skon gör att jag inte kan rulla på yttersida framfot. Nogle gange kan jeg være en aning klumpig af mig og bare derfor uppskattar jeg den snörlösa snörningen.

Dämpningen är låg, vilket inte är något som krävs för spel på konstgräs. Fästet däremot är extremt bra och testpanelen hyllar skorna som en "monstergreppare".

LÄS MER: Experten tipsar! Sådan vælger du den rigtige padel tennis-bøjle

SHOPPA HÄR: Hela vårt utbud av padelskor