Test: Pronationsskor för herrar 2020 Image

Test: Pronationskor til herrer 2020

Det er mange, der springer i pronationskor, altså stabila løparskor, der giver ekstra støtte til dig, som ikke har et neutralt løbesteg. Her er årets bedste model.

Det er meget almindeligt at udtale sig, når du løber. Så kan du bruge et par løbesko, der giver dit foto ekstra støtte. Så hvilke er de bedste pronationsskinner for herrer? Det ved vores testpanel, som med spring i benen fået prova modeller från Hoka One One, New Balance, Adidas, Saucony, Asics och Nike.

SHOPPA HÄR: Stabila løbesko

HERR - New Balance FreshFoam Vong V4.jpgModel: Freshfoam Vong V4

Märke: New Balance

Det bedste med skon: Dæmpningen, at den er så stabil og samtidig fleksibel.

Testpanelet siger: En superskøn og stabil sko med meget dæmpning. Har du et højt fotoværdi, kan det være svært at få på dig, og det kan også give en del på fotoværnet. Det er derimod noget, der ikke føles af for dig med lavere fotoværdi. Skons pasform er som en strumpa, vilket är otroligt skönt.

- Det første, jeg tænker på med det her skon, er dämpningen. Den er helt utroværdig. Skonsam mod fotleder och knän. Den tykke mellansulan kan jämföras med modeller från Hoka One One, en riktigt skön löparsko att springa i, säger en testare.

Hvis du går meget på asfalt, er det her en fremragende værdi. Eftersom skon er så stabil funkar den klockrent även på elljusspår och mjukare underlag. Skon kan upplevas som något tyngre än den egentligen är, vilket gör modellen bra för återhämtningspass och rundor där du bara vill springa av dig. For tempopass og distanser hvor tiden spiller roll bør du vælge en lettere og nättare model.

- Det her er en grym mängdträningssko för dig som pronerar eller har gamla skador i knä eller höft. Du får en høj stabilitet i skon som ser til at du landar rakt och mjukt i din fotisättning, säger en annan testare.


HERR - Hoka One One Gaviota 2.jpgModel: Gaviota 2

Mærke: Hoka One One

Det bedste med skon: Komforten, wow!

Testpanelet siger: Først og fremmest vil testpanelet hylde komforten på denne Hoka-sko!

- Det her er antagligen den skönaste löparsko jag någonsin haft på min fot. Og så er det værd at nævne, at jeg sprungit i mængder med modeller og mærker tidligere, siger en glad testare.

Mellansulan ger inte bara en grym dämpning i fotisättningen, sulan är även responsiv och ger energi tillbaka i ifrånskjutet. Hvis du kigger på passformen, så er det på det brede holdet, hvilket flere testpersoner værdsætter, og det er ekstremt fleksibelt.

- De er helt enkelt underbara att springa i, säger en annan i testpanelen.

Skon fra Hoka One One ger ett bra "rull i steget", samt känns väldigt lätt på foten. Både på asfalt og grus presterar skon riktigt bra.

- Jeg plejer ofte at få problemer med ømma benhinnor men det fick jag inte i de här skorna. Jeg havde anbefalet Gaviota 2 til dig, der foretrækker let og vil have et par fantastiske skor at kuta i, afslutter en testare.


HERR - adidas Solar Glide ST 19.jpgModel: Solar Glide ST 19

Märke: Adidas

Det bedste med skon: Hälkappan! Den er så let at føle som en toffel.

Testpanelet siger: Det her er en skomodell som inte behöver springas in, testpanelen är imponerad över att hälen är så välgjord. Skoskav findes ikke på kartan. Udover at skon i sig er stabil oplever testpanelen at sulan er tunn og du får en nära kontakt med underlaget.

- Jeg var overrasket over, at denne sko blev klassificeret som en stabil sko, før jeg viste den på billedet. Ifølge mine erfaringer plejer en stabil skor at være rejält opbygget og robust, lidt som at have et par pjäxor på sig. Solar Glide ST 19 er lang fra en pjäxa, siger en testare.

Stabiliteten findes i sulan og gør, at du kan slappna af og förvänta dig ett tryggt löpsteg. Flere i testpanelet synes derimod, at skon lämpar sig bäst för den lite mer erfarna löparen.

- Dämpningen är aningen stum om du inte besitter ett kraftfullt löpsteg och du kan driva igenom ditt steg bör du nog titta på en modell med lite mer dämpning.

Löpning i elljusspår passar skon utmärkt till. Asfaltslöpning fungerar den också för, om inte dämpning är A och O för dig.


HERR - Saucony Guide 13.jpgModel: Guide 13

Märke: Saucony

Det bedste med skon: Passformen, skon sidder bra från häl till tå.

Testpanelet siger: Det her er en lagom let og nätt sko. Flere i testpanelet synes, at den føles lettere end andre pronationskor de sprungit i. Passformen er normal både til bredd och längd, det gör att skon passar många fötter. Den får faktisk også fuld potte for komforten!

- Du kan springa både längre och kortare distanser i de här skorna. De sidder meget skönt längs med hela foten, säger en testare.

Hälgreppet anses vara perfekt, och skon omsluter bra runt mellan- och framfoten. Det giver høj stabilitet, konstaterer testpanelet.

- Jag har sprungit i skorna både med och utan strumpor, båda funkade perfekt, säger en testare.

Ventilationen i Guide 13 er god, til og med længere stræk. Modellen er overlag mjuk och följsam och ger bra dämpning, oavsett om du springer på asfalt, grus eller i elljusspår.


HERR - ASICSGT-1000 9.jpgModel: GT-1000 9

Märke: Asics

Det bedste med skon: Dämpningen, som är toppen för alla typer av underlag.

Testpanelet siger: Først vil testpanelet påpege, at den her model fra Asics er mindre end true to size. Du kan antagelig gå op i en hel størrelse (eller åtminstone en halv) uden problemer. Skon er også noget smal ved framfoten, hvilket kan blive jobbigt for dig med platta fötter. Modellen er vridstyv og har en enormt hyggelig dæmpning.

- Jeg kan let rekommendera de här skorna för asfalt eller elljusspår, då dämpningen är jättebra, säger en testare.

Udover det er skon ekstremt tunn og ventilerar optimalt. Man vil også dele ud af pluspoäng for at hälkappan er høj.

- Det gør, at jeg kan lægge i min gjutna sula uden at komme for højt op i skon, som let hænder med andre modeller.

Sammenfattningsvis synes testpanelet, at det her er en bra, klassisk løparsko. Hvis du sprungit i Asics förut kommer du ikke bli förvånad över att den här löparskon är väldigt skön och mycket stabil. Du får meget høj kvalitet for en god pris!

HERR - NikeAir Zoom Structure 22.jpgModel: Air Zoom Structure 22

Märke: Nike

Det bedste med skon: Passformen, den sidder som en smæk og komforten er høj.

Testpanelet siger: Den her model fra Nike er ikke jätteflexibel ifølge testpanelet. Men når det gælder stabiliteten, præsterer Air Zoom Structure 22 så bra, at den definitivt gør ret for sit navn. Det her er en stabil sko. Dämpningen är superskön och möjliggör att du kan landa mjukt i varje steg. Passformen holder måttet og komforten er næsten perfekt. Det her er en superskøn sko at springe i.

- Fremtill är den något bredare än vad en löparsko brukar vara, vilket är superskönt om du som jag vill ha luftigt kring tårna, säger en testare.

Air Zoom Structure 22 er en jätteskön löparsko som efter några löprundor sitter som en smäck kring foten, det krävas några rundor att springa in den. De dele af testpanelen som redan innan testet var vana vid just Air Zoom Structure konstaterar att den bara blir lättare och lättare för varje ny upplaga, vilket alltid är tacksamt!

SHOPPA NU: Alle vores pronationskor til mænd

LÄS MER: Hvilken størrelse skal jeg have på mine løbesko?

LÄS MER: Forbedra din löpteknik med de här enkla knepen