Test: Årets snyggaste sneakers 2020 Image

Test: Årets pæneste sneakers 2020

Vi elsker sneakers! Kolla vilka skor testpanelen tycker är snyggast i vår.

Yes, äntligen dags för nya sneakers! Nytt år kräver förstås nya skodon och vilken modell som passar dig beror förstås på tycke och smak samt vad du har för fötter. Her er de sneakers 2020 som vores duktiga och stilsäkra testpanel satt högst betyg på.

SHOPPA DIREKT: Sneakers til damer på Sportamore

Dam - Reebok Royal Ultra.jpg

Model: Royal Ultra


Märke: Reebok

Findes også i: svart/ljusrosa, vit/rosa/blå og vit/svart/rosa

Det her var ekstra bra: Designen! Alle i testpanelen blev kära i retroutseendet på denna sneaker.

Testpanelet siger:

Retro, når det er bedst! Udseendemæssigt vinder de her skorna hela testet, menar testpanelen.

- De er så pæne! Med mange detaljer får du også i moderne trenddetaljer, siger en testare.

Hvad angår pasformen er den ret bred og også noget større end true to size, så fundera på om du vil gå ned en halv størrelse. Skon passar bäst för en neutral fot som inte behöver något extra stöd. Till en början kan skon kännas något stum, men sulan blir mjukare och skönare med tiden.

Den her Reebok-skon har både mockadelar og tyg, begge dele er lidt känsliga för väta och vassa grenar, så använd den med fördel under en solig dag på stan!

- De ger mig en bekväm frihetskänsla i och med att de varken klämmer åt eller skaver någonstans. Samtidig kender jeg mig sjukt snygg i dem! säger en testare.

Dam - Puma Carina.jpg

Model: Carina

Märke: Puma

Finns även i: svart.

Det her var ekstra bra: Modellen på skon, den er inspireret af 80-tallet men går aldrig ur tiden.

Testpanelet siger:

Ljusrosa, ljuvligt! Det mener vores testpanel, som falder pladask for den her sneakerns udseende. Den. Piggar. Hvilket outfit som helst!

Skon har platå, som er snygg, men något platt enligt vissa i testpanelen som rekommenderar en iläggssula om du ska ha på dig skorna en längre tid. Ovansidan og kuddarna kring fotleden är väldigt bekväm.

- Passformen er ret bred, men når du snører skorna, sidder de alligevel lagom stramt. Tænk på, at skorna er i mocka, så om det regnar bør du lämna skorna hemma. Gummisulan er väldigt tålig och kommer att hålla många, många år, säger en testare och en annan fyller i:

- Skon är väldigt bekväm tack vare att den är lite "stelare" än vissa andra modeller, så det känns som de sitter bra och ger stöd åt foten.

Dam - Nike Amixa.jpg

Model: Amixa

Märke: Nike

Findes også i: vit, rosa og svart

Det her var ekstra flot: Komforten, passer også dig med brede fødder. Innersulan er mjukt formad kring foten vilket gör komforten väldigt hög.

Testpanelet siger:

Amixa fra Nike er noget mindre i størrelse end andre sneakers, præcis som Nikes modeller ofte er. Du behøver måske gå op i en halv eller en hel størrelse. Passformen er dog ret bred og ovandelen er rymlig, hvilket gør at skorna upplevs bredare än vad de är. Skon er meget fleksibel.

- Det jeg gillar med designen är att jag kan böja skon vid tårna utan att det blir märken i ovandelen efteråt, säger en testare.

Skon upplevs som väldigt bekväm, mjuk och skön på foten. Også en testare med hallux valgus kan gå i skon uden at få ont.

- Jeg elsker farver. Vårigare än så här blir det inte!

Det her er en model, du køber for dens design og den mintgröna kulören går hem hos alla i testpanelen!

Dam - Converse Chuck Taylor All Star Ox.jpg

Model: Chuck Taylor All Star Ox

Märke: Converse

Findes også i: svart, röd, blå, vit, rosa, beige, ljusblå och roströd.

Det her var ekstra flot: Självklart den klassiska designen. Det her er en model, der faktisk passer til alt og alle. Grå sneakers er desuden ekstra poppede lige nu. Den känns vårig!

Testpanelet siger:

Converse All Star er en meget klassisk sneaker, som har eksisteret siden 50-tallet. Den her lysgrå model passer godt til foråret, det lave skaftet likaså.

- Converse har en flad, stel sula som man antingen älskar eller hatar. Det er ingen sko man køber for at få optimal dämpning, säger en testare.

Ett par Converse kan holde väldigt länge, och det är bara positivt om de ser lite ingångna och slitna ut.

- Du kan slita modellen ordentligt utan att den går sönder eller blir ful. Det bedste ved All Star er jo, at de passer perfekt til både punkaren og minimalisten, siger en testare.

Hvis du vil have mere komfort, kan du lægge den i en sula. I øvrigt er det her en sneaker, som du kan have i flere år, uden at den føles otrendig eller förbrukad!

Dam - ECCO Ecco St.1.jpg

Model: St. 1

Märke: Ecco

Findes også i: grå/vit og vit/brun

Det her var ekstra flot: Dämpningen, Ecco är mästare på sköna skor.

Testpanelet siger:

Hvad sjovt med en retrosneaker fra Ecco! Ecco er kendt for sin gode dæmpning og ergonomi til fødderne, og her får du virkelig det. Det bedste med skon er nemlig den høje komfort og dæmpning.

- Indvendigt er det fantastisk. Den har en opbygning ved hålfoten og mellansulan har en bekväm dämpning utan att den märks av för mycket, säger en nöjd testperson.

Retrostilen på skorstenen er inde, og her har Ecco lyckats bra. Slitstyrkan får godkänt, du kommer att kunna ha den här modellen länge så vida du undviker vassa kanter och grenar samt blött väder. Till vårsolen gör de sig allra bäst!

- Ekstra plus for de fine, feminine farver samt den rillede ydersål, som gør, at du går stadigt, selv om det er lidt smågrus på trottoaren.

Dam - adidas Chaos.jpg

Model: Chaos

Märke: Adidas

Findes også i: sølv, hvid/grå, sort/grå og beige

Det her var ekstra bra: Komforten! Den tykke sulan ger lagom dämpning. Skon passar även dig med breda fötter.

Testpanelet siger:

Først vil testpanelen påpeka att trots att passformen är ganska bred är de något små i storleken vilket gör att du med fördel kan gå upp ett snäpp i storlek.

- Jag brukar alltid ha 39 1/3 i Adidas sneakers men behövde gå upp till 39 2/3 för att den här sneakern skulle passa min fot, tipsar en testare.

När du har snörat skorna känns de tightare i mellanfoten, men du har gott om plats i framfoten samt för hälen. Det her er en af de mere robuste skove i testen. Ovandelen är gjord av tyg och mocka, och det är just mockadelarna som kommer ta stryk först, speciellt om det regnar. Så använd skorna i torrt väder.

- Tygdelen føles meget slidsstærk og vil stå pall for både folk som kliver på dig og lettere grenar som rispar. Jeg elsker også at hälkappan går högre upp på hälsenan än vad andra sneakers gör, det är riktigt bekväm, säger en testare.

SHOPPA NU: Sneakers

LÄS MER: Så tar du hand om dina skor i mocka, skinn och tyg