Bäst i test: snyggaste kängorna för dam och herr 2017 Image

Bäst i test: snyggaste kängorna för dam och herr 2017

Vintern venter rundt om hjørnet, og det er høj tid at införskaffa ett par varma vinterskor. Her er de bedste og flotteste vinterskor i test!

Med et par sköna kängor blir kyliga vinterdagar på stan eller i fjällen betydligt roligare. Kängorna är dessutom både lätta och snygga, vilket är bra om du vill slippa klumpiga vinterskor. Vi har testet fem forskellige modeller til mænd og kvinder fra fem forskellige mærker, så du kan finde en flot kvinde, der passer lige til dig.

Timberland 6-tommer PremiumSe_01


Mærke: Timberland

Model: 6-Inch Premium

Rekommenderat pris: 1 995 kronor.

Omdöme: En tidløs klassiker.

Testpanelet siger:

Er du på jagt efter en känga med et tidløst design? Så skal du satsa på den här klassikern.

- Du kan få skavsår første gang du bruger skorna, men efter en tids anvendelse er de helt fantastiske. Se bare til at ladda upp med plåster när du först börjar använda skon, tipsar en testpilot.

Når det kommer til brugervenligheden, er kängan varken särskilt svår eller utmärkande lätt att få på och av. Du må kæmpe lidt for at få ned foten, som med de fleste typer av kängor, og den har en vanlig snörningsfunktion.

Med den her på foden vil du være redo for vinterns alla äventyr, oavsett väder. Skon er perfekt at have til vardags eftersom den är vattentät och har stängda sömmar.

- Passformen er flot, og jeg synes, at modellen er meget fin, selvom det er en lækkerbisken, siger en testperson.

Fordelen ved Timberlands klassiske känga er, at nubucklädret allerede er imprægneret i flere omgange, når du køber skon. Du behøver altså ikke spraya skorna det första du gör, men efter ett tag kan du behöva bättra på impregneringen. Klik her , hvis du vil have flere smarte skötseltips.

Stilklassikern 6-Inch Premium fra Timberland finder du her.

Graninge Lillsylen SE_02

Märke: Graninge

Model: Lillsylen

Rekommenderat pris: 1 495 kronor.

Omdöme: Varmfodrad känga till vinterpromenaden.

Testpanelet siger:

Søger du efter en robust känga som klarar tuffa väderlekar så är Lillsylen från Graninge det självklara valet för dig.

- Det her er en perfekt følelse! Den sidder som gjutet på foten och sulan ger mig ett stadigt grepp när jag är ute och går i terräng, säger en testare.

Kängan har en slitstark ovandel i skinn och är fodrad med vattenavvisande Grantex, vilket gör den ultimat för den snöslaskiga svenska vintern. Yttersulan är dessutom gjord i gummi med rejäla mönster som ger dig ett bra grepp på ojämna och hala underlag.

- De håller fötterna varma och torra, så jag kommer slippa frysa om fötterna när jag går ut på promenad med hunden i vinter, säger en av testarna.

At få ned foten i kängan var inget problem. Däremot tar det lite tid att knyta skon, vilket i och för sig är vanligt när det gäller de flesta typer av kängor.

Lillsylen fra Graninge kommer i to farvesætninger, og du finder dem her.

Svea Eskilstuna 1SE_03


Märke:
Svea

Model: Eskilstuna 1

Rekommenderat pris: 1 195 kronor.

Omdöme: Tuff känga med fina detaljer.

Testpanelet siger:

Den her kängan är ett måste om du vill vara tuff på skolgården i vinter.

- Skorna känns lite ungdomliga med sina rosa detaljer. Jeg tror, de ville sidde som bedst på en tonårstjej, siger en person i testpanelet.

Modellen er ikke lige så vild som de andre modeller i testen, men det kan du næsten regne med, når du ser på prisen, som er rigtig god. Passformen er skøn og de er väldigt följsamma runt vristen.

- Kängorna är otroligt lätta, vilket är ett stort plus! De er ikke sådär klumpiga och tunga som andra kängor kan vara, säger en testare.

Der er ingen smarte snørfunktioner, der gør skorna ekstra smidige, men det er ikke noget problem at få på eller af kängan.

I det store hele får den her model klart godkänt, även om komforten inte riktigt går att jämföra med de andra kängorna i testet.

Eskilstuna 1 fra Svea kommer i flere herlige farver, og du finder din favorit her.

Merrell Sylva Mid Lace WaterproofSe_04

Märke: Merrell

Model: Sylva Mid Lace Waterproof

Rekommenderat pris: 1 795 kronor.

Omdöme: Stabil og komfortabel med hårdt foder.

Testpanelet siger:

Vil du have en seng med den optimale komfort? Så er det her den rigtige model for dig i vinter.

- Kängan har en bra passform och sluter om foten på ett skönt sätt, vilket gör att den varken glappar eller skaver när du går längre promenader, säger av testarna.

Det vandtætte membran og det varierende fodret på kängorna beskytter dine fødder mod at blive vævet og kyla under kolde vinterdage. Det er en rejäl sko som du kan känna dig trygg i. Yttersulan ger ett säkert och bra grepp på hala underlag, så du behöver inte oroa dig för att halka.

- Jeg kommer bo i den her skon! Fodret er godt og mjukt, hvilket gør det suverænt til vinteraktiviteter på knastrande sne, siger en testperson.

Du finder kängan fra Merrell i to färgsättningar här.

Gant Lydia Mid BootSE_05

Märke: Gant

Model: Lydia Mid Boot

Rekommenderat pris: 1 895 kronor.

Omdöme: Stilren känga med praktisk resår.

Testpanelet siger:

Her har du kängan med et stilrent look, dekorativa sömmar och praktisk resår - perfekt för en stilren höst och vinter i stan. Den er ikke supervarm, fordi den ikke er fodrad, så under vargavintern gør du bedst i at vælge en lidt rejälare model.

- Den er ganska hård bak vid hälen så jag skulle nog inte ta långpromenader i de här bootsen. Men jeg kommer absoluta dra på mig dem här till snygga outfits i höst och vinter, säger en kvinna i testpanelen.

Kängan sitter trots den lite hårda hälkappan bra på foten och har en rundad tå. Ovandelen är gjord i skinn som kombineras med en resår för smidig komfort.

- Har du bråttom til jobbet på morgonen er de her kängorna enkla att få på i farten, vilket är ett stort plus när det gäller användarvänligheten, säger en testare.

Eftersom skinn kræver en del skötsel får du räkna med att dessa kängor kan behöva lite extra omtanke mellan varven.

Lyda Mid Boot fra Gant kommer i to farver, og du finder dem her.

Kängor för honom

Timberland Radford 6-Inch BootSE_06

Märke: Timberland

Model: Radford 6-inch støvle

Rekommenderat pris: 1 795 kronor.

Omdöme: En klassiker med ny sula.

Testpanelet siger:

Vil du have fornyelse? Her har du en pålidelig og stilren klassiker med en ny sulkonstruktion.

- De her kängorna känns fräscha, du kan ha dem till nästan allt! säger vår testare.

Ovandelen på kängan är i skinn, precis som på 6-Inch Premium-modellen. Det, der adskiller modellerne, er den nye sulkonstruktion, som kaldes for Sensorflex. Den nye sulan er lettere og har bedre vægt end den klassiske model. Med andre ord perfekt til dig, der søger en mere ergonomisk knæ.

- Kängan er blød og dämpad at gå i, den känns lätt och bekväm att ha på foten. Det känns som en mer funktionell sko för dig som lämnat hiphop-åren bakom dig och vill ha en mognare modell för alla väder, säger en testare.

Dina fötter håller sig torra hela dagen lång eftersom kängan är vattentät. Den klassiske snørring er smidig, men en snørret känga kræver altid lidt stånk og stön innan skon väl är på.

Timberlands nye känga Radford 6-Inch Boot findes i to farver, og du finder dem her.

[[Björn Borg]] Marvin Z Mid Fur MSE_07

Märke: [[Björn Borg]]

Model: Marvin Z Mid Fur M

Rekommenderat pris: 1 295 kronor.

Omdöme: En smidig känga med smart dragkedja.

Testpanelet siger:

Her har du en smidig känga, som er en af testpanelets absolutte favoritter. Kängan er pæn, stilren og sidder rigtig skönt på foten.

- Dragkedjan på sidan av kängan är en smidig funktion som gör dem extremt lätta att ta på och av, säger en testare.

Den smidiga funktionen med dragkedja på sidan gör dem ovanligt enkla att dra på sig, särskilt med tanke på att de flesta andra kängor endast har en snörning. De her skind får du på dig uden videre anstrængning - hvilket er et stort plus.

Kängan har en slitstark ovandel i skinn och ett värmande foder som är tillverkat av syntetmaterial.

- Jeg kommer til at have de her kängorna på afterskin i Åre! De er perfekte at bare trække på sig og gå mellem stugan og afterskin i fjällen, siger en testperson.

Hvis du har det godt, kan du nemt komme ind i varmen og lade torsken stå.

Du finder smidiga Marvin Z Mid Fur M fra [[Björn Borg]] i tre forskellige farver her.

Sneaky Steve DobwallSe_08

Mærke Sneaky Steve

Model: Dobwall

Rekommenderat pris: 1695 kronor.

Omdöme: Läderkänga med en grov gummisula.

Testpanelet siger:

Det her er en grov snörkänga i et klassisk look som fungerar lika bra till vardags som på fjällresan. Men det er ikke den varmeste model, så under kolde dage kan det være en bh med en ekstra sok på fødderne. Det får du også plads til, da kängan er åt det generösare hållet storleksmässigt.

- Designet får tummen op af mig. Den er pæn og føles meget gennemtænkt. Jeg kan lide den kølige farve, siger en af testpersonerne.

Yttersulan är försedd med ett grövre mönster för ett tryggt och säkert grepp oavsett underlag. Isiga vinterdagar är inget större problem med dessa på fötterna.

- Passformen er god, og de sidder godt på foden. Kängan känns rejäl och funktionell, den passar lika bra till vardags som till fjällen, säger en kille i testpanelen.

Dobwall fra Sneaky Steve findes i to farver, og du finder dem her.

Sorel Cheyanne IISE_09

Märke: Sorel

Model: Cheyanne II

Rekommenderat pris: 1 495 kronor.

Omdöme: Slitstark och vattentät.

Testpanelet siger:

Snygga och sköna, men något små i storleken. Den her mand er en dejlig allroundmand, som passer lige så godt til kolde dage i byen som ude i skoven.

- Jeg plejer at ligge mellem 42, 5 og 43, men de her 43:orna var mere som et par små 42:or. Jeg skulle rekommendera dig att gå upp en storlek, säger en kille i testpanelen.

Trods at kängan är liten i storleken sitter den skönt på foten och har en bra passform i övrigt.

- Den sidder omsluttende på foden, på en skøn måde. Det her er en rigtig bra känga, säger en testare.

Sulan på kängan är tillverkad av vulkaniserat gummi, en typ av gummi som är extra slitstark. Den vandtætte gummi på kängan holder desuden fødderne tørre under slaskiga vinterdagar, vilket är ett stort plus. Og du, som gerne vil gå lange ture på islandske vinterdage, kan føle dig tryg med den her på billedet. Sulan er mönstrad för att ge ett bra grepp på hala underlag.

- Du får som regel lov til at kæmpe lidt for at få dig til at føle dig tryg, hvilket sænker brugervenligheden noget i forhold til de børn, der har blixtlås på siden. Men det er ikke svært at få på eller af dem, siger en testare.

Cheyenne II fra Sorel finder du her.

Gant Oscar ChelseaSE_10

Märke: Gant

Model: Oscar Chelsea

Rekommenderat pris: 1895 kronor.

Omdöme: Ett måste i den stilsäkres garderob.

Testpanelet siger:

Her er snygg-skon som er ett måste för dig med en stilsäker garderob. Modellen findes i både mocka og skinn, så du kan vælge en variant, der passer lige til din stil.

- Det her er det perfekte bybillede! En flot og stilren model, som du kan have til alt i mange år frem, siger en testare.

Kängan är tillverkad i hållbart skinn och sömmarna på skon är dekorativt utformade, något som ger pluspoäng hos testpanelen. At modellen desuden har en praktisk resår på sidorna ger ytterligare plus i kanten - suveränt för dig som inte vill förlora tid på snörning. Men tænk på, at de kan være hårda i begyndelsen.

- Jeg oplevede modellen som lidt hård bak vid hälen och att den hala sulan ger ett sämre grepp jämfört med de andra kängorna i testet, säger en kille i testpanelen.

Passformen er flot, og de omsluter foden på en skøn måde. Men tænk på at gå forsigtigt om underlaget fryser til.

Du finder Oscar Chelsea fra Gant i mocka og skinn her.

LÄS MER: Hvad adskiller børne- og voksenmodellen på Timberland 6-Inch Premium?

LÄS MER: Guide: Så finder du ret handske