Bäst i test! Sport-bh:ar med högt stöd Image

Bäst i test! Sport-bh:ar med højt støtte

Den vigtigste pusselbiten i træningsgarderoben er helt klart sport-bh:n. Maksimal støtte, vadderade axelband og en passform som funkar för dig är A och O. Här är nio modeller som håller bysten på plats!

Den her test er fra 2018. Her kan du læse vores test af sport-bh:ar 2020!

Det måske absolut vigtigste træningspas for kvinder er sport-bh:n. Uden et stort støttebeløb til de bedste sportsgrene, crossfit og fodbold på listen over aktiviteter, kan vi ikke udføre op til 100 procent. Se derfor til, at du er kittad med ret model så at du kan sporta obehindrat. Det første, du kan gøre i jagten på den perfekte sport-bh:n, er at tænke på, hvilken aktivitet du skal bruge bh:n til. Ju mer hopp som innefattas i din träningsform, desto viktigare är det med bra support.

- Jeg ville anbefale alle at tilpasse sportsbh:n efter aktivitet, og at ikke bare have en og samme model. Det er så meget behagligare med en mjukare sport-bh till yoga där du exempelvis inte har något spänne i ryggen. Når du derimod springer, er det vigtigt at have en stabil variant, som gerne må være tilpasningsbar gällande omkrets och axelband, siger Linnea Bengtzing, markedsansvarlig på Kari Traa i Sverige.

Storleken på sport-bh:ar anges ibland XS-XL i stället för mer specifikt med omkrets och kupstorlek. For at en sportsbh skal kunne give ultimat støtte, skal modellen dække hele brøsten. Derfor kan to personer, der har samme størrelse på linne, behøve forskellige storlekar på en sport-bh.

- Den, der har en lille byst, kan gå ned i en størrelse, mens den, der har en stor byst, kan gå op i en snäpp. Det er med andre ord superviktigt at du provar dig fram!

På markedet findes det mængder med modeller, som er skabt til forskellige træningsformer. En tumregel for dig, der har en stor byst og vil have en model, der holder brøsten på plads, er at lade efter en sport-bh med separate kupor, som resulterer i et højere støtte end modeller uden. Det er også vigtigt, at du kan justere både omkreds og akselbånd, da det gør, at du kan tilpasse modellen præcist efter, hvordan netop din krop ser ud.

- Vaddering i kupan däremot är helt en smaksak. Modeller med medium- og højt støtte har ofte kompressionstyg som gør at bysten plattas til. De fungerer meget godt til at holde bysten på plads, men det er ikke alle, der kan lide, når brøsten bliver så ihopklämda. Så skulle jeg rekommendera en vadderad variant.

Til den storbystade

SE_SWEMARK.jpgTest af: Capture, Swegmark

Rekommenderat pris: 449 kronor.

Størrelse: B-F, 75-95.

Justerbara band: Ja.

Passform: Normal omkrets och kupa som du även kan justera efter eget önskemål.

Støtte: Bh:n er ikke vadderad men har ett dubbelt tyg som tillsammans med de justerbara banden och omkretsen resulterar i ett väldigt högt stöd.

Fukttransport: Tyget bliver blødt, når du kører et højintensivt pas. Det positive er, at det hverken ser, føles eller gør materialet tyngre.

Komfort: De brede og vadderade axelband ser ud til, at trykytan på axlarna blir bredare än vanliga bh-band, vilket uppskattas av testpanelen. Overlag sitter bh:n väldigt bekvämt på kroppen.

Design: Designet deler testpanelet. Det smäller inga fyrverkerier kring bh:n men den är absolut inte åt det fula hållet. Stilren og fin rosa tone. Perfekt at også have under en linne med dyb ryg.

Kommentar: Tack vara knäppning baktill och justerbara band behöver du aldrig mer oroa dig för att du inte ska komma ur din sport-bh efter ett svettigt träningspass. Den her model er lavet til dig med større byst og stabiliserar brösten på ett bekvämt sätt. Størrelsen er meget true to size, se bare til at spänna åt axelbanden ordentligt så de inte åker ned när du tränar. Du kan også bare se dem, så de korsas over ryggen, hvis du foretrækker det. Minus med modellen? Tyget suger svettet op fra kroppen og bliver blødt, men det er intet, der forstyrrer træningen. Det bedste med modellen? Bh:n gav et så højt støtte at den funkar till både styrketräning och löpning!

Til gym-nørden

SE_BB.jpgTest af: Bowery, Better Bodies

Rekommenderat pris: 349 kronor.

Størrelse: S-L.

Justerbart bånd: Nej.

Passform: Aningen liten i storleken, vilket gör att modellen kan vara lite klurig att få på sig eftersom den inte har några justerbara band eller knäppningar.

Støtte: Bh:n har hverken vaddering eller tilpassede kupor men giver alligevel et middelhøjt støtte tack vare den tighta pasformen og stretchiga materialet i polyester och elastan.

Fukttransport: Det er ikke den bedste fugttransport, du har været med til og tager du i ordentligt kommer du til at kende af det. For tyngre styrkepass uden de højintensiva delarna funkar den bättre.

Komfort: Vel på plats och med rätt storlek sitter den riktigt bra! Det strækbare materiale føles behageligt mod huden og følger kroppens bevægelser.

Design: Färgen och skurningen får toppbetyg. Bowery är riktigt snygg! Matcha gärna med Better Bodies tights i samma gröna kulör för en optimal gymlook. .

Kommentar: Enkel og flot sportsbh som er noget længere i modellen og påminner på så vis om en crop top som du kan matcha med höga tights. Det middelhøje støtte passer perfekt til dig med lidt til middelstor byst under styrkepass og gruppetræning. For löpning och HIIT-pass med mycket hopp bör du välja en modell som erbjuder ett högre stöd. På minussiden havner andningsförmågan som tyvärr inte håller kroppen helt torr. På plussiden har du designet som får full pott. En omtykket model om øgat (og plånboken) får vælge!

Enkel at ta på och av

SE_StayInPLace.jpgTest af: Zip Bra, Stay In Place

Rekommenderat pris: 499 kronor.

Størrelse: XS-XL.

Justerbart bånd: Nej.

Passform: Normal i størrelsen med en stram omkreds. Smidig at tage på og af eftersom dragkedjan framtill går hela vägen ned så du inte behöver dra bh:n över huvudet efter träningspasset.

Støtte: Modellen har ingen vaddering men tack vare det tjockare tyget och den tighta passformen får du ändå ett väldigt högt stöd.

Fukttransport: Grym fukttransport som ventilerar bort svetten från kroppen på ett effektivt sätt.

Komfort: Materialet føles meget behageligt mod kroppen og bh:n sidder som en smæk uanset hop og rörelser. I og med at modellen ikke har nogen vattering, kan den stramme pasform ikke platter til bysten, hvilket føles bedre, end det ser ud til.

Design: Delade meningar. Grå og sort er en fantastisk kombination. Nytänkande med dragkedjan, men den gick inte hela vägen hem hos alla i testpanelen.

Kommentar: Att en sport-bh har en dragkedja är sällsynt, men funktionen delar testpanelen. Vissa tycker att den är i vägen och känns obehaglig när man svettas, även om kedjan aldrig nuddar huden. Og så er der lynlåsen, der gør designet og funktionerne meget bedre. Med den tillplattade passformen på minussidan och den grymma fukttransporten och höga stödet på plussidan är det här en given modell för dig som vill ha ett medel- till högt stöd men ogillar kupor. Den her model passer lige så godt til styrketræning som under løprundan.

Ultimat støtte

SE_ SHOCK.jpgTest af: Ultimate Run Bra vatteret, stødabsorberende

Rekommenderat pris: 599 kronor.

Størrelse: A-F, 65-85.

Justerbart bånd: Ja.

Passform: Liten i både kupa och omkrets, välj den större. Både axelband och omkrets är dock justerbara för skräddarsydd passform.

Støtte: Väldigt högt stöd! Brøsten holdes på plads, uden at modellen sidder for hårdt eller obekvämt.

Fukttransport: Hvor meget du end svettas suger materialet op det uden at for den delen bli tyngre.

Komfort: Lagom mycket vaddering för att bh:n fortfarande ska kännas bekväm. Tack vare det övre spännet på ryggen behöver du aldrig "rätta till" bh:n eller dra upp axelbanden, utan modellen sitter där den ska under hela träningspasset.

Design: Den lilla svarta som funkar i alla lägen. Intet som sticker ut utan en stilren och klassisk modell.

Kommentar: Din nye bedste ven på de højintensive pas er her for at stanna! Stödet är det absolut bästa med Ultimate Run Bra Padded som, av namnet att tyda, är utformad främst för löpning. Da både omkreds og kupa kan opleves som noget lille, kan du gå op i en størrelse på begge dele for optimal pasform. Bh:n sidder ekstremt stabilt på kroppen og holder sig på plads uanset hopp og spring. Det øvre spænde kan være lidt klodset at knække selv. Tag hjælp af en kompis i omklädningsrummet eller knäpp det innan du sätter på dig bh:n.

Perfekt til vinteren

SE_KARI.jpgTest af: Driva, Kari Traa

Rekommenderat pris: 599 kronor.

Størrelse: B-D, 70-80.

Justerbara band: Ja.

Passform: Snudd på normal i både omkrets och kupor. Bh:n kan opleves som noget lille, så hvis du velar mellem to storlekar, bør du vælge den større for at være sikker på, at passformen bliver perfekt. Du kan også nøjes med både omkreds og akselbånd efter ønske.

Støtte: Tjockare vaddering med formgjutna kupor som tillsammans med ett ventilerande ytterlager ger ett väldigt högt stöd. Den her model holder dine bryster på plads, også når du springer og hopper.

Fukttransport: Trods det, at du springer dig helt svettig, kommer bh:n til at absorbere fugt og holde dig någorlunda torr. Derimod er det en varm model, som gør sig bedst på vinterhalvåret.

Komfort: Når du lige har fået på dig bh:n, kommer du til at mærke, at den sidder både stramt og hårdt (hvilket er normalt). Der findes også to større sømme på indersiden af akselbåndene, som irriterer til en begyndelse.

Design: Kari traa brukar ofta leverera feminina mönster och färgkombinationer men här gick de inte hela vägen. Det her er ikke en model, du køber med øgat.

Kommentar: En sport-bh med dobbeltknäppning baktill för att ge högt stöd även till dig med större byst. At bh:n er gjord i 100 procent merinoull märks, den håller dig varm i en kall innebandyhall, innan du fått upp värmen själv, och den luktar inte alls trots att du svettats i den upprepade gånger. Minus med modellen er, at den kan være noget lille i størrelsen, og at svenskerne kan skava. Den høje støtte og de to knopper ligger derimod på plussiden. En bra bh även för skidsäsongen tack vare ullens värmande egenskaper!

Trendsättare

SE_RÖH.jpgTest af: Kay Sports Bra, Röhnisch

Rekommenderat pris: 399 kronor.

Størrelse: XS-XL.

Justerbart bånd: Nej.

Passform: Omkretsen drar något åt det mindre hållet. Den her model kræver, at du har lidt byst, fordi det forreste parti er meget bredt. Bånd längst ut hade gärna fått vara tunnare och i ett mjukare material, för de har en tendens att skära in.

Støtte: En stram pasform som maksimerer støtten for dig med liten till medelstor byst. Materialet har tilstrækkeligt meget vaddering så ingen brystvårtor syns igenom tyget.

Fukttransport: Du kender dig aldrig blöt eller svettig i den här modellen utan tyget suger upp fukten på ett effektivt sätt.

Komfort: At modellen kan skæve lidt i armhålorna er ikke roligt, men det er ikke så ubehageligt, at du vil slænge af dig bh:n.

Design: Ryggen får høje point, det er det finaste med den her model, samt den fina kulören.

Kommentar: En allround-bh som passar bättre för medel- och högintensiva pass än lågintensiva eftersom komforten ligger på minussidan. Minus er altså, at de hårda sidokanterna kan skava vid armhålorna. Det bedste ved modellen er, at den giver en høj støtte og holder alt på plads, når du springer og laver burpees, trods at modellen er uden vare sig knäppning og formgjutna kupor. Kay Sports Bra er meget fin og giver dig et trist mandagspas med bravur.

Mjuk och bekväm

SE_ BLACC.jpgTest af: Obtain, Blacc

Rekommenderat pris: 229 kronor.

Størrelse: XS-L.

Justerbart bånd: Nej.

Passform: Åt det større hållet så är du mellan två storlekar kan du definitivt välja den mindre. Den brede resårbånd sidder stadig stramt og komfortabelt.

Støtte: En blød og blød bh, som giver støtte til de fleste træningsformer. Den forsøger ikke specielt hårdt på kroppen uden snarere følger dine rörelser.

Fukttransport: Modellen føles hverken blød eller tung under selve træningspasset. Den absorberer fugt meget effektivt og er derfor fugtig efter brug. Plus for det ventilerede parti mellem brøsten.

Komfort: Jättebekväm! Lika skönt at ha under träningspasset som en hela dag hemma i soffan. Plus for de brede akselbånd, der sidder bekvemt på akslerne.

Design: Snygg model med bred resår nedenfor. Detaljerna i mesh livar upp helheten på en annars avskalad look.

Kommentar: En blød og skøn sportsbh, som er i det større lag. Har du en mindre byst og ikke går ned i størrelse kan vadderingen upplevas som stel og at det bildas en glipa mellan material och kropp. Se derfor til, at du har ret størrelse. Minus er, at bh:n ikke former sig efter forskellige kroppsformer. Det er en bh med kupor og vaddering, så det er vigtigt at kunne fylde kuporerne ud, ellers bliver det lidt obekvämt. Det bedste ved modellen er, at den er ekstremt smuk, når du prikker i ret størrelse. Materialet føles silkeblødt mod huden, og den brede overflade sidder stadig bekvemt på kroppen. Mjukheten i tyget gör att den här modellen är jätteskön att ha på sig även till vardags.

Testvinnare

SE_ NIKE.jpgTest af: Pro Zip Bra, Nike

Rekommenderat pris: 449 kronor.

Størrelse: XS-XL.

Justerbart bånd: Nej.

Passform: True to Nike, kør på din almindelige størrelse. De formgjutna kuporna ger en mjuk och stödjande passform.

Støtte: Kuporna i kombination med det något tjockare materialet resulterar i ett överraskande bra stöd. Modellen ser ud til at brösten hålls på plats även under högintensiva pass för dig som har en medelstor byst.

Fukttransport: Väldigt bra fukttransport trots de vadderade kuporna och det tjockare tyget, som ibland kan ge en motsatt effekt. Bh:n kendtees varken blöt under eller efter passet.

Komfort: Trods en skeptisk indstilling til dragkedjan kommer du til at blive overrasket over, hvor smidig den er. Modellen er meget let at tage på og af og sidder meget bekvemt på kroppen. Plus for haken högst upp som ser till att dragkedjan inte åker upp mitt i passet.

Design: Snyggt og enkelt design, helt i testpanelets smag. Minus for den massive rygdel, der ser igennem næsten alle linser.

Kommentar: Bekvämligheten är A och O i den här modellen som förvånade nästan alla i testpanelen. Vil man virkelig have en sport-bh med dragkedja? Javisst! Pro Zip Bra er ekstremt skøn samtidig med, at dragkedjans funktion er meget uppskattad efter et tungt overkroppass, når du ikke har nogen kraft tilbage i dine biceps til at trække bh:n over hovedet. Testpanelet har svært ved at finde noget negativt med modellen, det skulle være rygpartiet som designmässigt känns för stort och klumpigt. Intet som forstyrrer din træning dock. Hvad er det bedste? God støtte, komfort og pasform i en pæn pakke - her er modellen, som gør sig bedst til højintensiv træning og tuffa løppass.

Til de svettiga passen

SE_ADIDAS.jpgTest af: Stronger Racer, Adidas

Rekommenderat pris: 449 kronor.

Størrelse: 2XS-XL.

Justerbart bånd: Ja.

Passform: En ganska liten omkrets i förhållande till de något större kuporna. Plus for de justerbara axelbanden som underlättar en tight och personlig passform.

Støtte: I ret størrelse hvor kuporna sitter åt mot brösten får du ett högt stöd för både medel- och högintensiv träning. Det er måske ikke modellen, der følger med ud på løprundan, men for gym og gruppetræning funkar den superbra.

Fukttransport: Grym fukttransport, du kan køre riktigt svettiga pass i den här modellen utan att det känns obehagligt.

Komfort: Når pasformen er på toppen, er det også behageligt. Bh:n sidder meget skønt på kroppen og de brede akselbånd uppskattas.

Design: Den rosa farve giver virkelig energi til træningspasset, du bliver glad af at tage på dig den her model!

Kommentar: En lækker sportsbh med snygg brottarrygg. De formgjutna kuporna delar testpanelen. Eftersom modellerne tilbydes i en storleksskala mellem XS-XL passer den kun dig, der har samme størrelse i omkrets og kupa. Hvis du f.eks. har en bred ryg, men mindre byst, kommer kuporna til at være for store og vise versa. Det bedste ved modellen er, at den er superfin, meget bekvem og har justerbart akselbånd, som forbedrer pasformen. Bh:n tilbyder et højt støtte og ser til at dine bryster sidder på plads når de vankas en svettig WOD!

LÄS MER: Stor guide: Så finder du ret sport-bh

LÄS MER: Så vet du om din sport-bh sitter fel