Test: Så bra är nya träningsskon Nike Free Metcon 3 Image

Test: Så smart er den nye træningskon Nike Free Metcon 3

Boxhopp, squats, repklättring och wallballs - allt klarar Free Metcon 3. Læs testpanelets udledning om nye træningskoncepter.

Du, som vil have noget mere end en renodlad crosstrainingsko, som Nikes populære Metcon-modeller, skal absolut spana i Nike Free Metcon 3, en ny træningssko til allroundtræning med noget så ovenligt som både høj fleksibilitet og stabilitet.

- Free Metcon 3 funkar lite mer som en allroundsko. Den er ikke bare til højintensiv funktionel træning, siger André Egilie, produktekspert på Nike og fortsætter:

- Den har mere fleksibilitet og højere komfort, og er ikke lige stel i framfoten eller stum i sulan som vanliga Metcon.

Shoppa direkte: Nike Free Metcon 3 til damer og herrer

nike free metcon 3Nike Free Metcon 3 har et helt nyt design sammenlignet med föregångaren Nike Free Metcon 2.

Bredt håndtag til lettere benbøjning

Ovandelen av skon är av strumpkonstruktion, och saknar alltså en traditionell plös. Materialet er slittåligt meshtyg, og ved tårna findes ytterligare syntetförstärkningar.

- Hälen er breddad och stummare, så att du kan köra benböj och marklyft. Du kan lyfta i skorna, men de allra tyngsta lyften bör du göra i andra skor(till exempel Metcon 5 som dessutom har så kallade hyperlift inserts, extra inlägg som gör att skon blir en lyftarsko!) för att få mer markkontakt, smidighet och stabilitet.

Hvornår skal jeg bruge Free Metcon 3?

- Den passer godt til højintensiv træning, som for eksempel bodypump og lettere crosstraining. Det er en god allround-træningsko.

Kan springer jeg i mine Free Metcon 3?

- Ja absolut, du kan springe kortere stræk, men bør måske ikke gå til fitnesscenteret for at springe på løbebåndet, så skal du have løspartier.

July_-_Nike_Free_x_Metcon_3.jpg

Självklart har vår sportiga testpanel tränat i Free Metcon 3, och så här tyckte de om den uppdaterade skon.

Det her var ekstra bra med skon: Testpanelen vill hylla den breda sulan som ger ökad stabilitet.

Testpanelet siger: Det her er en bra sko för högintensiva träningspass eller som gymsko. Vores testpanel har blandt andet testet crosstraining i denne sko, uden tunge løft.

- Når jeg laver øvelser som wallballs og squats, kan jeg virkelig se, hvor stabile skorna gør mig, siger en testare og fortsætter:

- Jeg kan absolut gøre lettere løft som front squats med lav vægt, kettlebell-snatchar eller thrusters med håndvægte i de her skorna. Men for tunga lyft skulle jag byta till vanliga Metcon, då du är lite för högt upp i de här skorna. Du behøver mere markkontakt med en stummare sula og stelare ovandel när du lyfter tungt.

Sulan

Sulan på Free Metcon 3 går op en bra bit på sidorna vid hålfoten precis som på vanliga Metcon, vilket gör att du enkelt får grepp när du ska klättra i rep. Du risikerer ikke heller at forstöra skon. Sulan er også ordentligt breddad vid häl och framfot, vilket gör att du känner dig stabil både i böj-rörelser men även i snabba sidledsförflyttningar. Du kan altså lita på, at du står stabilt i den her træningskontekst.

Ovandelen

Ovandelen er af slittålig mesh i fera lager, vilket gör att foten hålls på plats, samtidigt som du har gott om flexibilitet. Skillnaden mellan den här modellen och Metcon 5 är bara att ovandelen är mjukare och har en annan finish, vilket gör den mer till en allroundträningssko.

Sprint

Testpanelet fandt korte sprintere i skorna, som de også har meget sjov med. Er du på et træningspas, hvor det delvis skal springe, kan du med fordel bruge Free Metcon 3, forudsat at det ikke er et renodlat løppas.

KÖP NU: Nike Metcon-skor

LÄS MER: Så ofte skal du træne for at bygge muskler