Bäst i test: Tunna dunjackor för honom Image

Bäst i test: Tunna dunjackor för honom

En varm og let multiliner er det ultimative yderplagg til foråret. Her er testpanelets meninger om nogle favoritjakker i Primaloft og dun.

Der er mange anledninger til at lade en multiliner blive en del af dit basgarderob. Det er rart at mærke, at den er meget let. Derfor er det et superplagg at tage med på rejsen. Bare at pakke ned i väskan om du blir for varm eller fiska upp om du börjar frysa efter en svettig strapats i bergen.

Flerlagersprincipen, at kombinere plagg med olika tjocklek och egenskaper, er du förmodligen bekant med. Här är multilinern det perfekta mellanlagret som håller värmen utan att addera volym.

Der findes multiliners i forskellige materialer og udførelser. Nogle er lidt strækbare og smidige at bevæge sig i, mens andre har en tykkere kvalitet, som gør dem ekstra bløde. Vi har testet nogle favoritter i dun og den syntetiske vaddering Primaloft. Så her tyckte våra testare om jackorna!

SHOPPA HÄR: Alle vores dunjakker

Peak Performance Helium Hood JacketHelium_peak

Märke: Peak Performance

Model: Helium Hood Jacket

Rekommenderat pris: 2 295 kroner

Materiale: Anddun

Testpanelet siger:

En blød og skøn kvalitetsklassiker, som er svær at ogilla. Känslan er blød, varm og gosig samtidig med, at den er let og smidig.

- Helium er lige selvklar en dag på stan som under skaljackan i fjällmiljö. Eller på afterskin! Den her er pæn og funktionel nok til at bære året rundt, siger en kille i testpanelet.

Komforten er på toppen, men den strammer lidt over brystet og opleves som stram nedtil trods for, at armene næsten er for lange.

Luvan har en flot form og sidder lidt luftigere rundt om hovedet, sammenlignet med övriga jackor i testet. Den har mange detaljer, som en lille skærm og justeringsmuligheder, hvilket gør den ekstra behagelig.

- Fickorna är djupa och generösa vilket ger ett plus i kanten hos mig. Sedan er jeg en stor fan af de vågmönstrade paneler. Riktigt snyggt! säger en kille i testpanelen.

Præcis som dammodellen er dunet i Helium framtaget på en skysst måde. Peaks dun holder den højeste etiska standard när det kommer till dun och du kan läsa mer om det här.

Helium fra Peak Performance findes i gråt, blåt, grønt og sort/vitt.

8848 Altitude Sagarmatha Primaloft8848:jacka

Märke: 8848 Altitude

Model: Sagarmatha

Rekommenderat pris: 1 395 kronor

Materiale: Primaloft

Testpanelet siger:

Sagarmatha må have et usædvanligt navn, men pasformen er helt normal. Den er enkel at bevæge sig tack vare tygpaneler i spandex, stramar ikke åt någonstans och känns både mjuk och skön mot kroppen. Enda invändningen passformsmässigt är ärmarna som är ganska långa samt att hakpartiet slog emot hakan på vissa testare.

- Kragen slår i hakan något vilket kändes lite skavigt efter ett tag. Jeg havde prøvet en model, der gik højere op, men det er så klart en smaksak, siger en testare.

Primaloft-vadderingen giver en behagelig varme. Du kan uden problem ägna dig åt friluftsaktiviter där du blir svettig eftersom tyget andas bra samtidigt som det värmer. De stretchiga tygpartierna är inte bara funktionella utan ger en snygg touch till designen.

- Det er en klassisk model, som ikke føles kedelig. Jeg ville virkelig de smala panelerna. Og at den er så blød og følgersam. En luva hade såklart gjort den bättre anpassad för blåst men det hade tagit ner den ganska rena "slicka" feelingen, säger en kille i testpanelen.

Det bedste med jackan er uden tvekan at den varmer bra uden at kännas tung. Primaloft Silver Eco er fremstillet af 70 procent genvundet materiale og er et mere teknisk alternativ til dun, som varmer, selv når det bliver blødt. Den her jackan er også som gjord for ombytligt vårväder og kan tack vare den låga vikten packas ned på resan oavsett hur lite bagage du har med dig. Andre plusfaktorer er de generøse og dybe fingre samt den smarte ophængningsflap.

2117 of Sweden Hybo Light vatteret jakkePeak_Helium

Mærke: 2117 of Sweden

Model: Hybo Light Padded Jacket

Rekommenderat pris: 999 kronor

Materiale: Primaloft

Testpanelet siger:

Looken er det, der charmerer testpanelet mest med den her jackan. Det er en klassisk, rak model som gjord för att bära under skaljackan eller dra på sig kalla vårdagar. Da den ikke har nogle stretchpaneler, passer den bedst til dig, der vil have en klassisk jack-fornemmelse.

- Sträcker jag upp armarna känns den något snäv men det kan också bero på att passformen är rätt tight. Storleken är normal, du kan absolut ta din vanliga, men tänk på att den som sagt sitter tight. Det er dog en fordel om du vil have den under en skaljacka som värmande mellanlager, säger en kille.

Hvis du er lang, kan det være en fordel at vælge en større størrelse, da den ellers bliver lidt kort i modellen. Det findes desuden en dragsko i midjesluttet, så det er enkelt at justera passformen om den føles for luftig lige der.

Designmässiga plus är de tunna panelerna och luvan, även om luvan är lite för åtsmitande när du sätter på dig den för att räknas som smickrande. På minussidan hamnar avsaknaden av muddar. Noget tightare ärmslut hade också gjort att den skyddat bättre mot snålblåst.

Fyllningen med Primaloft värmer skönt trots att känslan är extremt lätt.

- Et suveränt val under skaljackan eller på resan. Dessutom snygg nog att gå runt med på stan. Kort sagt ett bra val när du vill få lite värme men inte har lust att sätta på dig tjockjackan, säger en testare.

LÄS MER: Det vigtigste når du køber en dunjacka

LÄS MER: Vårens løparskotest for mænd 2018