Bäst i test! Underställ i ull och syntet för herrar Image

Bäst i test! Underställ i ull och syntet för herrar

Behöver du nytt underställ för skidsemestern, eller för din utomhusträning? Her testar vi underställ i ull och syntet. Læs hvad der blev bedst i test!

Underställ i ull ska du i regel välja för att de värmer även om du blir blöt på vandringsleden, för att de inte luktar även om du svettas. Desuden er overlægset varmest, når du suser ned for backen. Underställen i syntet är å andra sidan att föredra till exempel vid längdskidåkning eller löpning utomhus. Det beror på at underställ i syntet, till skillnad från de i ull, leder borst svetten från kroppen och ventilerar så att du inte blir för varm. Tumregeln är med andra ord att satsa på underställ i ull när du ägnar dig åt lågintensiv träning, medan syntet är det bästa för all intensiv träning.

HÄR hittar du alla underställ på Sportamore!

Når to verdener mødes

BULA_HERR.jpg

Märke: Bula

Model: Camo Merino Wool Crew og Camo Merino Wool Pant

Materiale: 60% merinoull og 40% polyester.

Passform: Det her underställ i merinoull har en normal storlek, men en något lösare passform. Perfekt til dig, der har det stramt! Ved arme og ben er pasformen derimod kropssnær, så ingen kold luft kan slinke ind.

Komfort: Superbekvem model, tack vare den mjuka merinoullen som mixats med polyester. Inga sömmar skaver och det är heller inte onödigt mycket kli i materialet, så som rena ullunderställ ibland kan upplevas.

Design: Designet er en af de ting, som testpanelet bedst kan lide! Camo-detaljerna är ett snyggt och trendigt inslag, som tillsammans med de enfärgade partierna ger ett underställ som sticker ut, utan att bli alltför iögonfallande.

Sammanfattning: Det her understel er godt for dig, som er virkelig bange for dig. Den her model er ordentlig. I øvrigt er testpanelet meget tilfreds med passformen, som er lagom ledig og meget skøn. Stort plus også for at understället värmer dig även om det blivit blött, vilket gör det perfekt för till exempel vandring en fuktig dag. På indersiden af plagget findes materiale af polyester, som bland andet bidrager med slittålighet. Testpanelet anbefaler dig at satse på det her understället når du skal ut i naturen for lågintensiv träning.

Komfortdrøm

WYTE_HERR.jpg

Märke: Wyte

Model: Arvid Sweater og Arvid Pants

Materiale: 75% merinoull og 25% polyester.

Passform: Passformen er virkelig klockren i den her modellen! Understället är också true to size, så att du kan köpa den storlek som du brukar ha. Hvis du er meget lang, kan det dog være svært at vide, at der er risiko for, at understrømpen opleves som kort.

Komfort: Materialet i det her understel er meget smidigt og behageligt. Da pasformen er så bekvem, får understellet i det hele taget meget høje point for komforten. Testpanlen har desuden ekstra pluspoäng for tumhålen i ärmsluten, som øger komfortbetyget mere, da det bidrager til at intet glapp mellem jacka og handske kan opstå.

Design: Klockren, anser testpanelen. Nogle gange er det virkelig stilrent at foretrække. Den blå farve er det, der gør, at det her understed er superfint, men også passformen gør sit!

Sammanfattning: Understället Arvid er en nyfunnen favorit hos Sportamores testpanel. Ord som "superskönt" og "helt perfekt" passerar frekvent under testningen av det här understället, som är tillverkat i merinoull och syntet. Materialet er tunt, hvilket er perfekt til dig, der søger en t-shirtkänsla og hatar at känna dig instängd. Det her er et varmt underställ, men inte supervarmt. Det er helt klart for sent at begynde på foråret, måske på sportslovet? Sist men inte minst är det här understället väldigt plånboksvänligt, vilket alltid uppskattas.

Mjukt og gosigt

CRAFT_herr.jpgModel: Baselayer Set, Craft.

Passform: Det her underställ från Craft är true to size. Du kan enkelt vælge den størrelse, som du plejer at have i andre plagg.

Komfort: Baselayer-sættet er meget komfortabelt. Materialet knækker let mod kroppen. Ingen sømme skalver heller, men testpanelet bemærker alligevel, at det er lidt vel mange sømme. Er det nødvendigt?

Design: Testpanelen uppskattar att Craft har blandat två olika blå nyanser, hellre än att varva blått och svart. Det giver designet lidt kant.

Sammanfattning: Det her understället är enkelt att tycka om tack vare en simpel men fin design. Til anvendelsesområder set er understället fra Craft også meget uppskattat. Det er tilstrækkeligt varmt til at stå sig i kalla klimat, samtidigt som det ventilerar som det ska och därför klarar av högintensiv träning. Testpanelen gillar också att understället köps i ett set, och inte som separat byxa och tröja. Det gør shoppingen smidigere.

Til den futuristiske rumdresenær

CRAFT_FUSEKNIT_herr.jpgModel: Fuseknit Comfort RN LS, Fuseknit Comfort Pants, Craft.

Passform: Det her understället har en kroppsnära passform och är i övrigt true to size. Det passer dig som hatar når det findes ekstra materiale som kan korva sig under ett mellanlager.

Komfort: Understället är skönt att ha på sig, med ett lent material. Ekstra plus også for at det er i stort set søvnløst. Det minimerer risikoen for skav. Det er også godt, at materialet er lidt tunnere ved grene og arme, hvor du sveder som mest.

Design: Enkelt, stilrent og moderne. Også aningen "futuristiskt", konstaterer en testare, vars tankar förs till rymdresor när han tar på sig understället.

Sammanfattning: Hvis du er lang, er det her virkelig ikke noget for dig. Tröjan är tillräckligt lång för att den ska överlappa byxorna med god marginal. Det gør, at ingen kolde vind kan leta sig in där. Også ved ermarna er trøjan tillräckligt lång, vilket är superskönt! Trods at understället är tillverkat i syntet så värmer det ordentligt, men utan att det blir kvavt där inne. Ved grenen og ermarna findes partier som svalkar. Sammanfattningsvis osar det också kvalitet om det här understället, som känns tåligt och slitstarkt.

For den fartfyldte utstickaren

WEARCOLOUR_herr.jpgModel: Guard LS Jersey, Guard Pant, Wear Colour.

Passform: Det her trendiga understället från Wear Colour sitter tight, men inte slimmat. Materialet er smidigt og följsamt, hvilket gør at du slipper opleve hvordan plagget "kramar" kroppen.

Komfort: Sømmene på det her underlag er så kallade flatsömmar, vilket innebär att de sticker upp minimalt från plaggets övriga yta. Det minimerer risikoen for skav. Det sammen med materialet, som påminner om silke, ger understället fina poäng för komforten.

Design: Det her understället är för dig som vill tillföra till edge till after skin. Det kølige, grønne mønster er både ungdommeligt og meget trendy.

Sammanfattning: Om det er noget som Wear Colours designer ved, så er det hvordan man leverer plagg med høj trendfaktor. Det har man også lyckats med i og med det här understället. Den her model gør sig lige bra i ett längdspår som på en vanlig löprunda under tidig vår. Det er fremstillet til et liv i bevægelse, og det er tydeligt. Understället både leder bort fukt precis som det ska, samt följer kroppens varje rörelse på optimalt sett. Trods det er det designet, som testpanelet gang på gang vender tilbage til. Det er næsten synd, at det er det inderste lager!

LÄS MER: Test af Kari Traas supersnygga underställ för damer

SHOPPA HÄR: Fler mjuka, varma underställ för både damer och herrar