Bäst i test: Vinterlöparskor för damer Image

Bäst i test: Vinterlöparskor for damer

Sladda runt i löparskor avsedda för vår och sommar? Nej tak! Vores testpanel har sprunget i vinterløftere fra blandt andet Icebug, Nike, Asics og Adidas. Så her synes de!

Vintervädret kan helt klart variera en hel del beroende på vilken breddgrad du bor på, men en sak är i alla fall helt säker - att löpträna på vintern ställer andra krav på dina skor än vad som krävs under andra årstider. En vinterlöparsko ska vara tillräckligt varm, stå emot väta samt ha ett grepp som håller måttet för vinterväglag. Her er modellerne, som klarer udfordringen.

#1 Et stabilt val

gel pulse

Model: Gel Pulse 11 Winterized, Asics

Størrelse og pasform: True to size, men något smal i passformen.

Underlag: Grus og asfalt

Testpanelet siger: Den her vinterlöparskon fra Asics er et rigtig sikkert kort til dig, som vil have skön dämpning. I sulan finns Asics vanliga gelkudde som är supermjuk och skön att springa med, även på asfalt. Bare den her model er neutral i hulfoten. Hvis du ved, at du har et højt fotoværdi, kan du lægge det ind i en iläggssula.

- Jeg synes, at det bedste med skon er yttersulan, som er næsten lige så bred under hålfoten, som den er under övriga delen av skon. Det giver en god stabilitet, og eftersom det er meget materiale, der får kontakt med marken, når du prøver at komme væk, siger det en test.

Når det kommer til ovansiden, er Gel Pulse tykkere og dermed varmere end en almindelig løparsko. Det gør, at den passer bra til svala temperaturer, men den er ikke af det tykkaste laget. Derfor kan den med fordel med en varmare løparstrumpa - speciellt om termometern visar minusgrader. Testpanelet kan også skrues op for greppet, som passer fint til lidt frostbitna veje.

#2 For dig som vrickar fötter lätt

legend react

Model: Legend React 2 Shield, Nike

Størrelse og pasform: Vanlig Nikestorlek. Du bør satsa på en storlek större än du brukar ha. Bred pasform i framfoten.

Underlag: Grus og asfalt

Testpanelet siger: Det her er en bred sko, både til passformen sett og til sulan. Det gør, at du får god kontakt med underlaget, og da fästet også er grymt, så bliver vintervejlaget aldrig noget problem. Hvis du søger lidt ekstra stabilitet, er den her vinterløsnig fra Nike et godt valg, da den brede sulan også giver viss stadga - klockrent för dig som vrickar fötter lätt!

- De vandrige egenskaber i det her skind funkar jättebra, så jag slipper bli blöt om fötterna, men bäst är ändå att den är så mjuk och skön att ha på sig, berättar en testare och tillägger att dämpningen verkligen är väldigt bekväm.

En anden stor fordel ved modellen er, at den er tilpasset til at føle høst- og vinterkvæld gennem refleksdetaljer - blandt andet har swoosh-loggan gjort randig i sort og refleks, samt at der findes reflekser også på pløs og hälkappa. Det er for det første meget pænt, men også praktisk.

#3 En overraskning fra Icebug!

new run

Model: NewRun BUGrip GTX, Icebug

Størrelse og pasform: Aningen mindre end true to size. Du som velar mellem to storlekar bör satsa på den större.

Underlag: Grus og asfalt

Testpanelet siger: For alle som har koll på Icebug kommer det måske som en chock at den her løparskon ikke er en ren trailsko, utan ska användas på vanliga grusvägar och asfalt. Hvis du tidligere har sprunget i Icebugs trailskor, kan du derfor opleve den her løparskon som mere dämpad, hvilket den også er. Med sin nye mellansula hanterar den asfalt suveränt.

- Jeg liker främst att skon har snabbsnörning som du "knyter" skorna med. Det bidrager virkelig til, at du sidder godt, og at du ikke glider rundt i den.

Når det gælder Icebugs evne til at tilpasse en løparsko til kargaforhold, så findes der ingen tvivl. Som mange af mærkets modeller er den her skon forsynet med en membran af Gore-Tex og er dermed 100% vandtæt.Icebug siger selv, at denne sko ikke har noget som helst problem med ren sne.

#4 Väldämpad multitaskare

peregrin

Model: Peregrine 8 GTX, Saucony

Størrelse og pasform: True to size, men med en ekstra høj tåbox.

Underlag: Trail og kortere passager på grusveje

Testpanelet siger: Den her vinterlöparskon fraSaucony er først og fremmest en trailsko, men kommer med så pass bra dämpning att den även funkar på grus och under kortare sträckor på asfalt. Saucony har försett modellen med extra hög tåbox. Det gør, at du enkelt kan rykke en tyk sok. I övrigt sitter skon väldigt bekvämt och är true to size.

- Jeg synes især, at skon har et fantastisk grepp som gør at jeg vågar springa på, også om det er halt i spåret. Det gør at jeg slipper oroa mig for hala rötter, löv eller stenar, konstaterar en testare.

Förutom sitt maxade grepp har vinterlöparskon från Saucony försetts med ett membran i Gore-Tex. Det gør det naturligvis helt vandtæt, hvilket er a og o for, at du kan få dig en tur i skoven, men det kan også være en god måde at komme igennem en slasket dag på landevejen. Testpanelet giver desuden tummen op for dæmpningen. Den her skon passar även dig som är lite tyngre i steget.

#5 En sko for stadsmiljö

pulseboost winterized hd

Model: Pulseboost Winterized, Adidas

Størrelse og pasform: Passer til størrelsen. Køb den størrelse, som du plejer at have. Stram pasform.

Underlag: Asfalt

Testpanelet siger: Pulseboost er en lille udda fågel i utbudet av löparskor, men den fyller helt klart ett tomrum i sortimentet. Den her vinterlöparskon gør sig som allerbedst i stadsmiljö, där den extra breda sulan verkar för att du så smidigt som möjligt ska kunna ta ett skutt i sidled för att till exempel väja för en cykel. Du skal derimod ikke lade dig luras af den brede yttersulan. Passformen er stadig stram og opleves af nogle i testpanelet som strumpliknande.

- Det bedste ved at springe ud i en vinterløvsko er, at jeg ikke kender mig selv, når jeg ser de fødder, du kan gøre ellers. Det kommer ikke i nogen vind gennem tyget på Pulseboost Winterized, hvilket jeg synes er jättebra, siger en testare.

En anden fordel ved Pulseboost Winterized er, at Adidas i sit design har fået reflekser - noget som er helt klart nødvendigt, når du springer bland biler i stadstrafik! Det kombineret med en bra grepp som känns igen från Pulseboost HD som släpptes i somras ger den här löparskon ett riktigt superbetyg.

#6 Flyg fram i steget

Air Zoom pegasus

Model: Air Zoom Pegasus 36 Shield, Nike

Størrelse og pasform: Vanlig Nikestorlek, vilket innebär att du kan behöva gå upp en hel storlek.

Underlag: Grus og asfalt

Testpanelet siger: Den her pæne åbenbaring fra Nike passer dig, som er sikker i steget og som ikke søger nogen ekstra stabilitet. Till sin passform är den aningen bredare än vad Nikes löparskor brukar vara, men i storlek är den som vanligt.

- Bäst med skon är energiåtergivningen, som gör att jag får fart i steget och skjuts framåt, berättar en testare.

På skons ovansida findes mesh for optimal ventilationsförmåga. Det gør, at modellen i stort set er helt vandtæt på sider og undertill, men at små lækager risikererras om det spöregnar. I övrigt har löparskon försetts med reflexdetaljer för att du ska synas i mörker, samt en extra klistrig sula som greppar våga vägar fenomenalt.

LÄS MER: Så skal du andas under vinterlöpning

LÄS MER: Se til at synas i mörkret!

SHOPPA HÄR: Alle vores vintertilpassede løpartikler

SHOPPA HÄR: Alle vores løpartikler