Bäst i test: Vinterlöparskor för herrar Image

Bäst i test: Vinterlöparskor til herrer

Ingen mer Bambi på hal is! Her er vinterlöparskorna for herrar som håller dig varm, torr och på fötterna under vinterns löprundor.

Det plejer at være sådan, at du skal klæbe dig efter vejr, men hvordan er det med skor? Hvis du tror, at dine almindelige løparskor hanterar isiga vägbanor lika bra som en vinterlöparsko gör så är du bokstavligt talat ute på hal is. Sportamores testpanel har testet vintertøj fra Nike, Adidas, Icebug og Saucony. Så her tycker de om vinterns bästa löparskor:

#1 For stadslöparen

adidas_winterizedModel: Pulseboost Winterized, Adidas

Størrelse og pasform: Størrelsesægte, med en stram pasform.

Underlag: Asfalt

Testpanelet siger: Det første, der slår testpanelet, er, hvor skøre de her løbesko fra Adidas er. Undertill findes en ekstra bred sula, som er tilpasset til, at du skal klare af at springe i storstäder, hvor nye udfordringer venter bag hver gathörn. Den breda sulan gör att du kan flytta dig i sidled utan risk för att vricka fötter.

- Det bedste med de her løparskorna är hur sköna de är. Likt tidigare boost-skor omsluter de foten som en strumpa och dessutom känns sulan både väldigt fjädrande och mjuk, konstaterar en testare.

Hvis du har bil, kan du måske først komme til Continental som producent af dæk, men de har også kogt sammen sulan på Pulseboost sammen med Adidas. Det gør, at Pulseboost har et klokkerent greb på hala vejlag. Desuden er den vindtæt og tilstrækkelig varm til at stå pall for kyla, samtidig som det behandlede nylontyget får væske til at pärla sig og rinna av - snyggt, Adidas! Udover at det er flot designet, synes jeg, at testpanelet giver ekstra pluspoäng til refleksdetaljer.

# 2 For et spændende løbesteg

ENG_M_Odyssey_React.pngModel: Odyssey React 2 Shield, Nike

Størrelse og pasform: Normal Nikestorlek, vilket innebär att du hellre ska satsa på en storlek större än vad du brukar ha.

Underlag: Grus og asfalt

Testpanelet siger: Ved første snork oplever vissa i testpanelen at den här löparskon från Nike är något stel, på grund av det extra material som ska skydda mot vinterns väder. Den følsomme del er dog allerede blevet afprøvet efter første runde. Sulan er fremstillet af Nike så kallade React foam - en slags skum som giver spænst til steget og høj komfort. Til forskel fra Nikes sædvanlige sommer-, høst- og vinterskum er den her model aningen styvare i sulan, hvilket også giver bedre stabilitet.

- Jeg sprang med skorna på asfalt og nogle svängar i skogen och skulle nog säga att de här löparskorna funkar bra på båda ställen. Jeg følte ikke heller, at jeg nogensinde tappede greppet på lite våtare och isigare underlag, vilket är super! säger en testare.

Udover at sulan på Odyssey React har tilpasset sig vinterens udfordringer og skon også fået en lille make-over ovenpå. Yttermaterialet är tjockare i den här skon än vad dess föregångare är, men inte jättetjockt. Ska du springa när temperaturen sjunkit under nollan bör du komplettera med en löparstrumpa.

#3 100% vandtæt!

ENG_M_NewRun.pngModel: NewRun BUGrip GTX, Icebug

Størrelse og pasform: Lite bredare passform, men lätta att snöra åt efter behag. Også lidt stor i størrelsen. Vælg den mindre variant om du velar mellem to.

Underlag: Grus, asfalt, trail.

Testpanelet siger: Det her er en rigtig stabil sko med en relativt hård sula. Det gør den bedst til lidt kortere distanser, da den hårda sulan risikerer at trötta ut dina leder vid riktiga längdlöpningar.

- Skorna snöras med en snabbsnörning som jag bäst kan likna vid en skruvkork. Det gør dem superlätta att få på sig med en jämn spänning som håller hårt över hela foten. Älskar den funktionen!

Vinteranpassningen är helt klockren. Som enda skon i testet har den här löparskon ståldubbar på undersidan. Det gør den overlägsen i snöiga löpspår, men värt att nämna är att om du springer med den på bar asfalt kan det kännas aningen ovant. I övrigt ger testpanelen också ett stort plus för snygg design!

#4 For den Nikefrälsta

ENG_M_Zoom_Winflo.pngModel: Zoom Winflo 6 Shield, Nike

Størrelse og pasform: Den her løparskon er i normal Nikestorlek. Hvis du er mellem to storlekar bør du derfor satsa på den större, då passformen är tight.

Underlag: Grus og asfalt.

Testpanelet siger: Hvis du er en fan af Nike har du måske testet deras älskade löparsko Pegasus. I Zoom Winflo er der mange ligheder med Pegasus - både designmæssigt og når det gælder performance. Skon har lav profil, men trods det bra dämpning. Testpanelet oplever desuden, at deres fotoleder får bra stöd i Winflo, kilometer efter kilometer.

- Designet på skon er meget roligt. Jeg synes, at det er lidt lila og rosa i lidt Buzz Lightyear-inspiration, og det er meget roligere end årets sorte design, fortæller en i testpanelet.

Når det gælder vintertilpasningen af den her skon så får Nike klart godkänt - speciellt när det gäller vattentålighet och fodring. Enda förbättringspotentialen som testpanelen kan se er at mönsterdjupet inte är jättedjupt, vilket gör att den kanske inte passar helt perfekt för ren snö. For isiga vägar och väta är den däremot klockren.

#5 Maxad stabilitet med exoskelett

peregrinModel: Peregrine 8 GTX, Saucony

Størrelse og pasform: Aningen lille i størrelsen, men ikke så lille at du behøver bytte størrelse. Smal og stram pasform, der krammer foden på en flot måde.

Underlag: Trail.

Testpanelet siger: Hvis du og dine ledere kræver en løparsko med god stabilitet, er det den her model, du bør satse på. På udsidan av skon sitter ett så kallat exoskolett, alltså ett skalmönster som ger stabilitet. Det gør, at skon føles meget robust, hvilket er perfekt til trail, også om den også funkar for korta asfaltslöpningar (för den vana löparen).

- De går at springa på asfalt i de här skorna, men de har ganska låg dämpning. Den er perfekt til at springe skovsslingan med, også når den regnar eller er isigt, siger en testare.

I øvrigt er det her en varm sko, som vil klare også de svaleste temperaturer, men bedst af alt er förstås Gore-Tex-membranet. Peregrine 8 GTS er med andre ord helt vandtæt!


LÆS MER: Så skal du andas under vinterlöpning

LÄS MER: Se til at synas i mörkret!

SHOPPA HÄR: Alle vores vintertilpassede løpartikler

SHOPPA HÄR: Alle vores løpartikler