Börja experimentera i köket! Image

Børja experimentera i köket!

Når Fanny Roethlisberger kommer ind i køkkenet, kan hvad som helst ske. Ofte bliver resultatet nyskabende, godt og sundt. Her deler vi tips, der gør dine måltider til spændende smagsoplevelser.

Det er svært at gå ind på Fanny Roethlisbergers blog uden at blive sulten eller sugen på noget sødt. Hon brinner för att experimentera i köket och delar frikostigt med sig av sina recept. Intresset för att laga mat och baka har alltid funnits hos henne, och redan på lågstadiet knåpade hon ihop trerättersmenyer till familjen.

- For mig har det altid været vigtigt, at jeg lagde og bagte, og senere skulle spise, skulle smaka gott. At jeg begyndte at eksperimentere med nytänkande recept beror på at jeg for tre, fire år siden var rejält överviktig och deprimerad. Jeg behøvede at gøre en ændring på mange plan i livet, hvoraf et var kosten. Jeg ville ikke fokusere på, hvad jeg ikke fik at spise, et liv uden chokolade og godsaker var liksom otänkbart. Da jeg oplevede, at det, jeg søgte, ikke allerede fandtes, fik jeg helt enkelt skabt det selv! Så det var vel der, hvor jeg nogenstans slängde nes blomkål i en chokladtårta för första gången, siger Fanny Roethlisberger.

Berätta om några ovanliga smakkombinationer som du har upptäckt passar oväntat bra ihop?

- I både mat og bak gillar jag att kombinera sött med salt eller kryddigt, exempelvis chili och choklad eller vitlök och honung. En stor favorit, når det kommer til mat, og som får mange til at hæve på øjenbrynen, når jeg nævner det, er karry og kantareller. Det er så himla godt! Jeg har f.eks. lavet kylling- og kantarelpasta med karry. En vanlig snabbmiddag hos mig är annars en enkel kantarellgryta kryddad med curry och precis innan servering smular jag sedan över en rejäl bit fetaost. Fetaost er pricken over i til alt med curry og kantarell!

Hvad er dit bedste tip til den, der har lyst til selv at begynde at finde på recept?

- Prøv bare! En blød start kan f.eks. være at tage en eksisterende beholder på noget, man kan lide, og bytte en ingrediens ud. Internet og sociale medier er en enestående guldgrube for inspiration, og der findes så mange duktiga människor där ute som delar med sig av sina kreationer på ätbart gotte. Så ut och surfa, hitta inspo och testa själv. Men følger du någons recept og vælger at sprede det vidare så var schysst och korrekt - ge cred till skaparen.

fanny
Så her kan det se ud, når Fanny Roethlisberger tester nye beholdere. Foto: Privat

Er det noget mere, jeg skal tænke på, før jeg sætter i gang?

- Ett tips när du ska laborera i köket, framför allt med knasiga ingredienser där resultatet kan bli lite hur som helst, är att inte göra en sats på 30 muffins direkt utan göra en mindre laddning första gången. Blir det bra är det ju bara att göra mer!

Hvor finder du selv inspiration til din opskrift?

- Jeg tager altid et eksempel på mine recepter i mataffæren. Ikke så meget for at følge noget recept däri, det gør jeg erligt talat aldrig, uden snarare for at jeg ibland hittar en smakkombination jag vill testa, eller så blir jag inspirerad av en snygg bild. Klyschigt men sant - inspiration finns överallt. Nogle gange kan jeg bare gå forbi en hylde og finde et nyt produkt, som direkte giver mig en knasende idé.

Hvad findes der altid i dit køleskab og dit skafferi?

- For bak er mitt basskafferi diverse olika mjölsorter, till exempel mandel-, kokos-, bovete-, majs-, quinoa- och havremjöl. Min favorit i både mad og bagværk er kokosolie. Siden har jeg altid forskellige sorters bønner og linser, smaksättare og kryddor og chokolade i skafferiet. Det må altid findes chokolade i mit hjem. Antingen for spontana bak men också för att jag vill ha en ruta till morgonkaffet varje dag.

fanny
Vil du have mere inspiration i køkkenet? Køb nogen af Fanny Roethlisbergers tre kokbøger, som du finder HÄR. Foto: Calle Lindgren

FAKTA:

Navn: Fanny Roethlisberger.

Ålder: 23 år.

Bor: Knivsta, mellem Stockholm og Uppsala.

Familj: Jeg bor selv, men har min familie på mammas side i samme by (mamma, mammas man samt yngre bror) og andre halvan af familien boendes i Schweiz.

Gör: Hälsoentreprenör, receptkreatör, bloggare, samt tar en del design- och fotouppdrag.

Følg hende på Instagram! @roethlisbergerphoto.