Checklista inför skolstarten Image

Tjekliste til skolestart

Sommarlovet närmar sig sitt slut och skolstarten hägrar för de små. Her er listen over alt, hvad børnene behøver at have i garderoben, ud over deres almindelige tøj og skorstene, før det nye læseår. Skriv ud og bocka av.

Skal familiens mindstinger begynde skolen i høst? Uanset om det er for første gang eller ej, er det klogt at se over, hvordan skolegarderoben ser ud før kommende skoleår. Vi har lavet en liste over, hvad dit barn kan komme til at behøve, bare at skiva ut och bocka av!

Ryggsäck

Køb en rygsæk, der sidder godt, og som er lagom stor til barnet. Gärna en med flera fack så att alla pennor och liknande inte skramlar runt i väskan.

Tofflor

Mange skoler bruger sig af indendørsskor for at det ikke skal blive så smudsigt i klassrummet. Har dit barn meget forår i benene? Køb et par tofflor eller slip-ins med halkskydd under.

Gummistøvle

For regniga dagar. HÄR hittar du en guide till hur du väljer rätt gummistövlar till ditt barn.

Galonkläder

Jacka och byxor i galonmaterial är ett måste för barn som vill leka utomhus på rasterna även när det regnar.

Ullstrumpor

Det er skønt at have et par uldstrumper i gummistøvlerne kalde dage. Ull värmer även om det blir blött.

Underställ

Skal børnene på utflykt udendørs, er det skønt at have et varmt understel. Vælg et understel i et materiale, som leder væk fra kroppen.

Fleecetröja

En fleecetröja som både andas og leder bort fukt kommer bli en garderobsfavorit i høst.

Skaljacka

Vælg en skaljacka i et vind- og vandtæt materiale som andas. Kontroller, at hovedet er tilgængeligt med knapper. En jacka, der er forsynet med reflekser, er praktisk og sikker, når aftenerne bliver mørke. Prova ut jackan så att barnet får plats med till exempel en vindfleece under.

Skalbyxor

Køb et par skalbyxor, som går op ordentligt i midjan. Det er også godt, hvis midnat er regulerbar afhængig af, hvor tykke tøj barnet har på overkroppen.

Mød

En tunnare mössa i bomull är skönt när höstluften börjar nypa i kinderna. Komplet gerne med en mössa i et vindtæt materiale.

skolstartEn praktisk og fin rygsæk gør det roligere og lettere for barnet at holde koll på pennor, anteckningsblock og läroböcker.

Tjockare vantar

Perfekt til udendørslek på kolde dage. Titta gärna efter ett par tumvantar som är vattentäta och har extra högt skaft så att inte regn sipprar in.

Fingervantar

Värmer små fingrar som vill ha händerna fria för lek. Perfekt at have under skalvantarna for ekstra varme. Et tip er at købe en flerpack fingervantar eftersom de tenderar at försvinna.

Varma vinterstövlar

Fötternas bästa vän. Varma vinterstövlar är oftast vattenavvisande och fodrade med fleece, perfekta för blött och kyligt väder och går att bära även när den första snön faller.

Reflekser

Se til at børnene ser, når dagene bliver kortere og aftenerne bliver mørkere.

SkolstartMåske vil dit barn opdage en ny favoritsport på gympalektionerne?

Gympapåse

Perfekt at have til idrottslektionerna. Køb en påse i et materiale som andas, så at ikke en fuktig handduk orsakar dålig lukt i den.

T-shirt

En specifik træningstrøje til idrotten er at foretrække. Vælg gerne en i funktionsmateriale som tørrer hurtigt efter vask.

Gympashorts

Matcha såklart med et par shorts. Også her er det godt at vælge plagg i funktionsmateriale.

Træningsoverall

En overall i fort af en jacka og langbyxor er perfekt, når idrotten er lagd udendørs og temperaturen begynder dala. Vælg vindtäta plagg sydda i ett tåligt material.

Utegympaskor

Til udendørsidrotten er et par løspartikler egnede, fordi barnet kommer til at gøre alle mulige aktiviteter. Dämpning, komfort och fäste i form av en rejäl yttersula är att föredra.

Inneskor

Vælg et par skor med bra grepp i sulan for inomhusidrott så minskar risken att barnet halkar och slår sig. Men også her ligger komforten i fokus!

Vattenflaska

Ja, dit barn kommer til at vilja ha med sig en vattenflaska till idrotten. Vælg en i en klar farve som syns og glöm inte att märka den.

Badkläder

Se gärna till att ni har en uppsättning badkläder hemma, för när det vankas simundervisning på idrotten.

Tips! Märk barnens kläder och skor med märkpenna, i synnerhet om du har yngre barn.

SHOPPA HÄR: Alt barnet behøver inför skolstarten

LÄS MER: Guide: Alt inför förskolestarten