Crossfitstjärnan: Så blir du lika stark som mig Image

Crossfitstjärnan: Så bliver du lige så stærk som mig

Dan Bailey har deltaget i Reebok Crossfit Games fem gange og kan uden problemer tage 245 kilo i marklyft. Her fortæller han, hvad der kræves for at blive lige så veltrænad som ham.

I crossfit-verdenen er amerikaneren Dan Bailey, 32, en velkendt profil. Da han sad i publicken på Reebok Crossfit Meridian Regionals, kvaltävling till crossfit-VM, i Madrid kom flera personer och frågade om de fick ta en selfie med honom. Ikke så förvånande med tanke på hans prestationer. Han har tävlat i Reebok Crossfit Games (VM i crossfit) fem gånger och aldrig placerat sig utanför topp-tio, förra året knep han på en fjärdeplats.

Dan Bailey
I helgen höll Dan Bailey även i en crossfit-wod för en grupp glada, men svettiga, personer på boxen 555 Crossfit i Madrid. Foto: Reebok

Netop navnet crossfit antyder, at sporten skal være allsidigt trænet, og Dan Bailey er både rigtig hurtig, men frem for alt meget stærk.

- Det er ingen hemmelighed, det er bare hårdt arbejde, der gælder. Crossfit er både funktionel og højintensiv træning, og det er der, jeg bygger min styrke op. Men jeg arbejder også hårdt for at bevare den, det fungerer ikke at træne hårdt en uge og siden vila en uge. For at blive rigtig stærk må du være hængende og arbejde mod dit mål i flere år, siger Dan Bailey.

Hvor længe har du trænet crossfit?

- Jeg begyndte at træne crossfit i 2010, og efter at jeg havde trænet tre måneder, var jeg med i en konkurrence, som jeg vandt. Så tænkte jeg, at jeg ramte min grej.

Hvordan kan du træne?

- To til tre gange per dag, sexdage i ugen. Jeg deler op konditions- og styrketræningen og kører et højintensivt pass og et styrkepass. Den megen træning er hvad der kræves for at du kan komme med i Games. Men en vanlig person som vill bygga upp en bra allmänstyrka behöver inte träna fullt så mycket, haha.

Hvilke øvelser anbefaler du til den, der vil blive stærk?

- Marklyft, back squats, front squats, overhead squats och olika pressövningar som axelpressar, push jerk och bänkpress. Gør dem så kommer styrkan!

Hvad er dine bedste kosttips til at bygge styrke?

- For at være sund og rask skal du spise kød og grøntsager, nødder og frugt og en mindre mængde kolhydrater, som er rig på styrke. Undvik sukker! At tage sukker helt fra sin kost kan være hårdt for mange, men jeg anbefaler virkelig at skära bort så mycket du kan.

dan baileyEn masse muskelmassa! Foto: Dan Baileys Instagram

Så tungt lyfter Dan Bailey

Marklyft: 245 kilo.

Back squat: 200 kilo.

Axelpress: 102 kilo.

Dan Bailey
I år missar Dan Bailey Crossfit Games, men han passade på att heja fram crossfitatleterna som tävlade i kvalet i Madrid sista helgen i maj. Foto: Reebok

LÄS MER: Crossfitskotest: Reebok Crossfit Nano 5.0

LÄS MER: Lær dig crossfit fra grunden!