Cykelshortsen som är bäst i test Image

Cykelshortsen som er bedst i test

Det gælder om at beskytte gumpen, når du tilbringer mange timer på sadeln. Vi har testet sæsonens cykelshorts, så du kan finde den rigtige model til just dig!

Cykelbyxor er uden tvekan det skönaste valet för tvåhjuliga äventyr. Ved at kombinere en god andningsförmåga med en skyddande vaddering och slimmad passform får du både bedre bekvämlighet och en snabbare känsla. De er lige selvklara for tävlingscyklisten som for cykelpendlaren och spinningfantasten.

SHOPPA HÄR: Cykelbyxor til både ham og hende

Vores testpanel har testet fire herr- respektive dammodeller med sittkudde som motverkar skavsår. Samtlige modeller har fast hængsel og er så kaldte bib-shorts, hvilket står for "built in braces". En fordel med integrerede hängslen er, at byxorna sidder hurtigt bedre, og at du slipper en resår i midjan. Men tænk på, at bib-shorts skal væreras næsten kroppen, uden underkläder, for bästa passform.

Scrolla ned for at læse testpanelets meninger om de forskellige cykelshortsen.

Cykelshorts til ham (scrolla ned for dammodellerna)

Craft Monument Bib ShortsSE_CRAFT_HERR.jpg

Märke: Håndværk

Model: Monument Bib Shorts

Rekommenderat pris: 1 295 kronor

Komfort: Stoppningen er medeltjock og åt det mjukare hållet vilket ger en god stötdämpning, men det kanske inte riktigt håller för dåligt underlag eller väldigt långa distanser. Det eneste negative komfortmässigt er at axelremmarna är något smala och kan skruva ihop sig.

Passform: Storleken är suverän, tätt åtsittande men inte "race-tight". Du får rejäla greppytor i benslutet som håller allt på plats utan att kännas åtstramande.

Design: Snyggt diskret design som enkelt går at matcha med de flesta cykeltröjor i garderoben. Ger ett mycket stilrent intryck.

Sammanfattning: Et par superskønne bib-shorts med lagom meget polstring til dig, som vil have en slank pasform uden den der ålskinsstighta känslan. Selv om shortsen er relativt vindtæt, er de svala nog for de flesta sommardagar. De her klassikerna rekommenderas särskilt för landsväg och distanscykling, men funkar i de flesta lägen.

HÄR hittar du Craft Monument Bib Shorts.

Poc Essential Road Bib ShortsSE_POC_HERR.jpg

Märke: Poc

Model: Essential Road Bib Shorts

Rekommenderat pris: 1 495 kronor

Komfort: Superskøna byxor som sidder åt utan att strama. De føles virkelig som en del af kroppen. Det gik til og med at få massage direkte udenpå byxorna efter et cykellopp!

Passform: Eftersom de sitter som gjutna finns det inget att orda om gällande passformen - den är suverän! Hängslena sitter bra och byxorna går upp en del på ryggen vilket känns skönt. Og så er den så lav, at den er meget lettere at få fat i, uden at man skal træde på den.

Design: Klassisk bib-model med sorte shorts og vita hängslen utan konstigheter. En helsvart design hade höjt designbetyget några snäpp.

Sammanfattning: Det utroligt lækre materiale gør, at byxorna føles som et med kroppen, de sidder på plats under alla pass. Det giver en fantastisk komfort og pasform, som gør det nemt at cykle. Paddingen er lidt tunnare än vad delar av testpanelen är vana vid men den fyllde sin funktion och fungerade bra. Ett tips är att klippa bort lappen med tvättråd innan första passet, annars kliar den en hel del.

HÄR kan du spana i Poc Essential Road Bib Shorts.

Craft Rise Bib ShortsSE_CRAFT_HERR_RISE.jpg

Märke: Craft

Model: Rise Bib Shorts

Rekommenderat pris: 699 kronor

Komfort: Bekvem uden at imponere, men mere end godkendt! Paddingen beskytter og føles skøn både for dig, der sidder fremadluttet og mere upprätt.

Passform: Normala i storlek mot det mindre hållet. De er ikke så små, at det bliver forstyrrende, men lidt stramt overlag.

Design: Svarta klassiker som är svåra att ogilla. Kombinationen af materialer føles gennemtænkt og vellykket i alt fra hängslen i mesh til silikontrycket på bensluten, som også får shortsen til at fästa bh.

Sammanfattning: Meget trefarvede cykelbyxor fra Craft i heltäckande svart som känns både gedigna och slitstarka. Også om byxorna måske lämpar sig bäst för cyklister med erfarenhet kan även den mindre erfarne cyklisten gilla de här shortsen tack vare att paddingen inte bara ger stöd vid en aggressivare mer framåtlutad stil, utan även funkar för den som sitter lite mer upprätt. Rise Bib Shorts er desuden et rigtig prisvenligt alternativ, hvilket uppskattas!

HÄR klickar du dig vidare till Craft Rise Bib Shorts.

Newline Imotion Bike Heather Bib ShortsSE_NEWLINE_HERR.jpg

Märke: Newline

Model: Imotion Bike Heather Bib Shorts

Rekommenderat pris: 899 kronor

Komfort: Her kommer det enkle til sin fulde ret. En klassisk cykelbyxa uden konstigheter som känns både skön och bekväm. Iblandt er det ikke sværere end så her! Paddingen er lagom stor og ikke for hård.

Passform: Byxorna er lagom långa och har mjuka hängslen som inte skär in i axlarna. Storleksmässigt är de mitt i prick och gör jobbet utan att kännas för tighta.

Design: Du vælger ikke cykelshorts på grund af det pæne design og funktionsmåden er intet at klage over, når det gælder de her shorts. De er basic og helt okej snygga. Färgen är dock något gråare än vad den är på bilden.

Sammanfattning: Enkel og skøn cykelbyxa som sidder på plats, med en lagom tjock padding och mjuka hängslen. Det er en mere avanceret byxor end Imotion Bike Heather Bib Shorts, der har fokus på komfort og enkelhed. Det gør dem til et fremragende valg for motionscyklister, der søger noget funktionelt til en god pris. Ett tips är att främst bära shortsen i torrt väder då de suger upp en del regn.

HÄR findes Newline Imotion Bike Heather Bib Shorts.

Cykelshorts til hende

Craft Glow Bib ShortsSE_CRAFT_DAM.jpg

Märke: Craft

Model: Glow Bib Shorts

Rekommenderat pris: 1 295 kronor

Komfort: Välsittande hängslen och ett högt skuret bakparti tillsammans med en generös padding gör Glow Bib Shorts till ett par komfortvinnare. De er behagelige, stramme og superskønne! Fordi polstringen er bred og tyk, føles den tydelig, når man først får på sig byxorna. Det er derimod noget, du glemmer væk, så længe du er i gang.

Passform: Byxorna går högt upp i ryggen, vilket gör att du slipper irritera dig på en glipa mellan shortsen och tröjan. Hängslen är sköna och går dessutom att justera så att du får en längd som passar just din rygg. Testare med lång rygg uppskattade särskilt den här detaljen.

Design: Udover at de her shortsen er grymt sköna, så er de ovanligt snygga med dekorativa samt funktionella reflexdetaljer. Stor som!

Sammanfattning: Cykelshorts i kompressionsmateriale med det lilla ekstra, når det kommer til passformen. Silikonprintet längst ned vid bensluten håller byxorna på plats på ett bra sätt så att du slipper dra ned benen när du cyklar. En tyk og bred polstring giver skön dämpning även under långa cykelturer på ojämnt underlag, medan ett välskuret bakparti ser till att ryggen inte lämnas bar. At hängslena bare kanras giver absolut et ekstra plus i kanten. Eftersom det er et par kompressionsshorts sidder de åt, men tyget er ändå följsamt. De her shortsen kan du uden tvekan ha även när temperaturen stiger tack vare materialets grymma fukttransport.

HÄR kan du kika på Glow Bib Shorts fra Craft.

Newline W Bike 8 Panels Bib ShortsSE_NEWLINE_DAM.jpg

Märke: Newline

Model: W Bike 8 Panels Bib Shorts

Rekommenderat pris: 799 kronor

Komfort: Siddeknuden er noget mindre end testpanelet er af og er formet som en sadel. En del kan godt lide, at den føles lille, men det er ikke noget, der forstyrrer, når du sidder på cyklen. Det føles bekvemt under både spinningpass og utomhusrundor på racercykel.

Passform: Hängslena sitter något tätare på framsidan, vilket gör att de sitter uppe under hela cyklingen, stort plus! Byxorna går ganska högt upp över ryggen, något testpanelen uppskattar och ger pluspoäng för. Det er en god måde at komme igennem på! Silikonprintet i bensluten förstärker ytterligare känslan av en kroppsnära design.

Design: Et par rigtig pæne cykelshorts! Det er ikke ofte, at den her type af plagg føles smickrende, men de her skinner vi ikke for at sætte på os.

Sammanfattning: Som helhed er det her en meget bra cykelbyxa som gør præcis det den skal. Byxan sidder stramt og skønt uden at føles slank og er konstrueret, så den sidder ordentligt på plads, både i benene og over brystet og ryggen. Sittkudden er som sagt noget mindre end mange andre modeller, og den kan føles lidt ovant, men komfortmæssigt er det intet, der påvirker din cykling. Vi anbefaler dem primært til udendørscykling, også om du kan trække på dem til spinningpass uden problemer.

HÄR hittar du W Bike 8 Panels Bib Shorts från Newline.

Poc Essential Road WO Bib ShortsSE_POC_DAM.jpg

Märke: Poc

Model: Essential Road WO Bib Shorts

Rekommenderat pris: 1 495 kronor

Komfort: Materialet er stretchigt men rejält och andas väldigt bra, vilket höjer komforten rejält. En testare kände sig varken blöt eller instängd ens efter utomhustur på några timmar i stekhet sol. Lägg till en otroligt bekväm sittkudde så får du ett par byxor som garanterar en skön stund på sadeln.

Passform: Hängslena er næsten perfekt og sidder som berget under hele cykelturen. De havde muligvis kunnet være noget generøsare for øget komfort, men pasformen er bra. Med en silikonekant i bensluten havde shortsen suttit åt lite bättre. Nu tenderar de at glida upp efterhand, vilket märks extra tydligt eftersom benen är ganska korta i modellen.

Design: Kontrasten mellem sort og hvidt gik hjem hos testpanelen som også giver plus i kanten for de funktionella detaljerna med fickan och reflexerna baktill.

Sammanfattning: Meget funktionelle shorts i lidt kortere model, som tack vare den grymma andningsförmågan blir sommarsäsongens nya go to-shorts. Svetten kan rinna till ordentligt utan att turen blir mindre njutbar. Visst koster de en slant men du får et par ordentliga cykelbyxor som är väldigt allround, de funkar till i princip all typ av cykling. Med andre ord mycket användning för pengarna.

HÄR kan du læse videre om Poc Essential Road WO Bib Shorts.

Craft Rise Bib ShortsSE_CRAFT_DAM_RISE.jpg

Märke: Craft

Model: Rise Bib Shorts

Rekommenderat pris: 699 kronor

Komfort: Sittkudden är lagom stor, men en testare upplevde en tendens att glida runt lite på sadeln under landsvägscykling, vilket ledde till ömhet i grenen efter 4,5 mils cykling. For kortere pass findes det inget att klaga på komfortmässigt.

Passform: Hängslena i kombination med den højere passformen baktill gillas skarpt och gör att byxorna sitter bekvämt under hela cyklingen. Silikonekanten i benslut fungerer fremragende og holder alt på plads fra start til mål.

Design: Stilrene cykelshorts uden nogle forstyrrende detaljer. Et sikkert kort!

Sammanfattning: Trevliga, snygga och sköna cykelbyxor i snygg design och bra kvalitet. Med de her på får du en god komfort og funktion under både inomhuspass på gymmet och när du cyklar på landsväg. Det er ingen värstingbyxor men ett par slitstarka, bekväma shorts som gör jobbet mer än väl godkänt. Et lille minus for at sitkudden gav en følelse af at glide rundt, men det kan ske, at disse gør sig bedst for kortere pass.

HÄR findes alt, hvad du behøver at vide om Rise Bib Shorts fra Craft.

LÄS MER: Så træner du dig i form til et OCR-lopp

LÄS MER: Find ret i djungeln af cykelhandskar