Daddyfitness: Föräldrar, aktivera era barn Image

Daddyfitness: Forældrer, aktiverer dit barn

Som PT i fitnesscentret kalder Gabriel Gavric sig for "Daddyfitness". Men hjemme er han først og fremmest far til sine to sønner. Og for ham er det selvfølgelig, at de deler hans aktive livsstil med meget træning.

SYV SVETTIGA SPÖRSMÅL

Det er ikke usædvanligt, at Gabriel "Daddyfitness" Gavric, 38, ringer mellem klokken fire og fem på morgonen. Da venter oftest en fuldspækket dag som personlig træner og job med det egne firma Daddyfitness77.se. Ved siden af det blogger han, er en flitig instagrammare, följ honom HÄR, och tillbringar så mycket tid som möjligt med sina söner Mio och Leon. Hans intensive liv gør, at vila og pauser får stå tilbage.

- Mängden jobb och utveckling med mitt företag hämmar min återhämtning, och det är på den punkten jag brister som representant och ambassadör för mitt yrke som PT och coach. Men at gå til og fra mit barn er verdens bedste genoptræning, og at gå til mit barn giver mig energi tilbage, siger han.

daddy fitness
Gabriel Gavric sportar och leker gärna med sina söner Leon och Mio. Foto: Privat

Dina barn är väldigt aktivt och rör på sig mycket. Hvad er dit bedste tip til andre forældre, der vil få deres børn til at tro, at træning er lige så kul som dem?

- Det handler meget om, hvordan man er som forældre. Era intressen blir barnens intressen redan vid födseln. Jeg ser meget frem til at være højforælder, hvor det er meget "ojojoj" og "ajajaj". Äpplet faller inte långt från trädet, sådana föräldrar, sådana barn. Jeg er træt af at tænke på, at det er "for meget" træning - mine børn træner og aktiverer sig selv hver dag med fodbold, boxning, cykling og lekar i lekparker. I mit hemland är lekparkerna fulla sju dagar i veckan från gryning till skymning och där går McDonald's i konkurs eftersom alla äter hemlagat. Her er det tvärtom, McDonald's er fullt och lekparkerna ekar tomma. Som forældre kræver det tilstedeværelse og energi for at kunne kombinere känslan mellem lek og allvar. Det er så vigtigt i dag, at alle skal være middel og lige bra i alt. Äh, kör bara kör, tycker jag!

Du træner flere klienter hver dag, hvor meget og hvad træner du selv?

- Jeg ligger på 12 til 14 pass i veckan. Jeg har mellem 10 og 14 PT-klienter om dagen og strø-håltimmar her og der, hvor jeg kan køre korte og intensive pas. Jeg træner utroligt varieret: tung styrketræning med høj puls, intensiv træning med egen kropsvikt, chins og dips og så fokuserer jeg meget på svaga muskelgrupper, som mina ben. Med 14 pt-klienter om dagen bliver det også meget passiv aktivitet gennem at jeg viser øvelser og hämtar og lämnar vikter.

daddy
Daddyfitness opdaterer sin Instagram ofte. Häng med i hans liv genom att följa @daddyfitness. Foto: Privat

Hvad er et sundt liv ifølge dig?

- Balance er ordet for en stærkere livsstil - glæde, lykke og kærlighed i balance med helse, job og familie. At våga vara ett ego och fokusera på sig själv och sina egna intressen för att bli starkare och bättre för andra. Hälsa för mig är också att hitta energikällor där jag kan fylla på mina energidepåer, att anpassa träning och kost efter mitt aktivitetsmönster och livsstil samt att ha kunskap om det jag gör.

Hvordan ser en typisk middag ud for dig?

- Jeg er fra Serbien og elsker vores madkultur med meget kød og fisk. Jeg har brug for meget energi efter lange dage på gymgolvet og spiser ofte sent på kvällen mot midnatt. Til middag bliver det ofte grytor med kød eller fisk og fetter. Jeg spiser meget varieret og meget husmanskost. Min diæt og mit intag tilpasses efter min livsstil og mit aktivitetsmønster.

Hvad spiser du, når du vil have noget rigtigt godt?

- Jeg spiser faktiskt gott varje gång. Jag älskar mat, men balanserad mat. Jeg spiser ikke godsaker og strunt, og jeg spiser ikke tunt og lätt. Jeg elsker min mors mad og tidsbristen gør, at hun ofte klipper i og fixer madlådor til mig - lasagne og stroganoff og sådant i Balkan-tappning. Det er galet gott, men annars föredrar jag mer mycket mat och lagom gott än lite mat och supergott.

daddy fitness
Ibland händer det att Gabriel Gavric byter träningskläderna mot jeans och en snygg skjorta. Foto: Privat

Hvor vigtigt er det for dig, at en fremtidig partner synes om at træne?

- Først og fremmest skulle jeg aldrig dejta ett fitnessfreak till tjej, det blir balkongen eller dörren för henne - bara att välja. En kvinde for mig har balance, spiser mad, tager hånd om familien og prioriterer job. Hun får gärna träna varje dag och ha en sund, fräsch livsstil och en medvetenhet och förståelse för träning och hälsa, men för sin egen skull och sin livsstil, inte för att lägga upp en rumpa på Instagram eller visa hur duktig hon är på att äta tonfisk och svepa protein. Det er ingen kvinde for mig.

Hvilken kropsdel er du mest tilfreds med?

- Jeg ser ikke længere på min fysik på den måde. Da jeg var yngre, var fysikken, kroppen og muskelgrupperne meget stærkt i fokus, men nu ser jeg til helheden og fokuserer mere på mine brister. Sköter jag min livsstil, min hälsa, familjen, träningen och kostnaderna så vet jag tryggt att fysiken sitter snyggt.

LÄS MER: Daddyfitness viser tre øvelser som råder bot på pappakroppen

Fakta:

Navn: Gabriel Gavric.

Ålder: 38 år.

Familie: Sönerna Mio och Leon.

Bor: I Stockholm.

Gör: Personlig tränare, entreprenör och bloggare.

Hemsida: Daddyfitness.se.