Dags att köpa cykelskor för landsvägscykling Image

Dags at købe cykelskor til landsvejscykling

Bli redo för cykelsäsongen med rätt skor! Johan Carlsson på Shimano ved, hvordan du finder den hurtigste og bedste model til dine SPD-SL-pedaler.

Har du også fastnat for farten og friheden som cykling på landsväg ger? Et par ordentlige cykelskor gør din træning roligere og enklere. Johan Carlsson er skoansvarlig på Shimano og kan alt om cykelskor. Enligt honom är det första du bör ha koll på att skor för landsvägscykling har infästning för SPD-SL-system på yttersulan.

- Till SPD-SL-pedalerna köper du ett trekantigt fäste som sätts fast under skon, säger Johan Carlsson.

fäste
Så her ser pedalklossar for SPD-SL-pedaler ut. HÄR hittar du vårt utbud från Shimano samt övrig cykelutrustning. Hos os finder du både dam- og herremodeller af cykelskor (eller mtb-skor som det også kaldes) til landsväg, spinning og mountainbike.

Skor til landsvejscykling skal være så aerodynamisk udformede som muligt for at ge minimalt med luftmotstånd og maximalt med fart.

- Derfor har vi fra topsegmentet, hvor skorna koster op mod 3.300 kroner ned til mellemsegmentet, hvor skorna koster omkring 1.500 kroner et overlap-system. Det betyder, at skon ikke har nogen pløs i almindelig mening, uden at den bliver som en mockasin som sluter om foten. Det gør, at du får mindre materiale på skons utsida som ger vindmotstånd. For proffsen er det superviktigt med skor, som er strømlinjeformede.

Hvordan skal cykelskor sidde?

- Den første følelse, du får, er meget vigtig. Prova skor i olika prislägen och välj utifrån komfort och hur skon sitter på foten, det vill säga om du tycker att den sitter bekvämt och bra, säger Johan Carlsson och fortsätter:

- Det findes også skomodeller med forskellige vidder i læsterna, så du kan få en sko med bredare läst.

Noget andet jeg skal tænke på, når jeg vælger cykelskor?

- Det er en fordel om skon er tillverkad i syntetiska material och gärna har luftkanaler eller mesh som ventilerar fötterna när du blir svettig och varm.

Skal jeg have strumpor i mine cykelskor?

- Ja, det synes jeg. De cykelstumper, der findes på markedet i dag, er lavet i syntetisk materiale, som skal hjælpe med at transportere væk fra fødderne og holde den torrare.

Må jeg imprægnere mine cykelskor, før jeg bruger dem?

- Nej, det behøver du ikke gøre. Er det helt blødt og koldt ude, kan du have et overtræk på skorna som varmer og beskytter fødderne.

LÄS MER: finder du rigtige MTB-skor

LÄS MER: Så her vasker du din cykel som proffset