Därför borde du åka på träningsresa Image

Derfor burde du køre på træningsresa

Sol och bad kombinerat med träning, svett, pepp och en massa nya vänner! Låter det kul? I så fald burde du køre på en træningsresa!

Helene "Ice" Ahlson er ikke bare flerfaldig pristagare i body fitness i både Sverige og utomlands utan även personlig tränare, fitness-och hälsocoach, modell, arrangör av träningsworkshops och träningsföreläsningar och bloggar på Body.se. Den brede offentlighed kender antagligen mest igen hende som en af TV4:s gladiatorer under navnet Ice. Men visste du at hon också arrangerar träningsresor? Hon uppmuntrar alla, oavsett tidigare träningserfarenhet att åka på just en träningsresa eftersom det ger så mycket mer än bara varierad träning.

- Det rækker at du gillar att träna, eller vill hitta motivationen för att få en mer hälsosam livsstil, för att du ska tycka om att åka på en träningsresa! säger Helene "Ice" Ahlson, och fortsätter:

- Du får det bedste af alle världar, både semester och träning med likasinnade och väldigt motiverade människor. Alle træner med alle, og du får, på flere af resorna, muligheden for at træne alt fra styrketræning til crossfit, bootcamp og promenader eller löpning oppe i bjergene. Desuden får du sol og en masse sköna mennesker at hænge med. Når jeg arrangerer rejser, forsøger jeg at komme til en "klassresekänsla" og ofte skaber vi en Facebookgruppe, før vi peppar hinanden og lægger op både rese- og træningstips inför avresan. Det gør, at når vi vel ses på Arlanda, så er det, som om alle allerede kender hinanden.

Når du tager på en træningsrejse, er det klart, at du har mulighed for at træne alt det, du vil. Men du kommer også til at få tid til at sola, bada, ta det lugnt, kanske ta någon spa-behandling, shoppa eller se på sevärdheter. Som et almindeligt semester altså, med forskellen at du garanterat kommer hjem fyldt med endorfiner fra alle træningspass du gennemført.

- Du kommer til at komme ham piggare, mer motiverad og känna dig toktaggad till att fortsätta träna. På rejsen kommer du måske til at opdage nye træningsformer, samtidig med at du får den efterlængte semesterkänslan. Mina resor går bland annat till Dallas i USA, Playitas på Fuerteventura och till Thailand. Vi forsøger også at finde en del guldkorn i form af typiska upplevelser för respektive land så att vi inte bara sitter fast på komplexet. I Dallas tester vi for eksempel gunshooting, bullridning og at åka wakeboard.

Kan jeg kører alene på en træningsrejse?

- Ja, det behøver du ikke ens fundera over! Det er iblandt næsten roligere at åka själv eftersom du lär känna så otroligt mycket nya människor och garanterat kommer hem med 20 till 30 nya vänner. De jeg reser med åker många gånger igen, det blir så bitna och ser dessa resor som både en återträff med alla, men även ett bra sätt att sätta nya mål inför. Det er en meget positiv følelse på ressourcerne, meget tack vare at træningen giver positiv energi, endorfiner og glæde. Og at alle er der af samme grund, at have roligt og må fantastisk bra!

Helene ”Ice” Ahlson
Vil du tage på træningsrejse med Helene Ahlson? Håll utkik på hennes Instagramkonto @heleneice, hennes Facebook och hennes blogg där hon lägger upp information om kommande resor! Hon är också en av huvudcoacherna på Fitnessveckan med researrangören Apollo. Foto: Privat

LÄS MER: Nye resetrenden: Inkluderende sport

LÄS MER: Vælg ret vej til rejsen

LÄS
MER: Spana in höstens nya träningsskor!