Därför har våra kunder testat Nikes löparskor Image

Derfor har vores kunder testet Nikes løparskor

En testpanel beståendes af vores kunder har provsprungit tre modeller av Nikes löparskor. Alt for at du skal finde den rigtige model til dig og din løbning!

Löparskor ser ungefär likadana ut nu för tiden, oavsett vilken typ av löpning eller löpare de är tänkta för. Det er snarere materiale og inderside af skind, som afgør hvilke egenskaber den har. At utseendet knappt skiljer skorna åt gör det knappast lättare för dig som konsument att välja rätt.

Noget, der også rører ved det for mange, er, at de nogen gang i livet provokerer løparskor på et løbebånd og får at vide, at de pronerar, og derfor bør købe dämpade, uppbyggda, stabila löparskor. Er du en af dem, kommer en ny verden til at åbne sig for dig nu: Du kan springe i hvilken sko du vil! Hvilken model du vælger beror på hvilken følelse du er ude efter og hvilken type løb du vil udøve, ikke hvordan du springer.

Att man mer och mer har gått ifrån att rekommendera skor utifrån löpsteget har gjort att Nike har gjort om sin indelning av löparskor. De har valgt at dele deres skorstene op i tre grupper (eller siloer som de også kaldes), hvor de sorteras efter om du vil springa "natural", "fast" eller "easy". Når du vælger siloen, kan du så tage stilling til, om du vil have en opbygget eller mere neutral sko afhængig af dit løbesteg. Det her kan kännas ganska abstrakt, men när du testar skor ur de olika grupperna så märker du snabbt stor skillnad från sko till sko. Derfor bestemmer vi os for at samle ihop et testpanel af nogle, som er helt uafhængige - nemlig vores kunder.

panelen
Testpanelen fick prova tre olika par löparskor under en förmiddag på Kristinebergs IP i Stockholm.

Vi la ut en artikel på Sportamore magazine där vi sökte efter löpare på alla nivåer. Både nybörjare som springer då och då i sitt eget tempo, medellöpare som springer 1-3 gånger i veckan och försöker snygga till tiden på milen men även avancerade löpare som springer minst tre gånger i veckan och har ett medvetet löpsteg. Vi fik næsten 300 ansøgninger på bare en uge. Av dessa valde vi ut fyra nybörjare, fyra medellöpare och fyra avancerade löpare - två kvinnor och två män i varje grupp.

De fick under ledning av löpcoachen Kenth Svensson, mer känd som Snabba fötter, testa skorna. Testpanelen gjorde olika typer av löpskolningsövningar och sprang på olika underlag. Når de havde sprunget i den første model, fik de anonymt utvärdera skon i en enkät, innan de fortsatte till nästa sko. Den eneste måde, de identificerede sig på, var ved at krydse af i hvilken løpprofil de tilhørte, og hvilket køn de havde, så vi kan vide, om nybegyndere, middel- og avancerede løbere synes anderledes, og om der findes nogle forskelle mellem herre- og damskor.

Skorna som testades

  • Naturlig: Nike Free Run Distance

run free distanceNike Free Run Distance findes både til HERR og DAM.

  • Let: Nike Lunartempo 2

lunartempo 2
Nike Lunartempo 2 findes både til HERR og DAM.

  • Hurtig: Nike Air Zoom Structure 19
nike air zoom structure 19
Nike Air Zoom Structure 19 findes både til HERR og DAM.

testpanel

Har du nogle spørgsmål omkring testen eller vil have kontakt med nogen af testløparne, kan du kontakte os på redaktionen@sportamore.se.

LÄS MER: Löparskotest: Nike Air Zoom Structure 19

LÄS MER: Sportamores kunder har testet Nike Free Run Distance

LÄS MER: Vores kunder elsker Lunartempo 2