Därför kommer du älska Icebreaker Everydays underställ Image

Derfor kommer du älska Icebreaker Everydays underställ

Icebreaker Hver dag er underställ i merinoull som du kan, og kommer vilja, använda varje dag. Plaggen varmer, når den er kold, og svaler, når den er varm, og er supermjuk at have på sig!

Plaggen som indgår i Icebreaker Everyday-serien har fået sit navn for at de bare er plagg som du kan bruge hver dag. De enfärgade underställen har platta sömmar och är designade för att se ut som basplagg, som du smidigt kan ha på dig till exempel under tröjan på jobbet, under din skaljacka på promenaden, under vindjackan på träningen eller som ett värmande baslager i fjällen.

- Det her er plagsomt for alle. Underställ gör mest skillnad när du rör dig utomhus men fungerar lika bra att ha på jobbet under vintern, säger Per Swartling, säljchef på Icebreaker i Sverige.

Icebreaker er specialiseret på plagg i merinoull og Everyday-plaggen er tillverkade i hundra procent merinoull.

- Merinoull er kendt for sine mange fine egenskaber. Ullen er utrolig luftig og letskødet. Vi garanterer, at den ikke stikker eller klipper. Merinoull luktar inte heller, varken när den är torr eller när den blir blöt. Det har desuden den fine egenskab at fugt åker in i fibern, vilket gör att det känns som att du är torr fastän du är svettig.

Du kan regne med, at et plagg fra Icebreaker holder i mindst tre års tid, afhængigt af hvordan du sköter om det så klart.

- Du behøver ikke tvätta ett plagg i merinoull så ofta. Det bedste er at hænge plagget ud og lade det lufttorka udendørs over natten, så rengør det sig selv. Tvättråden för maskintvätt är 30 grader på ullprogram med ulltvättmedel, inget sköljmedel och ingen torktumling.

En plagg fra Icebreaker koster lidt mere, men du betaler ikke bare for bæredygtig kvalitet uden også for at fåen skal have det bra.

- Fåren, som vi tager af sted med, har et garanteret godt liv. De får springa fritt, de medicineras och de klipps av erfarna personer. Vi arbetar med 200 utvalda farmare som använder sig av ett hållbart koncept och där vi har kontrakt på arbetsförhållanden, säger Per Swartling, och fortsätter:

- Og hvis du ser til miljøaspektet, så er det helt nedbrytningsbart. Det indeholder ingen gips, som åker ut i naturen och bland annat sätter sig i gälarna hos fiskar.

Hvis du har lyst til at klikke på Icebreaker Everyday-plagg, er det godt at vide, at størrelsen er normal. Men det gør ingenting om plagget ikke sidder supertight.

- Merinoullplagg behöver inte sitta tight, de suger upp fukt och skickar iväg det ändå. Men hvis det sidder stramt mod kroppen, bliver det mere teknisk, fordi det tørrer hurtigere, når det ligger mod huden.

Därför kommer du älska Icebreaker Everydays underställHÄR hittar du Sportamores hela utbud av produkter från Icebreaker.

LÄS MER: Fordelarna med merinoull

LÄS MER: Alt du behøver for en komplet skidgarderob