Derfor skal dit barn lege i løbesko

Vær god mod dit barns fødder og gør udendørslegen ekstra sjov med et par løbesko. Eksperter forklarer, hvorfor det er lige så vigtigt med et par løbesko til børn som til voksne. 

Alle som løber, dyrker sport og leger behøver gode sko, sådan er det bare. Grunden til at det er ekstra vigtigt, når det involverer børn, er at børns fødder stadig udvikles og vokser, hvor de forkerte sko i de unge år kan skabe problemer senere i livet. Rigtige løbesko er derfor et must-have til børn som træner løb. Det kan også være et alternativt til de sko, som mange børn bruger i børnehaven og til leg udenfor.

– Præcis som det er vigtigt for voksne at vælge de rette sko til den rette aktivtiet, er det også det for børn. Så har man et barn som delvist eller helt løbetræner, så gør de rette løbesko træningen sjovere og mere effektiv, siger Agne Karlsson, produktekspert på Saucony

Er det bedre at lege i et par løbesko end sneakers? 

– Sådan kan det helt bestemt være, det afhænger af hvor meget barnet løber. En fladt opbygget sneaker giver ikke samme støtte og støddæmpning som en god løbesko gør, præcis som seniormodellerne. Sko, som er skabte til løb, er mere fleksible, smidige og slidstærke end hvad sneakers plejer at være, og passer derfor perfekt til meget aktive børn med meget løb og krudt i benene. 

Skal børn have indlæg i skoene? 

– Generelt så synes jeg, at foden i stedet skal styrkes af bevægelse og træning, ikke via indlæg. Men hvis barnet har hypermobile fodled og får ondt når det går, så kan indlæg i visse tilfælde være en hjælp. 

Hvilke ligheder er der mellem løbesko til vokse vs. børn?

– Sauconys barn- og voksensko har samme drop, frem for alt en god måde at sætte foden ned på med mindre belastning. Kinvara er en letvægtssko med 44 mm drop som er perfekt til hurtige løbepas og indendørstræning. Ride har et drop på 8 mm og er en virkelig god mangfoldig træningssko, som børnene kan have på, når de leger udenfor eller går i skolen. 

Hvordan adskiller løbesko for børn sig fra løbesko til voksne?

– Løbesko til børn har et noget enklere materiale i mellemsålen og overdelen samt en enklere støddæmpning. Det skyldes at børn belaster deres sko mindre, da de vejer mindre end hvad en voksen person gør. Det her er også hovedårsagen til, at voksne med små fødder ikke skal købe børnesko. 

SHOP HER: Vores udbud af løbesko til børn

LÆS MERE: Fodboldstøvler til junior som er bedst i test