Därför ska du göra många burpees – ofta Image

Derfor skal du lave mange burpees - ofte

Övningen tränar hela kroppen, gör dig stark och snabb och bränner massvis med kalorier. Ja, vi taler så klart om burpees. Her er anledningarna til hvorfor du burde gøre et gäng nu direkte.

burpees
Du blir garanterat svettig av ett gäng burpees!

Vi skal ikke stikke under stol med at burpees er jobbigt. Du kommer garanteret til at blive træt af dem og måske til og med overveje at gå op. Men kæmp på og du kommer til at blive belönad med en vältränad och stark kropp som orkar mycket. Burpees er nemlig en superøvelse om du vil bränna kalorier, bygga styrka och samtidigt träna hela kroppen. Hver gentagelse træner armene, brystet, lårene, rumpan og magmusklerne. Hurra!

Eftersom øvelsen er højintensiv og involverer hele kroppen, betyder det, at kalorierna kommer til at forbrændes i samme takt som svetten rinner ned ad din panna. Og desuden får den din forbrænding til at kickstarte, så du fortsætter med at brænde kalorier længe efter, at du har gjort dit sidste hop.

Argumentet "det finns inte rätt utrustning" er ingen grund til at skippe burpees på træningspasset. Det kræver nemlig intet mere end lidt gulv- eller markyta for at udføre øvelsen. Men tænk på ikke at gå ud for hårdt, så er risikoen stor for, at du knækker efter bare nogle få gentagelser. Gør dem i et tempo, så du kan andas ordentligt og känner dig stark.

Det findes forskellige varianter til at udføre en burpee, men den mest almindelige er, at du begynder stående og derefter hukar dig ned og sætter hænderne i marken. Hoppa bakåt med benen så att kroppen hamnar i en planka på raka armar. Gör sedan antingen en armhävning (tungt) eller sänk ned kroppen så att bröstet nuddar underlaget (lättare). Hoppa sedan tillbaka till huksittande (tänk att fötterna ska hamna där händerna precis var) och avsluta med ett upphopp där armarna är sträckta över huvudet. Hvis du vil, gør en lille klap i toppläget på upphoppet.
Tænk på at holde kernen spänd under alla moment. Har du dårlige knän kan du kliva i stället för att hoppa ut.

Oprepa tills du inte orkar göra fler och benen känns som bly. Njut av känslan att du bygger upp din kropp!