Därför ska du jogga barfota efter löprundan Image

Derfor skal du jogge barfota efter løprundan

Löpcoachen Sanna Heds bedste tips på nedvarvning efter løprundan er at jogga barfota - her er anledningen til hvorfor!

Der er mange tips til, hvordan du kan få et bedre løbesteg, og hvordan du bedst kan forhindre skader. Men hvad sker der egentlig efter løprundan? Löpcoachen Sanna Hed har en forkärlek för just fötter och tycker inte bara att stretching hör till nedvarvningsrutinerna.

- På somrarna, när vädret tillåter eller om du är utomlands, kan du ta av dig barfota och jogga på gräset som en typ av nedvarvning. Nu når kylan sætter stop for det, kan du självklart jogga ned barfota inomhus. Gør det langsomt og kontrolleret om du springer på et løbebånd, ellers er en bana på gymmet eller et mjukt gulv at föredra, siger Sanna Hed som er en af Asics topplöpare.

Hun forklarer, at det er kommet en hel del bevis på, at du bygger op muskulaturen i hele foden, når du jogger ned barfota på et kraftigt underlag, efter at du har sprunget hårdt i dämpade löparskor. Med det sagt mener Sanna Hed ikke, at du altid skal springe barfota eller i fivefingers-skor, eftersom det findes fantastisk teknik for at vi skal holde os skadefri.

- Men den bedste nedvarvning, du kan gøre, er at jogge ned på en græsmåtte eller et mjukt gulv for at styrke fødderne og få en skøn følelse. Stretch og bevægelighed er meget individuelt, men jeg kan love, at ingen skulle må dårligt af at jogga ned på en græsmatta.

Sanna HedSanna Hed, som heter @runsannarun på Instagram, älskar att jogga barfota efter löprundan.

LÄS MER: Så effektiviserar du ditt löpsteg

LÄS MER: Löparskor med reflex är ett måste i vinter