Därför ska du köpa funktions-underkläder Image

Derfor skal du købe funktions-underkläder

Har du ikke indsat fordele med trosor og kalsonger i funktionsmateriale endnu, så kommer du til at gøre det, efter at du har læst det her!

Bart under er ikke underbart. Men sæt ikke på dig hvilke trosor eller kalsonger som helst når du skal sporta. Når du træner, går du fra dine almindelige tøj til plagg, som er lavet til bevægelse og til at du skal kunne svettas i dem. Der indgår også dine underkläder. Det er let at tænke på, at det ikke spiller nogen rolle, hvilken type af trosor eller kalsonger du har, når du træner, men faktum er, at det gør stor forskel.

- Funktionsunderkläder transporterar bort fukten och minskar obehag. Hvis du har underkläder i bomull så suger materialet åt sig fukten medan funktionsunderkläder gör att du håller dig torr under hela träningspasset,, säger Pernilla Johansson, pr-chef på Björn Borg, och fortsätter:

- Almindelige underkläder är heller inte utformade passformsmässigt med träning i åtanke utan kan skavaoch skära in. Tanken med træningsunderklæder er, at de skal sidde på plads, så du slipper irritera dig på unøddig friktion og kan koncentrera dig helt på din træning.

Når skal jeg ha träningstrosor eller träningskalsonger?

- Alltid når du træner. Ha dem på gymmet, när du springer eller när du åker skidor, ja, under alla aktiviteter där du får upp pulsen och blir varm. Har du vel begyndt at bruge træningsunderkläder, vil du bruge dem til næsten alt for at de er så bekväma.

Hvilket materiale skal funktionsunderkläderna tillverkas i?

- Björn Borgs træningsundertøj er fremstillet i et funktionsmateriale, som hedder Hydro Pro. Det er et meget let materiale, som transporterer fugt fra kroppen, og som beskytter de mest delikate kropsdele fra skav og ubehag ved at andas og holde alt på plads.

Hvordan skal underklæderne sidde?

- Først og fremmest skal de sidde bekvemt. Du må ikke prøve trosor eller kalsonger i butikken, men du kan mærke på sømmene, at det ikke føles som om, at de skalver, og at underklæderne er fremstillet i et materiale som andas. For killar er det bra at titta på benlängden så att du får en längd du är bekväm med. Mange killar föredrar en något längre benlängd när de tränar jämfört med sina vanliga kalsonger, men självklart är det individuellt.

Hvorfor er træningstrosor oftest i hipster- eller hotpantsmodel?

- For at de sidder meget bra på plats. Hvis du bevæger dig meget og har en skærpning, der går op på rumpan, er det lettere hänt at trosorna halkar snett och blir obekväma.

Hvordan vasker jeg mine funktionstrosor- og kalsonger?

- I 40 grader uden sköljmedel. Sköljmedel minskar elasticiteten och täpper till fibrerna i tyget så att uppsugningsförmågan försämras. Kort sagt kan funktionen försämrasras på flera sätt och kläderna luktar dessutom svett snabbare.

björn borg
HÄR hittar du Sportamores utbud av underkläder från Björn Borg. Den fine sport-bh:n findes HÄR.

Tjejer, glöm inte sport-bh:n! En snabbguide till att hitta rätt modell just för dig

Invester i tre forskellige sport-bh:ar

- En med let støtte til yoga eller hjemmehygge, en med mod på at være i fitnesscentret, når du ikke hopper, og en med kraftig støtte til løb eller anden form for træning, når du hopper, siger Pernilla Johansson.

Find den rette form

- Bh:n ska sitta åt ordentligt, men du ska inte få känslan av att den är en tvångströja. Och om du väljer en bh med hyskor bak - köp en där du inte knäpper på de innersta hyskorna. På så måde har du mulighed for at holde alt på plads, selv om elasticiteten skulle ge med sig noget under årens lopp.

Prova noga

- Hop lidt rundt i omklædningsrummet, især hvis du har en bh, der kan bruges til lidt intensiv træning med meget hop. Så kender du, hvordan den leverer! Bysten skal holdes på plads, guppande stritter bare når du træner. Pendla även med armarna och tryck armen lite överdrivet nära kroppen för att se om det känns hårt eller om du blir lite röd. Bliver du det, er det situationen at skifte til en anden model.

LÄS MER: Træna eller inte om du glömt sport-bh:n hemma?