Därför ska du köpa halkskydd Image

Derfor skal du købe halkskydd

Springer du på halt underlag kanske du ofrivilligt men automatiskt ändrar ditt löpsteg för att inte ramla. Slipp vurporna och ett sämre löpsteg genom att köpa halkskydd i vinter!

Halkskydd under skorna kan ved et første øjekast føles lidt overkill, men faktum er, at de kan gøre under for din vinterlöpning. Lad dig heller ikke stoppe af udseendemässiga skäl.

Er det kun pensionister, der har broddar på skorna?

- Absolut ikke. Vi mærker også en tydelig tendens, hvor brugen af halkskydd går alt længere ned i åldrarna. Löpning och annan utomhusaktivitet utövas i dag året runt till skillnad från tidigare och det har gjort att behovet av halkskydd under de kalla månaderna har ökat, säger Christian Fasth på Goodstep.

Hvorfor er der forskellige grænser for f.eks. gang og løb?

- Billederne belyser forskellige afhængigheder af, hvilken type aktivitet du udøver. Placeringen af selve kroppen bliver derfor vigtig for, at den skal føles så let som muligt. Ved löpning blir även nedslagen hårdare än vid gång och du behöver därför ett starkare material i dobben.

Er det en løbestil, hvis jeg springer med løbesko?

- Nej. Hvis du løber eller går på et underlag, skal du bare tage de fleste skridt automatisk for at undgå at halse. Anvendelsen af halkskydd ger ökad trygghet genom bra grepp i underlaget och för med sig att du vågar ta ut löpsteget även på hala underlag.

Kan jeg ha dobbarna även inomhus?

- Nej. Eftersom dobbarna ger märken i trägolv och många gånger upplevs som hala på stengolv, där det inte finns möjlighet att få fäste med dobben, rekommenderas inte halkskydd för inomhusanvändning.

Er der nogen grund til, at jeg køber halkbeskyttelse, der sidder rundt om hjørnet, eller at jeg køber sådanne, der også sidder under billedet?

- Gennemførte tests viser, at den bedste beskyttelse gives af de halkskydd som har dobbar både på häl och på framfot. Men halkskydd både fram och bak på foten kan av vissa ibland upplevas som lite svåra att ta av och på eftersom det kan krävas lite armstyrka för att få på halkskyddet. Hälhalkskyddet däremot är extremt lätt att ta av och på eftersom det fästs med ett kardborrband runt vristen - och ett halkskydd på hälen är naturligtvis bättre än inget halkskydd alls!

halskydd under löpningHalkskydd under vinterlöpning försämrar inte ditt löpsteg, tvärtom.

Hvorfor er det her et godt produkt også for børn?

- Også børn kan naturligvis halka og skade sig på hala underlag. Desuden er børn mange gange betydeligt mere aktive end voksne udendørs. Ta därför gärna som vana att hjälpa barnet på med halkskyddet när det är kallt och halt även om han eller hon bara ska ut och leka. Cykelhjelmen er en selvklarhed om de ska cykla, halkskyddet borde vara det om de ska leka ute när det är isigt underlag.