Därför ska du ha innersulor till dina skor Image

Derfor skal du have indersulor til dine skor

Trött i fötterna? Den enkle løsning er at investere i en rigtig god forretning. Så her finder du den rigtige model fra Icebug.

En indersål af god kvalitet er egentlig altid en god idé. Den giver ekstra støtte til fødderne, hvilket mindsker risikoen for skader og øger risikoen for skader i fødderne. En favorit på Sportamore er indersulorna fra bland annat Icebug. Et par indersulor koster et par hundrede, men i gengäld får du en bekvämare vardag. Icebug-sulor er ikke kun til Icebug-skor, men passer også utmärkt i andra skor och i skridskor och pjäxor. Et par flotte isskind gør helt enkelt dårlige skind flotte og flotte skind endnu bedre!


Shoppa direkt: Alle vores indesko til skor

Et par gode indersulorer koster nogle hundrede kroner. Er det virkelig det?

- Ja, en af grundene til at lægge lidt ekstra penge på en rigtig bh-holder er, at du kan få en tilpasset pasform efter bare dine fødder og på den måde hæve komforten og give fødderne et bedre støtte. Selv om du køber et par skor for 1.500 kroner, så har producenten oftest lagt max fem kroner på innersulan. Det kan måske virke konstigt, fordi det er det, der er nærmest foden og derfor meget vigtigt. Men eftersom alle fødderne er forskellige, vælger de en blød og ret flad sula, som passer til alle. Så det er ikke så mærkeligt, men det er heller ikke optimalt for mere end 15 til 20 procent af befolkningen, som har en flad fod og lav fotoværdi, forklarer David Ekelund, VD på Icebug.

Hvordan finder jeg ret sula for bare mig?

- Icebug-sulan har to tykklekar - Fat og Slim. Den eneste vigtige forskel mellem dem er, at de er forskellige tykka, og passer i forskellige typer af skor. Sulan Fat har mere materiale, så er den lidt skönare og derfor förstavalet. Den passer i næsten alle skor, hvor du kan tage bort en innersula, eller ge mer utrymme till foten genom att snöra skon lösare, som du kan göra i till exempel Converse. Slim passer til smalare skor og skor uden løstagbar sula, som til eksempel riktigt lätta löpskor.

Er det mere, jeg må tænke på, når jeg vælger indersula til skor?

- Ja, det vigtigste med Icebugs innersulor till skor er, at de findes i tre højder, både for Fat og for Slim, og at de giver et dynamiskt stöd till fotens valv. De tre højder, låg, mellan, och hög, är viktiga för att ge den rätta passformen, där innersulan blir en brygga mellan fotens undersida, som oftast inte är platt, och skons insida, som oftast är platt.

Hvad mener du egentlig med "dynamisk støtte"?

- Det er vigtigt at støtten fra sulan ikke er helt styvt, uden at give med sig lidt. At fotovalven (hålfoten) platter ut lite när de belastas är en del av fotens naturliga rörelse som du inte vill ta bort, vilket ett för styvt stöd gör, men du vill inte heller att valvet ska bli hängande i luften med hög belastning och risk för att det kollapsar. Det kan ske om innersulan bara är mjuk och platt och inte ger något stöd. Sulor till Icebug-skor ger ett dynamiskt stöd till fotens valv både när foten är belastad och när den är obelastad.

Støtter era innersulor foden fra flere hold?

- Ja, både til det langsgående ventil, som er det store ventil, du ser fra indersiden af foden, og det tværgående ventil, som sidder under mellemfodsbenene. Det er ikke fra siden, men du kan mærke det under foden - og hvis det kollapser, kan foden blive træt og stum. Det kan også føre til nervesammenbrud. Det dynamiske støtte er unikt og patenteret, og det findes meget ortopædisk viden indbygget i de her sulorna.

På hvilken måde?

- Vi har arbejdet sammen med Ortolab, som er førende i Skandinavien på custom made-fotbäddar. Deras patent och erfarenhet av att scanna och specialtillverka flera hundra tusen skosulor har varit en viktig del av utvecklingen, som att få valvhöjder rätt och lägga stödet på rätt ställe. De vurderer, at så mange som 85 til 90 procent af kunderne får en meget bra passform til sin fot med Icebugs innersulor. Vælg den rigtige specifikation for at kombinere dit skostorlek med højden på dit fotovalg. Hvis du ikke har et lavt eller højt fotoværdi, har du et antageligt medium, der passer til cirka 60 procent af alle.

Hvor længe holder et par sulor?

- Det beror lidt på, hvor meget du bruger dem. Selvom du flyver med dem til de allerfleste af dine skor så plejer de at holde mindst et år. Vi har en 90 dages tilfreds kunde-garanti og ekstremt lidt reklamationer. Mindre end 0,25 procent er ikke godkendt til sit køb.

Hvordan får jeg den bedste hånd om mine ilægssulorer?


- Bliver de smutsiga så handtvätta dem i ljummet vatten med en ganska mild tvål. Torka dem i normal rumtemperatur. Vi har valgt at ikke gøre nogen anti-bakteriell behandling, eftersom ingen af dem føles helt sikker ur miljösynpunkt og vi ved anvendelse ikke ser något större behov. Hvis sulorna börjar lukta kan du lägga dem i en plastpåse i frysen i ett dygn för att döda bakterier innan du tvättar dina innersulor.

icebug sulorAlla våra iläggsulor för skor hittar du HÄR.

LÄS MER: Derfor skal du købe vintertøj med dubbar

LÄS MER: Hur ofta ska jag byta löparskor?