Därför ska du springa i merinoull Image

Derfor skal du springe i merinoull

Merinoull koblas ofta ihop med underställ, underkläder och sportswear. Men faktum er, at du også kan springe i det. Icebreakers ekspert forklarer hvorfor ull er helt rätt på löprundan!

Merinoull er et naturmateriale, der er fyldt med mange, så det på en skøn måde tilpasser sig efter din kropstemperatur og hvad du behøver i forskellige vejr. Med andre ord værmer du dig, når det er koldt, og ventilerer skønt, når du er varm. På så måde passer materialet utmärkt vid löpning.

- Også den tunneste trøjen i merinoull har en varmeförmåga eftersom ullen består av tusentals luftfickor som lagrar vår värme när det är kallt utomhus. Samtidig er det hele materialet, siger Per Swartling, produktekspert på Icebreaker og fortsætter:

- De er et lånt materiale, som ikke skalver. Icebreaker garanterer at plaggen ikke begynder at lukkes, det er et af de stærkeste argumenter for de som træner ofta og tröttnat på illaluktande syntet kläder.

Bliver jeg ikke for varm om jeg springer i merinoull?

- Nej, materialet er meget gennemsigtigt og gennemgående. Vores t-shirts er meget tunede og indeholder kun 130 gram pr. kvadratmeter, så løberen kan selv vælge kvalitet efter det klima, der råder.

Icebreaker löpareAmplify SS Crewe er en tunn t-shirt med 52 procent merinoull, 35 procent tencel og 13 procent nylon - en grym kombination, der giver dig en tør og herlig løbeoplevelse. Tröjan findes også til dam, anbefalet pris 749 kroner.

Hvor bliver materialet af, når jeg bliver svettig?

- Merinoull suger op fukten med op til 30 procent af sin egen vægt, og så uden at ullen føles fuktig. Ullen värmer även när den blir blöt eftersom det bildas en energi i materialet som gör att den inte leder kyla. Derfor kan du også bruge materialet under en våbentræer, der styrker træets varmeevne, grymt bra for swimrun.

Hvordan er det sammenlignet med at springe i funktionsklæder?

- Sammenlignet med fabricerade syntetplagg, så kallade funktionskläder, så slipper löparen illaluktande plagg. Merinoull også temperaturen efter väder, värmer när den är blöt och svalkar när det är varmt ute. De gælder også vores løparstrumper, som regulerer komforten i dine løparskor, og du får en lenare følelse mod huden. Du får en naturlig fiber mod huden, som ikke har behandlet med noget antibakteriellt middel.

Kommer det ikke til at holde?

- Vi garanterer at vores plagg ikke kliar. Icebreaker har kontrakt med 75 farmare på Nya Zealand som vi får den finaste merinoullen ifrån, specificerad efter våra önskemål. Fibrene er 8 til 10 centimeter lange, hvilket garanterer, at de ikke knækker. Fibern er også meget lang, hvilket gør, at den ikke klipper. Icebreakers fibre har en ekstremt bra stretch, som gør at plaggen falder let mod huden.

Findes der nogle andre fordele med merinoull?

- Ullen har en ekstremt holdbar produktion og fåren får springa helt fritt uppe i bergen under hela året, och sedan klipps pälsen ned varje september, när pälsen är som tjockast.

Löparshorts IcebreakerSmidiga löparshorts med ett lätt yttertyg i nylon och en innerbyxa som innehåller 51 procent merinoull, 43 procent tencel och 13 procent nylon. Plus for en smidig ficka på insidan av midjan. Shortsen findes også til herrer, anbefalet pris 699 kroner.

Så synes vores testpanel om at springa i merinoull

Vores løparsugna testpanel har sprungit i en uppsättning löparkläder från Icebreaker, som innefattar t-shirts och shorts som syns ovan. Det her er panelets kommentarer:

Temperatur: At træne i t-shirten under et højintensivt pas på gymmet bliver lidt for varmt, men det bliver det på den anden side også i en tykkere funktionsstrøm. Plaggen är skapade för löpning och det är där de gör sig bäst. Ute på en løprunde holder du en behaglig temperatur under hele rundan.

Komfort: Velfungerende skind og sval plag, specielt tröjorna falder mjukt mot huden. Størrelsen er true to size, og det er ikke en størrelse, der giver en antydan om skav eller irritation. Testpanelet elsker plaggen, snitten og komforten. Bra där!

Fukttransport: Wow, du blir såklart lite blöt när du svettas men det mesta sugs upp av plagget vilket ger en fantastisk känsla när du löptränar.

SHOPPA HÄR: Nyt fra Icebreaker

LÆS MER: Fordelarna med merinoull