Därför ska du springa i nya Nike Pegasus 35 Image

Derfor skal du springe i nye Nike Pegasus 35

Nikes pålidelige klassikere har fået et nyt look og en blød overflade. Her er alt, hvad du vil vide om Air Zoom Pegasus 35, sommerens fineste løbesko.

Pegasus er for Nike-älskare hvad fredagstacos er for oss svenskar. En pålidelig klassiker, som vandrer vores hjerte fra start og siden dets altid leverer, næsten uanset hvem du er.

Den ikoniske løparskon har eksisteret siden starten af 80-tallet, og selv om mange af de egenskaber, der gjorde den til en sådan elsket favorit stadig findes, har den kontinuerligt opdateret for at levere en løparsko i topklasse.

Pegasus 35 er den seneste version og præcis som tidligere opdateringer er det bedste fra originalet kvar. Men du kan se frem imod en betydeligt blødere og hurtigere følelse sammenlignet med Pegasus 34.

- Den største forskel mellem den forrige version og den nye er, at den er hurtigere. Den har et kvikt udseende og er også mere responsiv end forrige model, forklarer Nils Spetz, som er produktspecialist på Nike.

Pegasus 35_2.pngSe ind i en betydeligt hurtigere følelse i den nye Pegasus! Her er den fine rosa/grå farve.

Under arbejdet med Pegasus 35 udgik designteamet fra Breaking 2-projektet, hvor en løber skulle forsøge at bryde totidsgrænsen for et maratonlopp. I forbindelse med det her lancerede Nike to ekstreme konkurrencesko, og det er altså disse sko, der inspirerede til den nye Pegasus.

Den nye spetsiga hälen bakpå sulan är hämtad från Zoom Fly och Vapor Fly där den är tänkt att minska vindmotståndet. På Pegasus fordröjer den hälisättningen vilket gör att du kommer ifrån marken snabbare.

- Når vi springer så spenderer vi 30-50% af tiden i luften. Ju snabbare du springer, ju mer tid spenderar du i luften. Designet i den nye Pegasusen er tænkt som en hjælp til at løbe væk fra marken hurtigere og bruge mere tid på "flyvning".

Tror du, at den er mere tilpasset til hurtige løb end tidligere versioner?

- Nej, den har samme grundsyfte. Da Pegasus slap 1983, var den tænkt som en let, velkæmpet sko for alle, der springer. Og det er stadig tanken. Har man haft en Pegasus, føler man sig igen i den. Lästen på skon är densamma så passformen bör inte skilja sig.

Forventeligt går en løparsko ind mod helsen, men når helsen på skon viker bakåt får du ikke lika mycket tryck mot helsen och minskar risken för irritation.

En del af inspirationen bag den nye hälkappan kommer fra langdistanslöparen Mo Farah. Han har haft problemer med hälsenorna og har därför alltid klippt av hälkapporna på sina skor.

- Med Pegasus 35 forsøgte man at skabe en løsning for Mos hälsenor som ser snyggt ut. Den er specialdesignet til at mindske trykken og irritationen på huden.

Yderligere en designmæssig forandring er, at det sidste snøringshålet på ovandelen er taget bort for at give mere fleksibilitet over framfoten. Du kan også se ind i en blød åbning.

- Tidligere har det været to Air Zoom-kuddar i mellansulan, en i framfoten og en i hälen, men nu ligger det en Zoom Air-enhed som går fra hälen til framfoten. Den er som en enda lang kudde. Gaskudden er desuden forformet allerede fra start efter samme form, som findes i Zoom Vapor Fly 4 % og i Zoom Fly. Tanken er at få samme pådrivende, hurtige følelse som findes i de skorna i Pegasus.

Close up Pegasus.pngPegasus 35 har en ny spetsig hælkappe, som mindsker risikoen for irritation på hælen. Den anbefalede pris er 1.195 kroner.

Damskon er faktiskt ännu lite mjukare än herrvarianten, vilket är ett noga övervägt val från Nikes sida. Nils Spetz forklarer, at mange piger har oplevet Pegasus som lidt vel stum og hård. Mellansulan som findes i den nye Pegasus blev den overlägsna favoriten hos kvinnor när Nike testade skon under utvecklingen.

- Det er så stor forskel at om du har en damsko og herrsko framför dig och trycker på sulan, så känner du att herrvarianten är stummare.

Hvem bør ikke købe den her skon?

- Er man en person som sprungit i väldigt mycket pronationsskor, kanske man ska välja en annan sko.

Hvad er de tre vigtigste anledninger til at teste en ny Pegasus?

  1. Mångsidigheten. Det er en meget prisværdig og velvoksen, men alligevel let sko.
  2. Den pådrivande och snabba responsen du får tack vare formen på Zoom Air-enheten.
  3. Sættet som hälkappan är utformad vilket minskar trycket och irritationen på hälsenan.

HÄR kan du læse testpanelets omdöme om Pegasus 35!

Læs mere: Så smuk er Nikes nye løbesko Odyssey React

LÄS MER: Maxad dämpning i Nike Epic React