Därför ska du träna med viktväst Image

Derfor skal du træne med vægtvest

Hvornår bør du træne med en vægtvest, og hvad giver det egentlig for resultat? PT:n Maren Erdvik guidar dig igenom allt du behöver veta.

Viktvästen blir allt populärare i träningsvärlden, allt fler tar på sig extra belastning när de tränar. PT:n Maren Erd vik er en af dem, der har forældet sig selv i træningsværktøjet.

- At træne med viktväst er en superbra måde at gøre træningen tyngre, mere udfordrende og effektivare. Det er også väldigt skonsamt för kroppen eftersom belastningen fördelas jämt runtom överkroppen, säger Maren Erdvik.

Den største fordel ved at træne med vægten mod frie vikter som hantlar, kettlebells eller skivstång er, at du får frie arme og kan bruge dem i forskellige øjeblikke, for eksempel i hop. Maren Erdvik giver også tips om at bruge en vægtvest, når du udfører øvelser, hvor du bruger kroppen som belastning.

- Det er ekstra vigtigt at tænke på, at de øvelser, som du ellers anser, er enkle at gøre, kommer til at blive mere udfordrende. Se til at du bliver bekväm med viktvästen, börja på en lägre viktnivå med färre repetitioner, och öka sedan vikten och repsen gradvis.

ViktvästMaren Erdvik bruger Abilicas 10-kilos-vægtstang, som er justerbar. Du kan selv vælge, hvor meget vægt du vil lægge på. Psst! Følg ikke Maren Erdvik på Instagram.

Styrketräning och uthållningsträning är två givna träningsformer för en tung viktväst. Når du derimod promenerer eller jogger, anbefaler Maren Erdvik, at du bruger dig af en lettere vægtvest. Hos oss på Sportsamore hittar du en viktväst på 3 kg samt en viktväst där du själv kan justera vikterna mellan 0-10 kg, båda kommer från Abilica.

- En viktväst lägger på extra vikt, vilket gör övningarna tyngre att genomföra. Du skal arbejde hårdere, træningen bliver mere udfordrende, og du kommer til at forbrænde mere energi og blive stærkere. Hvis du skubber dig selv, vil du se resultatet derefter.

At vesten sidder som et andet skind på kroppen er meget vigtigt. Det skal føles som om, at den er en del af dig og sidder på plads under både hop og spring. Tag gerne hjælp af en kompis, som kan trække ordentligt, men du skal såklart kunne andas normalt i den.

- Hvis du har skader eller skal køre nye øvelser, som du ikke har testet tidligere, bør du være forsiktig med vægtvästen. Se til at du får øvelser med enbart kroppsvikten innan du lägger på extra belastning.

Maren Erdviks tre favoritøvelser til at køre med vægtvest:

  1. Burpees er brutalt, men samtidig er det virkelig herligt at klare at gøre en øvelse, som er tuff som den er, med ekstra vægt.
  2. Pushups er også en tung kropsøvelse, som du både kan køre på knäna og tårna med viktväst.
  3. Squat er en god basisøvelse, som du let kan gøre ekstra tung med en vægtvest.

SHOPPA HÄR: Träningsredskap från Abilica

LÄS MER: 5 övningar med miniband att köra på semestern

LÄS MER: Så håller du uppe träningsmotivationen