Den ofrivillige träningsförebilden Image

Den ofrivillige träningsförebilden

Kalle Zackari Wahlström har medverkat i två säsonger av SVT:s succé Svett & etikett, där han provar olika träningsformer och sporter. Gennem programmet har han blevet et folkeligt træningsleksikon, som vil få os almindelige, dødliga at tycka att det är kul att röra på oss och svettas.

Så, Kalle, bliver det en tredje sæson af Svett & etikett?

- Ikke lige nu. Jeg var så træt, da vi sluttede med at filme den her sæson og havde skadet mig en del, blandet andet i axeln. Så jeg var lidt mindre da, men nu ångrar jeg mig. Så det kommer en til sæson, så småningom!

Hvad sysslar du med nu da?

- Nu holder vi på og filmer for et nyt program i efteråret. Jeg kommer til at coache og hjælpe sexpersoner, som af forskellige grunde ikke har kunnet komme i gang med at træne rigtigt. Så jeg skal hjælpe dem på forskellige måder og typ föra vidare mitt träningsarv, även om jag inte är en expert.

Man skulle kunne sige, at du blevet en ofrivillig träningsförebild då?

- Et privat træningsbillede, jeg elsker det! Ja, men så er det alligevel. Jeg vil, at andre skal tro, at træning også er kul, at det ikke behøver at være noget jobigt eller tråkigt.

Under de to sange, som "Svett & etikett" har skrevet, har du vist det meste i træningsväg. Hvilken udfordring var din favorit?

- Strongman, uden tvekan. Man bliver stærk på et så mäktigt sätt. Att lyfta skivstänger gör ju att du blir stark, men hur ofta kommer du lyfta en skivstång i vardagen? Alla borde verkligen testa det någon gång. Det er lidt mærkeligt, at det ikke er helt kønsneutralt bare.

Er det noget, du ikke kan bevise, som du gerne vil gøre?

- Massor! Jeg har en hel liste. Men hvis jeg skal vælge en grej, så er det nogen form for bergsbestigning.

Hvorfor er det ikke blevet til i de tidligere sange?

- Dels for at det koster en hel del og dels for at det tager lang tid. Men det skal nok blive mit krav om, at jeg skal lave en tredje sæson. Jeg skal bestiga berg!

Du gillar att sätta personbästa och slå nya rekord. Hvad træner du nu?

- Det bliver nok at tage 250 kilo i marklyft. Eller 100 obrutna svings med 48 kilo kettlebell.

Hvad tror du er den næste store træningstrend?

- Atlasstenar! Definitivt atlasstenar.*

* Atlasstenar er en række sten, der vejer mellem 10-200 kilo, som bruges i konkurrencer som Strongman.

Fakta:

Navn: Kalle Zackari Wahlström.

Ålder: 34 år.

Familj: Frun Brita, sønnen Glenn og hunden Kakan.

Gör: Programledare och träningsinspiratör.