“Det bor en liten tävlingsdjävul i mig“ Image

"Det bor en liten tävlingsdjävul i mig"

Sju svettiga spörsmål

Malin Olsson er programleder i Atleterna, og hun har ingen problemer med at genkende sig selv i deltagernes konkurrenceinstinkt.

Du er en tävlingsmänniska, hur är du som förlorare?

- Jättejobbig! Jeg bliver skitförbannad och långsint, trots att jag inte brukar vara det i vanliga fall. Jeg er også en dårlig vinder, en sådan som vil påpege, at jeg vand og holder i det lidt for længe. Det bor en liten tävlingsdjävul i mig. Om jag cyklar med någon till jobbet kan jag till exempel skrika 'försten dit' trots att det är jättelöjligt, säger Malin Olsson när vi träffar henne i SVT:s lokaler på Gärdet i Stockholm.

Hvor får du din træningsmotivation fra?

- Fra venner rundt omkring mig. Når nogen går fra jobbet og siger, at de skal gå og træne, bliver jeg glad og tænker på, at jeg også burde være på vej til fitnesscentret eller yogastudierne. Det kan jeg blive taggad af. Dessutom vill jag leva ett hälsosamt liv, och jag tränar ju för mitt eget och kroppen bästa.

Har du noget roligt sportminne?

- For tre år siden kom jeg på at jeg skulle begynde skejta. Jeg var træt af at gøre det, jeg havde prøvet før og ville teste noget, der virkede kul. Så jeg drog på mig lite skydd jag hade hemma och tog min dåvarande killes skateboard och drog ut i en park i Malmö. Det var jeg og alle tiåringar. i början kunde jag inte ens stå på brädan, men efter några gånger vågade jag till och med åka i de där stora betongkopparna.

Oj, jeg blir lite impad!

- Haha, ja jeg bliver lidt imponeret af mig selv også. En sak som är bra när man testar något nytt är att utvecklingskurvan bara kan gå uppåt, vilket ger lite extra bra självförtroende.

Kender du nogen presse på at se ud på en sikker måde som programleder?

- Titta på mig, tycker du att det ser ut som att det är något problem? Tvärtom. Jeg behøver træning for at gå op i vægt. Jeg er meget glad for, at jeg ikke behøver tænke på det, at jeg er forskonad fra at mærke, at jeg må se ud på en bestemt måde eller passe ind i et ideal. Visst ser jeg mig selv utifrån oftare än andra kanske ser sig själva, men jag fokuserar bara på min prestation. Visst er det vigtigt med lidt smink i fejset og snygga kläder, men det får ikke gå til overdrift, det har jeg kommet over. For mig er det vigtigt, at jeg gør et bra job, og ingen tøj i verden kan redde om jeg ikke gør det. Men det eneste, jeg kan sige om, at jeg ser mig selv på tv, når det gælder det kropslige, er, at jeg måske burde træne mig op nogle kilo. Skal jeg træne er det for at få bra kondition, starkare muskler och kanske lite mer lår och rumpa.

Har du altid været så god ven med din krop?

- Nej, jeg tror, de fleste har haft en periode i deres ungdom, hvor de sammenlignede sig mere end med andre. Jeg var sidst i klassen med alt udviklingsmæssigt og havde jättesmå bröst vilket var skitjobbigt. Men som tur er, behøver man bare stå ud med det der nogle år, siden hænder det noget. Eftersom jeg altid har været så lille og fin, kom jeg ind i et indkøbscenter, og det har gjort, at jeg ikke selv behøvede at reflektere så meget over mit udseende. Å andra sidan kan det vara jobbigt att vara så liten och nätt, det är inte alltid skitkul. Men i dag trivs jeg med mig selv. Nu har jeg vokset ind i min krop. Det her er jeg, og jeg kan ikke gøre noget ved det. Nu er jeg glad for, at jeg har en fungerende krop. Haha, gud vad gammal jag låter nu.

Hvad er hälsa for dig?

- At have balance i livet og ikke lade nogen del tage overhånd, tror jeg er sund. Det er skitsvårt for mig ikke at arbejde for mig selv, men det er ikke godt at blive stresset og glad for at lægge tid på familie, venner og træning. Det er noget, jeg arbejder på hele tiden!

malin ny

Fakta

Navn: Malin Olsson.
Ældre: 33 år.
Bor: Malmø.
Familj: Pojkvännen Simon Peyron, 21, kunstner.
Gör: Programledare för Atleterna, som sänds på SVT lördagar klockan 20.00.