Dunjackan från Peak Performance som är bäst i test Image

Dunjackan fra Peak Performance som er bedst i test

Vores mest solgte dunjakke er modellen Frost fra Peak Performance. Den kommer i nogle forskellige versioner, men hvilken er egentlig bedst? Vores kundepanel har testet og kommet frem til et svar.

Vores kunder elsker Frost-dunjackorna fra Peak Performance. Derfor samlede vi 10 kunder i forskellige aldre og storlekar, både mænd og kvinder, som fik testet de forskellige varianter af Frost. Her er deras omdömen, förhoppningsvis kan det hjælpe dig at finde Den Perfekta Vinterjackan.

PEAK PERFORMANCE FROST - HERR

Test af: Frost dunjakke med hætte

frost
Rekommenderat pris: 2 795 kronor.
Sammanfattning: Smidig dunjakke, du kan have året om.
Testpanelet siger:

Det er enkelt at forstå, hvorfor det her er en sådan storsælger. Frost Down Hood Jacket er en let dunjakke, som du kan have i alle sammenhænge. Den passer til hverdag men også til andre aktiviteter, som når du åker skidor.

- Den er præcis og sporty med et rent design, virkelig pæn. Det føles som om, at det er god kvalitet på jackan, den føles virkelig rejäl og genomtänkt. Gillar också att den är varm men ändå andas på ett bra sätt, säger en av testarna.

Passformen på jackan er ganska tight, så er du mellem to storlekar och bredaxlad kan du överväga att ta den större storleken.

- Jackan er ganska liten i storlek, den har bra längd i ärmarna men sitter tight över bröstet. Älskar luvan som är snygg, justerbar och även skyddar halsen. Panelerna i jackan är smarta, mönstret gör att jackan blir väldigt nätt och den är också snygg att gå med uppknäppt i exempelvis ett köpcenter, säger en annan testare.

Test af: Frost dunjakke

frost down jacket
Rekommenderat pris: 3 995 kronor.
Sammanfattning: Fluffig dunjakke til vinterens kolde temperaturer.
Testpanelet siger:

Frost Down Jacket er en fed dunjakke, som uden tvekan klarer minus 20 grader. Trods det er den let og ikke det mindste klumpig.

- En blød og mystisk jacka, som er håndterbart fluffig. Helt ærligt er den gosig som fan, ligesom gosig som en kram, siger en af killarna i testpanelen.

Jackan er udrustad med en rad smarta detaljer, som innerficka, kardborre vid handleden, tjocka och sköna ytterfickor och en snäppet större luva som du kan dra åt på ett väldigt bra sätt.

- Fickorna är så stora att du utan tvekan får plats med inte bara en mobil utan till och med två. Jackan är vattenavvisande, så trots att det regnar får du aldrig den där känslan av en dränkt dunjacka, säger en annan testare.

Designet er lavet af testpaneler, som synes, at bevægelsesfriheden er høj, og at længden er perfekt. Desuden synes de, at detaljen med mit indre blik ved hakan er skøn.

- Det er en rigtig skøn jacka, som desuden er funktionel. Et stort plus, hvis du er på jagt efter en lidt kraftigere jakke til et køligere klima. Let värd pengarna!

Test af: Frost Down Liner

frost down liner
Rekommenderat pris: 2 495 kronor.
Sammanfattning: Perfekt at bruge som varmende mellemlager.
Testpanelet siger:

Den her jakke er identisk med Frost Down Hood Jacket, men saknar luvan. Det gør, at du kan have den både som den er, men også som et varmende mellemlager under en skaljakke.

- Frost Down Liner er den absolut smidigste af jakkerne i testen. Den er lettere, nättare og du känner dig inte lika instängd. Riktigt slimmad! Jag tycker att det var skönt att det inte är något bakom nacken, men det gäller att inte glömma mössan hemma, säger en av testpersonerna.

Eftersom jackan er i det tunnare dunjackesegmentet og det ikke går at borra ned och gömma hakan i jackan så är den här jackan perfekt för temperaturer kring nollan. Hvis du vil have den under den kolde vinter, skal du have en tyk trøje under.

- Den har en ret stram pasform, og du kan ikke se det mindste klump i den her jakke. Bra fickor, snygg design och välgjord i största allmänhet. Er du på jagt efter en dunjakke uden huva, så er det her en meget bra val.

PEAK PERFORMANCE FROST - DAM

Test af: Frost dunjakke med hætte

peak
Rekommenderat pris: 2 795 kronor.
Sammanfattning: En tunn dunjakke, som er let at elske.
Testpanelet siger:

Frost Down Hood fra Peak Performance er en tunn dunjakke, som er elskad af mange. Vissa använder den året om, både kalla sommarkvällar, kyliga höst- och vårdagar eller under smällkalla vintern.

- Jeg tror, at den er så poppis, fordi jackan er smidig, bekväm, sitter bra och har många smarta detaljer. Luvan är jättefin och härlig, ärmlängden är perfekt och den är betydligt varmare än man kan tro, säger en av testarna.

En sag, der kan være bra at vide, er at jackan er ganska snäv över höften. Størrelse M sidder perfekt i højden på flere af vores testede, som har størrelse S i normalt fald.

- Alternativet er, at du trækker jackan lidt op, men så bliver den lidt bullig ved magen, hvilket ikke er så smickrande. Jeg har lidt bredare höfter och föredrar att gå upp en storlek i den här jackan och då får jag också bättre plats med en tjock tröja under, säger en annan i testpanelen.

Test af: Frost dunjakke

peak
Rekommenderat pris: 3 995 kronor.
Sammanfattning: Tjock dunjacka för kalla vinterpromenader.
Testpanelet siger:

Frost Down Jacket er fluffig og stor, men skøn og enkel at røre sig i. Du kan ikke se en Michelingubbe i den, fordi den er lidt figursyet. Den går præcis ned over rumpan og kan upplevas som lidt stram over höften.

- Hvis du glider ned i fryseren i vinter, er det her din bedste ven. Det er nok, at du sætter dig på din jakke, så føler du direkte, at du bliver varm i den. Er du meget syg, får du uden problemer plads med en tjocktröja og täckbyxor under jackan, siger en af testarna.

Jackan har jättedjupa fickor och bra innerfickor, så att du får plats med mycket. Du kan uden problemer have både din plånbok, nycklar, mobil og en tennisboll till hunden, så du kan lämna väskan hemma. Perfekt, hvis du vil gå på promenader i gnistrende sne.

- En mysig promenadjacka under fina vinterdagar. Vill du inte ha den så lång kan du vika in den så att den blir kortare utan att det ser bulligt ut. Bra stylingtips!

Test af: Frost Down Liner

frost
Rekommenderat pris:
2 495 kronor.
Sammanfattning: Slimmad dunjacka utan luva.
Testpanelet siger:

Det her er den billigste dunjakke i testen, men den koster trods alt over 2.000 kroner. Det beror blandt andet på, at dunet i Peak Performance dunjackor er certificeret på flere forskellige måder og også sporbart, hvilket betyder, at du som bærer jackan kan gøre det uden at oroa dig for om dyreholdningen har været dårlig.

- Jackan ser enkel ud ved en første titt, men når du tittar noggrannare märker du att den är otroligt välgjord. Vackra paneler, bra detaljer och genomtänkt design, säger en av testarna.

Er du på jagt efter en rigtig smidig jacka, som du enkelt kan tage med dig, er det her et godt alternativ. Den har en inbyggd påse, så du kan pakke ned jackan i innerfickan.

- Den er smidig på alle måder, sidder stramt og er nem at tage med. At den saknar luva är bra om du gärna bär ryggsäck eller om det inte är allt för kallt ute. Den värmer skönt men är inte gjord för den allra strängaste kylan, säger en av de andra testarna.

LÄS MER: Alt du vil vide om dunet i Peak Performances dunjackor