Enkla och gröna frukostar av Made by Mary Image

Enkla och gröna frukostar av Made by Mary

Start dagen med hälsosamma och snabba frukostar! Maria Strömberg Bååth, som driver bloggen Made by Mary, släpper boken Made by Marys gröna frukost, full med recept för alla morgontrötta.

Uanset om du er oppe med tuppen eller er en snoozare af rang er det herligt at starte dagen med en frokost som går hurtigt at lave, som er god og som giver dig alt hvad du behøver for at klare af dagen. Nu släpper Maria Strömberg Bååth, som driver bloggen Made by Mary, bogen Made by Marys gröna frukost (förhandsbeställ den HÄR). Den er spækket med enkle opskrifter på smarriga frukostar.

- Boken är full med "good shit" som jag brukar säga, det vill säga grön mat som är bra för allt: miljön, djuren, och en själv, säger Maria Strömberg Bååth.

Enkla och nyttiga frukostar av Made by Mary Følg Maria Strömberg Bååth på Instagram @madebymary om du vil nyde smukke billeder og få grøn matinspiration! Foto: Maria Strömberg Bååth

Jeg håber, at vegetarisk eller vegansk mad også falder i smag.

- Jeg spiser vegetarisk og vegansk og mellem den pris og traditionelle husmandskost findes en afstand. Mange måske har spist nogen vegetarisk ret, som var kedelig, eller synes, det virker kompliceret med ingredienser som acaibär og chiafrön. Jeg vil mindske afstanden og vise, at det går at spise vegetarisk og vegansk, og at det både er godt og enkelt at lave, sige ærligt og fortsætte:

- Jag är en sjusovare, men älskar frukost så därför går de flesta av mina recept att förbereda kvällen innan så att de går fort att göra på morgonen.

Hvad er det for en recept i bogen?

- Jeg har taget med lidt af hvert. Det er både et basiskoncept, hvor jeg beskriver, hvordan jeg gør min planteføde, så den bliver fyldig og god, det er en recept på en nød med kardemomme, en æblesmør, som er en favorit hos alle, der har testet, smoothiebowls, amerikanske pandekager, som er veganske, miniscones og smørgåsar.

Hvorfor synes du bare, at frokost er så meget?

- Det er en start på dagen. Jeg tror, at gode morgenrutiner sætter dagen på dagsordenen, og det her er den bedste måde at vise, at du kan være morgenfrisk, men alligevel gøre en god frokost ved at forberede den på kvällen innan. Mina recept är enkla, det längsta receptet är på en chokladgranola.

Hvad er din favoritfrugt?

- Favoritreceptet i min bog er en smørgås med färskost, jordgubbar, svartpeppar, citron, basilika og honung. Det er både for at jeg har minnen til den og for at den går fort at gøre. Smørgåsen er en helgfavorit. Og så må jeg sige chokoladegranulat! Den indeholder lönnsirap, som er et lidt snällare sötningsmedel. Den er så god at toppe hvad som helst med, havregrynsgröten eller smoothien. Den ger känslan av att äta en efterrätt.

Hvad er der altid i dit skafferi?

- Jeg har altid kikärtor hemma, af dem kan du gøre både efterrätter och frukostar, quinoa, halloumi och växtmjölk.

Start dagen med en frokostmilkshake!

Enkla och nyttiga frukostar av Made by Mary Med en så her smarrig skabelse til frokost kan dagen ikke blive dårlig! Foto: Maria Strömberg Bååth

(Fra bogen Made by Marys gröna frukost)

(2 portvin)

  • 1 rågad dl frysta hallon
  • 1 tsk agavesirap
  • 1 msk vatten
  • 2 stora bananer, skivade & frysta
  • 3 msk jordnötssmör
  • 2-3 dl mandelmælk
  • 2 tsk agavesirap
  • ½ tsk vaniljextrakt
  • eventuelt 1 msk osötat vegetabiliskt proteinpulver

Gör så här:

Koka upp hallon och vatten i en kastrull, mosa till hallonen och låt det koka i cirka 1 minut, smaka av med agavesirap. Bland alle andre ingredienser til milkshaken på høj hastighed i en husstandsmixer. Fordela hallonen på botten av två glas, toppa med banan- och jordnötsmilkshaken. Stik et sukkerrør eller en sked og rør om i bunden for at få en flot "rippeleffekt".

made by mary
HÄR kan du förhandsbeställa boken som kommer ut på Pagina förlag.

LÄS MER: Er du sugen på at ændre dine frukostvanor?

LÄS MER: Fräsch frukostbowl med avokado och mango