Experten: Så behåller du rutinerna under isoleringen Image

Ekspert: Sådan bevarer du rutinerne under isoleringen

Har du også svært ved at beholde rutinerne, når du arbejder hjemme? Alice "Sprallice" Fagrell giver dig tips om, hvordan du skal skemalægge dine hjemmekontors-dagar for at må bra.

Alice Fagrell, kendt som Sprallice på Instagram, er PT, coach på Barry's Bootcamp og desuden näringsfysiolog. Hun hjælper mennesker med både træning, rutiner og mat. Hvem er bedre at tage hjælp af, når det kommer til at holde rutinerne oppe, nu når så mange arbejder hjemme?

Redo att uppgradera hemmagymmet? Shoppa her.

Hvordan skal jeg kunne fortsætte med min træningsrutine, som jeg har i almindeligt fald?

- Passa på att utnyttja ett närliggande utegym, eller kanske testa något nytt hemma. Har du altid velat prøve löpning men har dragit dig for det? Nu har du chancen, siger Alice Fagrell og fortsætter:

- Det vigtigste er at holde sig til det enkle og mærke, at du kan nöja dig med det. Tænk rörelser och inte övningar. De fire basale bevægelser, vi mennesker har, er fældning, knæbøjning, træk og tryk. Det bedste er at bruge alle under et pass. Så tager du det mere roligt, end hvis du kører helt slut på dig selv med bare en enkelt bevægelse.

Hvilken træning er bedst for at få ny energi, når man sidder hjemme hele dagen?

- Se til at træne ude i dagsljus, læg derfor træningen i begyndelsen eller midt på dagen! At lægge træningen tidligt er optimalt, for så orker du mere. Det behøver heller ikke være træning som i löpning eller styrka. Hvorfor ikke tage en promenad innan frukost?

Hvordan skal jeg tænke på, om jeg får mest ud af at træne, når jeg bruger det?

- Prøv at tænke på, at du måske ikke kan have dine almindelige krav lige nu. Träna går men förmodligen inte exakt som vanligt. Her kommer vi tilbage til det, jeg sagde om rörelser. Forsök göra dina fyra basrörelser men på ett annat sätt än du brukar. Bruger du at lave bänkpress? Gør pushups og gør flere reps än vad du brukar om du inte har tillgång till vikter.

alice fagrell sprallice bild 2Alice "Sprallice" Fagrell synes, at det vigtigste er, at du gør det, du kan, når det gælder træning, og at du først og fremmest forsøger at bevare bevægelsen og ikke øvelsen. "Träna går, men kanske inte som vanligt", siger Alice.

Det er let at gå og glo ind i kylskåpet og småäta när jag jobbar hemma. Hvordan skal jeg tænke omkring matrutiner?

- Den største udfordring, når du er hjemme, er, at du er for afslappet. Når vi ikke er stressede, bliver vi let sultne. At arbejde foran tv:n i pyjamas er måske ikke heller det bedste. Troligtvis jobbar du bättre om du sitter vid ett bord. Det er svært at se, at du er på kontoret. Dela upp ditt hem i "här jobbar jag" och "här slappnar jag av", säger Alice Fagrell och tillägger:

- Det bedste er at forsøge at holde samme tider, som du bruger. Det er din almindelige frokosttid klokken 12, fortsæt med at spise den tid.

Hvor vigtigt er det at spise ordentligt for at orka med hemmakontoret?

- Det er altid vigtigt at spise næringsrikt. Se til at du lagar riktiga måltider. Du har bedre forudsætninger for at gøre det hjemmefra, end om du er på jobbet og må gå ud og spise hver frokost, siger Alice Fagrell og tilägger:

- Har du godis och sådant hemma i skåpen, kommer du antagligen äta upp det. Forsök därför att hålla sådana grejer till helgerna.

Til sidst, hvordan kan jeg få indbrud under arbejdsdagen, og hvad kan jeg gøre for at røre ved mig?

- Det er godt at få et avbrott hver time. Brug dig af en pulsklocka eller alarmet på mobilen. Rulla skulderbladen, sträck på nacken genom att titta i olika vinklar och göra "dubbelhaka". Ställ dig upp och böj på knäna. Gör bara inget för avancerat, då blir det inte av.

Sammanfattning - så schemalägger du dagen:

  • Passa på att prova något nytt vad gäller träningen eller gör samma rörelser fast på ett annat sätt. Utnyttja till exempel utegym.
  • Læg træningen tidligt på dagen for maksimal energi.
  • Del op hemmet i "här jobbar jag" och "här slappnar jag av". Blanda inte ihop dem.
  • Behold dine frokostrutiner for at spise samme tid som normalt. Prøv at finde noget mad derhjemme.
  • Ha inte massor av godis i skåpen, du kommer äta upp det.
  • Ta pauser en gång i timmen och sträck på dig.

SHOPPA HÄR: Træning for hemmagymmet

LÄS MER: Hiit-träning att köra utan utrustning hemma