Expertens 5 bästa trailtips Image

Expertens 5 bedste trailtips

Er du nyfiken på traillöpning? Få spændende stigninger og en overskuelig udsigt ved hjælp af trailexperten Miranda Kvists bedste tips.

Traillöperskan Miranda Kvist har gået fra klassisk asfaltsnötare til en upplevelsefantast av rang. Hun er blevet udnævnt til en af Sveriges mest velfungerende doldisar og en højintensiv inspiratör til traillöpning. Behøver du nogle tips på vejen, før du giver dig i kast med at opleve løb og natur på nye måder? Varsågod!

1. Våga variera träningen

- Vælg nye rundor og var ikke rädd för att testa att springa obanad terräng. Forslagsvis begynder du på elljusspåret og lader dig sakta men sikkert mod svårare och mer tekniskt svåra underlag, siger Miranda Kvist, som driver Team Nordic Trail.

2. Korta steglängden

- Tænk på at korte ned stegen og ta hellre fler än färre steg när det är teknisk löpning. Underlaget varierer i terrängen så glöm inte att fokusera på det du gör. Du kan med fordel springa med korta lätta steg. Tænk hellre "snabba fötter" end "långa sega asfaltssteg".

3. Spring både uppför och utför

- Træna lika mycket på utförslöpning som uppförslöpning, så kommer du få kul i spåret! Mange glemmer bort at træne på utförslöpningen också. Lær dig at bemästra den, så har du endnu en anledning til at springa uppför.

4. Tænk positivt

- Se svær terräng som en utmaning och inte ett avskräckande hinder med risk för att stuka fötterna! Den mentale bid skal du ikke forringe. Desværre er det mange, der bliver afskrækket og bange i sporet, når fødderne måske får sig en lille stukning. Tænk på at opleve det som en udfordring i stedet.

5. Våga irra bort dig och upptäck nytt

- Den bedste måde at lære sig selv på er helt enkelt at vågne. Så stick dit nosen pekar och hoppa på nya stigar! Men tag med dig en ekstra vindjacka, energibar og mobiltelefon til sikkerhedsskallen. Kør hårdt!