Få snygg mage och rumpa med Olga Rönnbergs hjälp Image

Få snygg mage och rumpa med Olga Rönnbergs hjälp

En stark mage och putig rumpa börjar med en bok. Stjärn-pt:n Olga Rönnbergs nya bok Starka former - mage & rumpa är full med övningar och kostråd för dig som vill skulptera om din kropp.

Energiknippet Olga Rönnberg er en af Sveriges mest kendte personlige trænere og ekspert i at hjælpe nybagte mødre med at komme i form gennem sin virksomhed Mammafitness.se. Efter at have skrevet bøgerne Träning för nyblivna mammor, Styrka för kvinnor: träningen, maten och motivationen och Träningsdagbok & kostdagbok kommer nu hendes fjerde bog Starka former - mage & rumpa. Præcis som titlen afslører, er det en bog for dig, som vil få en mage med definerede muskler og en rund rumpa, og du slipper gøre en massa knäböj! Olga Rönnberg tycker att det är en överskattad övning.

olga rönnberg
HÄR hittar du Olga Rönnbergs nya bok! Foto: Andreas Lundberg

Hvorfor har du skrevet Starka former - mage & rumpa?

- Fra begyndelsen var min tanke at skrive en renodlad magbok, men siden følte jeg, at jeg skrev meget om mage. I kvällspressen har det skrivits lite löst att "gör knäböj och utfall så bygger du rumpa" men det är inte så enkelt om du vill få en starkare, rundare rumpa. Vissa får inte ens kontakt med sätet i de övningarna utan arbetar enbart med låren. Det fik mig til at føle, at jeg ville grave lidt dybere. Dessutom är sätet en del av coren, och vill du få en platt, stark mage bör du ha koll på sätet, säger Olga Rönnberg.

Hvad er den største fejlopfattelse af mag- og rumptræning?

- At knäböj är den bästa övningen. Många är inte byggda för knäböj, en del hittar inte sätet i den övningen och många kan inte gå hela vägen ner. Knæbøj er en overskattad øvelse.

Knäböj är en överskattad övning.

Hvad skal jeg gøre i stedet for knäböj?

- Olika former av höftlyft. Det isolerer og aktiverer sätet meget mere. Mange bliver hindret i at gøre knæbøjninger, fordi de har problemer med knoglerne, men højtryk passer også godt til dem med knogleproblemer.

olga rönnberg
I boken ingår tre träningsprogram med flera övningar, bland annat den här plankvarianten, för dig som vill bygga upp rumpan och stärka magen. Foto: Andreas Lundberg

Hvem synes, du skal læse bogen?

- Den som vil få træningsresultat, som træner længe men ikke har fået ønsket resultat eller den som vil komme i gang med sätesträning. Aktiveringssteget, hvor du finder kontakten med rumpan, er nyttigt for alle, både dem, der ikke træner på et tag, og dem, der vil fortsætte sin udvikling. Boken är väldigt hands-on, "gör så här" - så ge dig själv ett halvår, så är du på banan.

Hvordan skal jeg ofte træne for at se resultatet?


- Det vil alle vide. Som jeg sagde, giv det sex måneder og se hvordan meget som kan ske på et halvår. Men du må komme i tanke om, at træning er en sag, men mad er mindst lige så vigtig. Intet vokser af ingenting, uden at du behøver et overskott for at kunne lægge på dig muskler. Nu taler jeg ikke om et så stort overskud, at du lægger på dig fedt, uden om det faktum, at mange piger træner for meget og spiser for lidt. Det er derfor, jeg også skriver om kost i min bog.

Er det virkelig en hel bog om mag- og rumptræning?

- Ja, det er det. Jeg har arbejdet med kvinder i så mange og så mange år, og rumpen er de områder, hvor kvinder vil opnå resultater. Nu er det politisk korrekt at sige, at "hovedårsagen er, at man er en fin menneske", men faktum er, at alle vil have resultat af deres træning, helst i går. I min bog har jeg optimeret, hvad du skal gøre, og serveret det, så alt, hvad du behøver at gøre, er at køre i gang!

LÄS MER: Olga Rönnberg: Derfor får du ingen resultater

olga rönnberg
Træningstips, inspiration og kostråd i massor får du, hvis du følger Olga Rönnberg på Instagram @olga_ronnberg! Foto: Andreas Lundberg